Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: The message: " No internet access" The fact: connected

18 Jun 2009   #11
waynetx383

Windows 7 Build 7100
 
 

Granted this is an old thread, I was recently making some changes on my setup and ran into the same problem. To sum it up, I was trying to setup port forwarding to my Seven machine for webserver use. Upon doing this I setup the network settings for the 7 machine as a static ip and gateway. This gave me the same situation you have described. A great connection but it states "No internet connection" with the yellow triangle. I switched everything back over to be dynamically set by the dhcp (my router refuses to forward the ports irregardless of how i set it up) and everything went back to normal.

Don't know if that helps anyone, but if you have it static, you might try changing it back to dynamic. Seems to have resolved it here. Anyone have an explination?


My System SpecsSystem Spec
.
28 Jul 2009   #12
speedhunt3r

Windows 7, Ubuntu 10.10
 
 
"No internet access" and actually not working.

Quote   Quote: Originally Posted by linuxdady View Post
I use Windows 7 RC at work. I connect to the internet over company LAN with static IP and manualy inserted DNS. My internet connection is OK, everything works, but there is a yellow triangle in the connection icon in tray. If I put the cursor over it, I can read: "Network No internet access"

I agree it is better then the oposite, but still...
I want to take this one step further, there is no internet access in my case.. and EVERYTHING is okay. The cable is fine, I even tried a wireless usb card to connect wirelessly but still no avail. The disappointing thing is that the net used to work just fine. And now, I am typing this reply from Ubuntu cause hey, no net.. What gives..? I can access the local area network just fine. I can't even update my antivirus to check for spyware cause I thought that was the cause. This is giving me a headache.
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2009   #13
peterevo

Vista
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by speedhunt3r View Post
I want to take this one step further, there is no internet access in my case.. and EVERYTHING is okay. The cable is fine, I even tried a wireless usb card to connect wirelessly but still no avail. The disappointing thing is that the net used to work just fine. And now, I am typing this reply from Ubuntu cause hey, no net.. What gives..? I can access the local area network just fine. I can't even update my antivirus to check for spyware cause I thought that was the cause. This is giving me a headache.
I've the same problem. It's telling me that my ip config is wrong, where do I change that?
My System SpecsSystem Spec
.

30 Aug 2009   #14
Bydia

Win7 RC
 
 

I have the same problem. However, if I dual boot to Vista.. it is ok. Only Win7 RC has the yellow triangle.
I can connect from home with Live Mesh Remote Desktop to the office Vista Home Premium which is behind an http proxy server... but because of the yellow triangle I cannot connect to the same system when it is booted into win7 RC.
My System SpecsSystem Spec
11 Sep 2009   #15
Mudfrog

Win7 RC 7200 64bit
 
 

Same here.. it's very annoying.

When I copy files from my PC to my HTPC I will get the no internet access error every single time. The file continues to copy but both of my Win7 pc's cannot access the internet. My laptop that is running Vista however can. I usually have to reboot my router to fix this.
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2009   #16
gornik321

win 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by speedhunt3r View Post
I want to take this one step further, there is no internet access in my case.. and EVERYTHING is okay. The cable is fine, I even tried a wireless usb card to connect wirelessly but still no avail. The disappointing thing is that the net used to work just fine. And now, I am typing this reply from Ubuntu cause hey, no net.. What gives..? I can access the local area network just fine. I can't even update my antivirus to check for spyware cause I thought that was the cause. This is giving me a headache.
Had the same problem. This happened when i put the machine in sleep mode. When the pc started up the internet wasn working. The only thing that helpped was shuting down the computer, pulling the power cord out of the PSU, pressing the power button a few times. Than i plugged the power back and started up the PC. Internet was working fine.

I am using onboad NIC on ASUS Striker II formula.
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2010   #17
Jbonbright

Windows 7
 
 

Had the same problem with my wireless connection. It turned out to be my Checkpoint firewall.
My System SpecsSystem Spec
13 Mar 2011   #18
4711

Windows 7
 
 
yellow triangle

"No internet connection and a yellow triangle in the icon with Win7RC"
What 's the reason ... me and many friends are looking for a solution.!!!!!!

In the meantime I made a quick connection ( C:/windows/windows32/devmgmt ) on my desktop to switch off and after a few seconds to switch on again my networkconnection with the result it's working.

One of the things you can try is : switch off the service beginning with ##
How ? Start/Run/msconfig/tab-services/hide all MS-services bij tacking and untack ##Id_String ......

Waiting for a real (!) solution I remain
Bill
My System SpecsSystem Spec
Reply

 The message: " No internet access" The fact: connected




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
"USB 3.0 This device can perform faster" message even though connected
Hi I'm getting the "USB 3.0 This device can perform faster. This USB Mass Storage Device can transfer information faster if you connect it to a Super-Speed USB 3.0 port" message even though the external disk is connected to a USB 3.0 port with a USB 3.0 cable. Any hints? Thanks
Hardware & Devices
Connected, but stuck "identifying" with no internet access
Hi there! My compaq laptop has mysteriously change settings or something (read: one of my children probably screwed with something). I have a wireless router and modem (iPad, phones, etc. are all connecting just fine). It tells me I am currently connected to my wireless network connection, but then...
Network & Sharing
VPN "No Network Access", ipv4 not connected
Hi, I set up vpn and it appears to be working, but can't access the network. I am getting the notify connected but ipv4/6 "no network access" message. Tried several different settings, fyi PPTP has been opened on the firewall. Any suggestions on how to get network access? Using native (no 3rd...
Network & Sharing
"Connected" without Internet Access
I'm using a TP-Link 8810 modem with a switch, with 3 computers attached. Everything was going fine until 2 days ago, when the Windows 7 (64 bit) Dell notebook stopped connecting while the others were connected. In other words, there is a conflict somewhere that I can't find. The router is...
Network & Sharing
Laptop losses internet access, but says "connected" to wireless router
I bought a Cisco Valet M10 wireless router a few days ago and I have been having issues where my laptop says that it is connected to network and it shows maximum strength signal, but underneath the network name it says "No internet access". I have already contacted Cisco several times and also HP,...
Network & Sharing
Lost Internet Connectivity; Connected to "Unidentified Network"
I had Win7 32-bit running on a Dell PC. About one week ago, I noticed Internet connectivity was gone and that there was "limited connectivity" as I was now connected to an "unidentified network". The other systems on the network are still connected and working perfect; the problem is isolated to...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:40.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App