Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WPA 2

25 Aug 2010   #1
bagavan

Windows 8 Professional x64
 
 
WPA 2

when I try to choose WPA 2 encryption I get this error..




Attached Images
WPA 2-jdnsa.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.
25 Aug 2010   #2
ken9122

Win7 x64 Ultimate SP1
 
 

It could be that your router won't recognize WPA2.
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2010   #3
bagavan

Windows 8 Professional x64
 
 

how can that be???this screenshot is of the router page??
My System SpecsSystem Spec
.

25 Aug 2010   #4
ken9122

Win7 x64 Ultimate SP1
 
 

Ok, please post the make and model of said router. Have you used WPA2 with your laptop before?
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2010   #5
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Hello Bagavan,

Could you post a screenshot of the entire page for those settings so that we can see all of the options availble?

Do you have a enterprise authentication type WPA setting available on that page? If you do, then make sure it is not checked or enabled. This is what is requiring the RADIUS server IP.
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2010   #6
Everlong

 

Try disabling WPA2 pre-authentication, and just use the WPA2 authentication.
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2010   #7
bagavan

Windows 8 Professional x64
 
 

brink here u go with setting for WPA


Attached Images
WPA 2-123.jpg 
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2010   #8
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Bagavan,


How does it work with these settings changed to the below?
  • Network Authentification - WPA2
  • WPA2 pre-authentication - Disabled
  • WPA Encryption - AES
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2010   #9
bagavan

Windows 8 Professional x64
 
 

ya i tried the setting that u suggested..but it asks for radius address
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2010   #10
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 



In this picture it appears that you have both WPA and WEP enabled. Try disabling WEP.
The radius server isn't needed for this set up so try to delate both the radius IP and the port by backspacing over the numbers shown for them. There may also be a setting to disable radius security.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WPA 2




Thread Tools



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:23.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App