Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 picture problem

01 Feb 2010   #1
billberry12

Windows 7 Professional
 
 
Windows 7 picture problem

My wife has new laptop with Windows 7 Home Premium. I transferred all the pictures from her old laptop via Windows easy transfer to the new one. No problem with that. The problem is that she is unable to email short videos and pictures. I first noticed this when she would simply foward an email she had received to me that had pics, but all I could see was the big empty box with the little red arrow where a picture was suppose to be. She is using Windows Live Mail, and no special software for her pics. Please help us. Her pictures are her best friend.

I feel it's just a matter of settings, but I can not figure it out.

Thanks,
Bill


My System SpecsSystem Spec
.
01 Feb 2010   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by billberry12 View Post
My wife has new laptop with Windows 7 Home Premium. I transferred all the pictures from her old laptop via Windows easy transfer to the new one. No problem with that. The problem is that she is unable to email short videos and pictures. I first noticed this when she would simply foward an email she had received to me that had pics, but all I could see was the big empty box with the little red arrow where a picture was suppose to be. She is using Windows Live Mail, and no special software for her pics. Please help us. Her pictures are her best friend.

I feel it's just a matter of settings, but I can not figure it out.

Thanks,
Bill

Hi Bill like the pic attached? That is because on of the email clients is stripping the pictures out. More than likely her's. It is a setinng in windows live mail, and since I dont have it Im going to have to research it.

Ken
My System SpecsSystem Spec
01 Feb 2010   #3
billberry12

Windows 7 Professional
 
 

Yes. that is what I get when she emails me pictures forwarded.

When she tries to send video's or pics from her pictures, they will not go. She gets a warning that the email had to break up the videos in smaller parts, and sent me to a place to set that. The problem is that the maximum setting (16,000 KB) still does not work.

Thanks for your help. Like I said, I don't know where to start.
Bill
My System SpecsSystem Spec
.

02 Feb 2010   #4
1Bowtie

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Hi billberry12

In WLM go to tools/ options/ send/ html setting, make sure there's a check in the box to send pic's with emails Ok, Ok and your should be fine.
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2010   #5
billberry12

Windows 7 Professional
 
 

I checked these settings, and sent s short video. It says it is sending it in 5 parts. What is this part stuff? Never heard of it. It says sending part one of five. But..after a minute or so, it gave me this messaage.

Subject 'pics goula girls wiing 005.AVI [1/5]'
Server Error: 552
Server Response: 552 5.2.3 DATA size exceeds maximum permitted
Server: 'smtp.comcast.net'
Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC6D
Protocol: SMTP
Port: 25
Secure(SSL): No


It never did this with XP and Outlook before.


Then I successfully sent a single picture and for the first time, I could open it on the receiving end. So..we are making progress here. Just need to figure out the video thing.

Thanks,
Bill
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2010   #6
1Bowtie

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

The video could be a limitation of your isp, since this is web based mail not really sure. I get to recieve 5mb pps files but even that's not a video. The error your showing is your isp server error, i have Yahoo and my Protocol: SMTP is Port 465/w Secure (SSL) yes, you should check the box first then add the port # click apply and make sure the port held the #
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2010   #7
billberry12

Windows 7 Professional
 
 

Not sure where I change the port #. I tried to sedn 8 pics, and it would not, then I tried 4, and it sent them.
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2010   #8
billberry12

Windows 7 Professional
 
 

What about the options in WLM in send/HTML settings , should the box , Allow 8 bit characters in headings be checked, and also, where it says encode text, should it be "quoted printable", "none", or "Base 64", or does any of this matter?
Thanks,
Bill
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2010   #9
1Bowtie

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Ok in WLM go to Tools /accounts /highlite the default account /click properties /tab advanced / there you will see the ports, put in the proper #'s, put a check in secure SSL yes for incoming and outgoing, makeing sure they hold the #'s and your done.
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2010   #10
billberry12

Windows 7 Professional
 
 

What sould the numbers be? Right now they are outgoing 25 and incoming 995
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 picture problem




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Problem with Picture Manager
Within the last three days, I get an occasional problem right clicking on a .jpg photo. I would like to open the photo in Nikon NX2 or Photoshop but the screen locks up. The only way to resume is do a reboot. It seems to do this about twice a day on my Dell XPS 64 bit machine. Any ideas? ...
Microsoft Office
Picture problem [So wierd] XS
Hii to all.. I have a problem about the photos(plural problem) Look at the photo http://i54.tinypic.com/1zqvblx.jpg So the problem is that on the photos there is not a (small pic) that tells what on the photo if u OPEN it... there are just one photo/basic on all of them.. *The photos...
Music, Pictures & Video
Windows picture editor auto save problem
I just edited a load of pictures in Windows picture editor, which automatically 'auto save's and now I can't find them. Where do they save to? Is there an option to 'file' 'save' so \I can save to the file I want on my pc? Help! Thanks...
Music, Pictures & Video
Picture Library Problem
I somehow managed to put a wrong date on two folders in my picture lidrary. I would like to remove the photos in the two folders into a folder of the right date and delete the empty folder, or can someone tell me how to change the wrong date on the two folders. I have included an attachment of the...
Music, Pictures & Video
Windows Picture Preview problem: shows images stretched
I have a problem with the picture preview function in Windows 7. when I right click on a JPEG image to preview it, it shows up completely stretched out or squished. this happens with some JPEG's, but most seem to work fine. so far I have only seen it happen with images that I have saved from a...
Music, Pictures & Video
Slide Show gadget picture View problem in windows 7 sid
Slide Show gadget picture View problem in windows 7 sidebar? Hi i have a problem with slideshow gadget in windows 7 ultimate.. Slide show works fine but the problem is i cant view the picture by pressing the view button in slide show gadget.. I also deleted the settings.ini file and 7...
Customization


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:38.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App