Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 ''Play All'' function not working properly

30 May 2015   #11
Callender

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Okay well like I said - I don't have WMP. If you set these options:

Windows 7 ''Play All'' function not working properly-preferences.jpg

and it still doesn't work then all I can think of at the moment is to remove WMP. Obviously that's not an option if you actually use it for any reason.




My System SpecsSystem Spec
.
30 May 2015   #12
Callender

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Another thought:

On my machine I've just set Music Folders to the "General Items" template and auto discovery is swithched off. Maybe that's got something to do with it!

Folder Template - Default

Anyway the "Play All" button has now vanished from Explorer and I can simply highlight multiple files if I want to play them all.
Windows 7 ''Play All'' function not working properly-play-all-3.jpg
So the mystery deepens - a vanishing "Play All" button indeed!


My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2016   #13
Guster2016

Win 7 Ult x64
 
 

I realize the last activity on this thread was from about a year and a half ago and while it probably won't help the original poster it may help some others out there.

I was searching the web being I was having the same issue as the OP. I normally use the Play All button in explorer and for years never had any issues with songs playing in my default player (Winamp). Today I went to use the button & regardless of what I did it kept opening Windows Media Player. I hadn't installed/updated any programs recently so nothing should have changed. I checked & double checked settings in both programs and they both pointed to Winamp should be playing them, but it wasn't. If I clicked on an individual song it would play in Winamp though.

Then I tried an experiment. Many of my folders have an .m3u file or two in them but they're usually toward the end of the list of files. This folder however had one at the beginning of the list. I simply deleted the file and tried the Play All button again & low and behold it worked correctly! So for anyone having a similar issue try either deleting any .m3u files or renaming them so they're toward the end of list of files. Basically just make sure you have an .mp3 or .flac (or whatever format you're using) first in your file list.

Hopefully this will help someone out there from the headache of trying to figure this out. BTW I'm running Win7, but pretty sure this behavior is the same for newer OS's also.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Windows 7 ''Play All'' function not working properly




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Search function not working properly; Outlook 2010:
When I search for a specific name/email/subject/etc, it is leaving out the most recent findings (usually the last 3-4 days). So if I send an email right now and then search for it, it doesn't come up. I have all the folders checked off in search options and I have tried rebuilding the Index....
Microsoft Office
Windows 7 won't function properly since update
Sorry for the double thread, I figured out this is a better place for help. Okay so this morning, turned on my PC, everything fine, then a Windows Update started by itself (Im on Windows 7) I said alright, whatever. Then my PC rebooted and this is where everything ****ed up. First, there was NO...
Windows Updates & Activation
Windows Internet Explorer AND sleep function not working properly!
I've never seen anything like this. Okay, here's the system rundown --- Running win 7 pro sp1 64 bit on a Dell xps 8000. Replaced hard drive one month ago, and I've used Seagate's diagnostic tool to check out hard drive, which didn't find any errors with the hard drive. So, here's problem 1:...
General Discussion
Windows SP1 - now explorer doesnt function properly
I installed SP1 last evening with no issues what so ever, but now today when I am using my computer I am not able to double click on anything in windows explorer. When I try and open a drive or a folder I get the message there is no default program associated with this type of file, please go...
Windows Updates & Activation
Can't Get AppLocker to Function Properly
Hello, I am trying to set up a user account that can be used to run Windows Media Center. I would like to restrict access to just about everything else on the operating system (files, programs, etc). It seems like AppLocker would be perfect for this. However, I cannot get AppLocker to...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:11.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App