Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Videos Extremely Slow on LAN Connection

15 Apr 2012   #1
nrs3b

Windows Home Premium 32bit
 
 
Videos Extremely Slow on LAN Connection

Hello all:

I am currently living in a dormitory in Germany. I was given a cord to connect to the LAN on the wall, as there is no free wi-fi in this dormitory. A few days ago, Youtube videos and other videos played just fine, as usual.

Now, however, it takes 30 minutes to load 5 minutes of a Youtube video. I'm not exaggerating. Anything I can do? I'm wondering if it's just because there are more people in my dorm now or if I did something to my computer (which is probably unlikely since I know nothing about computers).

-R


My System SpecsSystem Spec
.
15 Apr 2012   #2
rsedgarroman

Windows 8 Pro with Media 64 bit
 
 

what anti-virus are you using? Sometimes the Anti-Virus program filters network streams and scans the stream which can take a long time or not display the video at all.
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2012   #3
cyclic

Windows 7 home premium x64
 
 

Yes it could be, if it's a shared connection the bandwidth remains constant and therefore is shared. More people use it, less is available. It's an arcane system but we seem to be stuck with it.
If you could convince the people who own or manage the Dorm to 'up' the supply with their ISP, that would be good.

Otherwise I'm afraid you will have to try to avoid heavy usage periods to get things to stream properly.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Apr 2012   #4
Influx

Win7 Ultimate x64 SP1 / WCP x64 / Ubuntu 11 x64
 
 

In addition to the above suggestion, please run Resource Monitor and navigate to the network Tab. Sort processes by network usage, then identify suspicious activity.
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2012   #5
nrs3b

Windows Home Premium 32bit
 
 

I am using Microsoft Security Essentials (?) and Malwarebytes Anti-Malware. I think I need to renew my subscription to Malwarebytes. Could that be what's wrong?
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2012   #6
Influx

Win7 Ultimate x64 SP1 / WCP x64 / Ubuntu 11 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nrs3b View Post
I am using Microsoft Security Essentials (?) and Malwarebytes Anti-Malware. I think I need to renew my subscription to Malwarebytes. Could that be what's wrong?
You do not need to purchase Malware Bytes, if you are not going to enable real-time protection. Microsoft Security Essentials is free. As far as I know, the only main difference with the paid version of MalwareBytes and the free version, is the real time protection feature in the paid version. This isn't essential, your antivirus should generally protect your computer. Malware Bytes is typically for thorough scans.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Videos Extremely Slow on LAN Connection




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Extremely slow LAN connection between 2 W7 PCs
I have 2 computers connected through a Linksys SE2500 (http://www.linksys.com/en-apac/products/switches/SE2500/). It's either CAT 5e or 6. There is 20 feet of cable total, maybe. The 2500 is connected to another router. The PCs are W7 home and W7 pro. Working off the home PC to the pro PC is...
Network & Sharing
Extremely slow start
Hi, recently my win7 pro 32bit has some problem during the start; icons on desktop are white and are appearing very slowly; maybe it takes 5 minutes before the system is functioning. In few cases I have to reboot few times before it works!! Could you suggest what do I have to check? Of course...
Performance & Maintenance
Web Browser extremely slow
Has anyone else experienced problems with IE9? All of the sudden, my browser is extremely slow in uploading web pages and I can no longer download streaming videos.
Browsers & Mail
Win 7 Extremely slow after 6 days of not being used
For the past 4 or 5 months I almost never turned my PC off, only restarted the system from time to time if it seemed a bit clogged or slow. Six days ago I went out of the house for the holiday so I had to turn off the computer (shut down). I did that by going to the main orb in win 7 and by...
Performance & Maintenance
Problem With Wired Internet Connection Extremely Slow Speeds
It all started out a week ago with random times where my internet speed would drop drastically but after about 5 minutes it would go back to normal. Then about 5 days ago I couldn't connect to cable with my cable modem the activity light would just pop green over and over again. I used cycling over...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:59.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App