Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Best video player?

30 Aug 2009   #31
oidicle

Windows 7 Ultimate x64, 7600.20647 RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by TheIgster View Post
I like it, but trying to play audio in it is causing me some issues.
What version are you using? I don't have any issues with the version I'm using, you have to use build 14.35 pre2, because the first build 14.35 is buggy, you can get it here: ************ - online file sharing and storage - download The KMPlayer.exe... It's a sfx archive, just extract it to your program files directory and run "KMPsetup.exe" to configure the player.

Quote   Quote: Originally Posted by TheIgster View Post
I don't get the whole album art thing. It just works in WinAmp, but I can't seem to get it to work in this. I can load an album art image, but it simply stays they for all tracks. I must be doing something wrong.
Look at the screen shots below with "video" album art preview.

Quote   Quote: Originally Posted by TheIgster View Post
The other thing I really like about WinAmp is the Enque in WinAmp context menu option. I like searching through tracks in folders and adding them to a playlist that way.
There's a screeshot with that context menu active for KMP, you just have to associate KMP with your MP3's...

Quote   Quote: Originally Posted by TheIgster View Post
Maybe I'll just keep WinAmp for audio - although the tracks do seem to sound even better in this player.
I've noticed that too, and you can enhance the sound quality even more by choosing the options I've displayed on one of the screen shots, remember to turn the EQ on first otherwise selecting those options won't have any effect...

Quote   Quote: Originally Posted by TheIgster View Post
I do like the looks of this though and it's making me "think" about using it instead of VLC, which works great but doesn't look all that great.
Yea, the issues I have with issues are the GUI and the inability to remember custom EQ settings, I'd spend a few minutes setting up the EQ to my liking only to notice that after closing the settings disappear after closing the player....




Attached Thumbnails
Best video player?-audio-2.png   Best video player?-capture.png   Best video player?-capture2.png   Best video player?-context.png  
Attached Images
Best video player?-audio.png 
My System SpecsSystem Spec
.
30 Aug 2009   #32
DutchguySzaby

Windows 7 RTM 64bits
 
 

Hey guys,

I am a long term reader ... but just made an account.
Hell, I`m reading these pages since I got my hands on the beta version of 7. & since then a proud user of beta, rc & now RTM.

So ... to my problem.
I have found solutions to my past problems by searching this forum or google.
Basicly with this ... I am stuck.

Here is the problem.
My hd video playback is a biatch.
The problem is not sound or video quality. Those are great, even if I connect to a 1080p native sony, a 1080p movie is awsome to look at.

But the problem is, it freezes every 5 to 10minutes orso ... nothing, I see my hdd lamp burning like their is no tomorrow. Then after a minute or 2, sound starts again where it left off but video plays really fast for a few second then slows down until the sound catches up. When they are both in sync, the screen flikkers once and the movie continues.

Now this is only with hd films ... in a hd container.
With dvd playback, or playback of a dvix (...quality is a pain) nothing is wrong. First I taught it`s my windows, so I did a clean install of 7 RTM (64bits btw)

The thing that bother me though, was that with 7 beta, everything went well. With 7 rc, I didn`t wach alot of movies because I was in my university`s session and had to studie. And then gone on holliday with my girl for a good few weeks so ... I wached tops 4 movies. And all of them had this problem.
So I taught: clean install 7, and it should work.

But nope! still the same problem.
I have downloaded sharks`s packedge. Didn`t help. Tryed out multiple drivers ... nothing helped. Problem is still here and annying the crap out of me (to be honest) - should I try out cccp pack or what?

So anywho: my specs are (laptop)
8700m GT (using the Forceware 182.46 drivers - with other drivers, I have screen tearing every few seconds so ... this looks promissing right now - its the DOX moddified driver)
17` 1680x1050 screen.
windows 7 RTM 64bits.

ps: this happens with: wmp, media player classic home cinema edition 64bits & vlc player.
pps: this is with 720p & 1080p.
My System SpecsSystem Spec
30 Aug 2009   #33
TheIgster

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by oidicle View Post
Look at the screen shots below with "video" album art preview.
I'm talking about "audio" album art though. When I load an MP3 in WMP or WinAmp, it will automatically load album art for the song. KM does not. All I'm stuck with is a screen that says Open Album Art. What are we supposed to do with that? Why does it not load automatically?

Quote   Quote: Originally Posted by oidicle View Post
There's a screeshot with that context menu active for KMP, you just have to associate KMP with your MP3's...
Yes, I was just wondering if that option was going to be there or not as I hadn't bothered to change associations yet.
My System SpecsSystem Spec
.

30 Aug 2009   #34
oidicle

Windows 7 Ultimate x64, 7600.20647 RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DutchguySzaby View Post
Hey guys,

I am a long term reader ... but just made an account.
Hell, I`m reading these pages since I got my hands on the beta version of 7. & since then a proud user of beta, rc & now RTM.

So ... to my problem.
I have found solutions to my past problems by searching this forum or google.
Basicly with this ... I am stuck.

Here is the problem.
My hd video playback is a biatch.
The problem is not sound or video quality. Those are great, even if I connect to a 1080p native sony, a 1080p movie is awsome to look at.

But the problem is, it freezes every 5 to 10minutes orso ... nothing, I see my hdd lamp burning like their is no tomorrow. Then after a minute or 2, sound starts again where it left off but video plays really fast for a few second then slows down until the sound catches up. When they are both in sync, the screen flikkers once and the movie continues.

Now this is only with hd films ... in a hd container.
With dvd playback, or playback of a dvix (...quality is a pain) nothing is wrong. First I taught it`s my windows, so I did a clean install of 7 RTM (64bits btw)

The thing that bother me though, was that with 7 beta, everything went well. With 7 rc, I didn`t wach alot of movies because I was in my university`s session and had to studie. And then gone on holliday with my girl for a good few weeks so ... I wached tops 4 movies. And all of them had this problem.
So I taught: clean install 7, and it should work.

But nope! still the same problem.
I have downloaded sharks`s packedge. Didn`t help. Tryed out multiple drivers ... nothing helped. Problem is still here and annying the crap out of me (to be honest) - should I try out cccp pack or what?

So anywho: my specs are (laptop)
8700m GT (using the Forceware 182.46 drivers - with other drivers, I have screen tearing every few seconds so ... this looks promissing right now - its the DOX moddified driver)
17` 1680x1050 screen.
windows 7 RTM 64bits.

ps: this happens with: wmp, media player classic home cinema edition 64bits & vlc player.
pps: this is with 720p & 1080p.
Dude, first off you should avoid using that kind of language/slang or whatever, find creative ways to express your dismay... I'd advise you to go read the rules right away... I think the moderators will agree with me.

On to the problem, it's always good to use up to date display drivers, download the latest from nVidia's website, the ones you've specified are outdated, Uninstall all your codec packs(If you have more than one), install one codec package at it's default settings(I suggest k-lite Mega codec pack) and try to playback again...

Let me point out to you in case you didn't already know; playback of HD Movies or videos consumes a lot of CPU Resources, and the screen flickering/fast playback issue might be due to fact that when you're doing a long seek for a specific timeline in the video it takes a while for the CPU to process, you'll just have to wait it out... CPU usage get's at about 63-70% when I'm playing an 1080p video, the flickering I got when I tried seeking with Media Player Classic homecinema, but with KMPlayer it's just a brief lag, but that's only with 1080p videos, 720p ones aren't that heavy. How good is your CPU?(that really counts too), how many Ghz are you at now?

So try to do what I did, use K-lite as a codec pack and afterwards install KMPlayer and use it as your default Video Player and then tell me how it goes....

Quote   Quote: Originally Posted by TheIgster View Post
I'm talking about "audio" album art though. When I load an MP3 in WMP or WinAmp, it will automatically load album art for the song. KM does not. All I'm stuck with is a screen that says Open Album Art. What are we supposed to do with that? Why does it not load automatically?
I haven't been able to display the album arts of my mp3's on KMPlayer, I'm not sure if it's possible or not, but I don't really concentrate on that, there's no difference for me, I kinda like it like that, because in my case with Winamp, in order to view the album art I'd have to playback my mp3's with the player expanded, and I don't really like that, I prefer playback in docked/reduced mode for mp3's... I'd like to see a screen shot of that option says 'Open Album Art', does it appear while you're playing an mp3 or when you're at a stopped state?
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2009   #35
Zahl

windows 8.1 Pro x64
 
 

I'm a big BS Player fan. It plays everything I throw at it and it also finds subtitles for movies if so you wish. Worth a look imo
http://www.bsplayer.org/
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2009   #36
Lebon14

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

The KMPlayer
\thread

But I've heard that it doesn't work well on 64-bit though...
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2009   #37
Captain Zero

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lebon14 View Post
The KMPlayer
\thread

But I've heard that it doesn't work well on 64-bit though...
No problems with it here, at all.
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2009   #38
mickey megabyte

ultimate 64 sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lebon14 View Post
The KMPlayer
\thread

But I've heard that it doesn't work well on 64-bit though...
i've also had zero problems running kmp on x64.

kmp plays them all, and now that i've worked out how to use dvd subtitles, i've ditched vlc completely.
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2009   #39
Boris

W7 64b - Leopard 10.6.2 - Ubuntu 10.10 (MBP Snow Leopard 10.6.3)
 
 

Ever since W7, i only use WMP.

Why do all of you need codecs for? WMP plays all my files nowadays. Am I missing something here?
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2009   #40
mickey megabyte

ultimate 64 sp1
 
 

i have a friend studying foreign cinema, she often brings mkvs and dvds that she wants to watch. km player has very good subtitle support.

there's a couple of reasons why i don't use wmp: mkv and subtitles - i won't list all the others.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Best video player?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Video player that divides video into smaller scenes for preview?
Hi there. I'm looking for a video player that can divide videos into smaller scenes (like every 15 or 30 sec) so that they serve as previews and lets you seek to the part you want. Note that it doesn't really split the video; it just does it on the spot for previewing purposes. This technique was...
Music, Pictures & Video
Best Free Video Player to play all video formats
What is the best media player that will play all video formats?
Music, Pictures & Video
x64 video player?
If I'm not wrong the WMP12 on my Windows7 is 32 bit player. Is that true, because the process in the task manager shows *32 after the wmplayer process but i have a folder in my Program files (not the x86) with lots of files in it. If the 64bit players are better can you suggest me one, to see if I...
Media Center
Best Video Player?
What's the best video player to use for Seven that supports most formats? I have many RM videos and Real Player can play them but the thumbnails don't show like they do for WMV files. Thanks
Music, Pictures & Video
Video Player Lockup
OK so when I attempt to use any video player on an existing AVI file my system locks up and has to be rebooted. I have tried WMP, VLC (my preference) and KPS. They all react the same way, leads me to believe it is hardware and not a software issue, Is 1 gig of ram enough for this system to...
Music, Pictures & Video


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:36.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App