Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Internet Access - Please, Please, Please Help

05 Sep 2010   #21
Barman58

Windows 10 Pro x64 x3, Ubuntu
 
 

OK,

Time to return to basics

With the dongle connected, can you check the device manager for any yellow error triangles

Also in an admin command prompt do a ipconfig /all and post the results here


My System SpecsSystem Spec
.
05 Sep 2010   #22
0141607

Windows 7 Starter 32 Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Barman58 View Post
OK,

Time to return to basics

With the dongle connected, can you check the device manager for any yellow error triangles

Also in an admin command prompt do a ipconfig /all and post the results here
No yellow triangles


Attached Thumbnails
No Internet Access - Please, Please, Please Help-ipconfig.jpg  
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2010   #23
Barman58

Windows 10 Pro x64 x3, Ubuntu
 
 

OK

Everything seems OK there, gateway is there
can you post the ipconfig /all so it will show the dns servers etc
My System SpecsSystem Spec
.

06 Sep 2010   #24
0141607

Windows 7 Starter 32 Bit
 
 

Apologies for the delay in getting back to you - hope you might be able to help me out

Code:
Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : Aofi-VAIO
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . : 
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Mobile Broadband adapter Mobile Broadband Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : HUAWEI Mobile Connect - 3G Network Card
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-10-1F-36-D9
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 212.129.95.142(Preferred) 
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.252
   Default Gateway . . . . . . . . . : 212.129.95.141
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
                                       0.0.0.0
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8132 PCI-E Fast Ethernet Controller (NDIS 6.20)
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-BE-52-2C-52
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 2C-81-58-EB-AA-E4
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2002:d481:5f8e::d481:5f8e(Preferred) 
   Default Gateway . . . . . . . . . : 
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
                                       0.0.0.0
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter isatap.{04B7EDAE-A99E-4208-9C7A-9C724DB0C37E}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2010   #25
Barman58

Windows 10 Pro x64 x3, Ubuntu
 
 

Strange - The adaptor shows auto configuration enabled and a preferred address, allocated but DHCP is off and there are no DNS servers allocated.

Assuming that you have an entry for the device in the adaptors section of the network and sharing centre,
go to the IPv4 settings and set the DHCP and DNS setting to automatic. if this works then all is well.

No Internet Access - Please, Please, Please Help-ipv4-settings.jpg

If not enter 74.86.171.210 into your browser and see if you get the forum appear

If you do, then set the DNS servers manually in the IPv4 settings

try 208.67.222.222 primary & 208.67.220.220 secondary


My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2010   #26
0141607

Windows 7 Starter 32 Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Barman58 View Post
Strange - The adaptor shows auto configuration enabled and a preferred address, allocated but DHCP is off and there are no DNS servers allocated.

Assuming that you have an entry for the device in the adaptors section of the network and sharing centre,
go to the IPv4 settings and set the DHCP and DNS setting to automatic. if this works then all is well.

Attachment 95856

If not enter 74.86.171.210 into your browser and see if you get the forum appear

If you do, then set the DNS servers manually in the IPv4 settings

try 208.67.222.222 primary & 208.67.220.220 secondary
I just tried what you recommended but still nothing

I really appreciate your help
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2010   #27
Barman58

Windows 10 Pro x64 x3, Ubuntu
 
 

Ok your IP as shown relates to a meteor mobile broadband in Dublin- so that appears to check out ok

What security are you running (AV Firewall Etc)?, it could be that for some reason this is blocking access

If possible temporarily disable your firewall and see if this allows connection
You may need to disable your AV if you use a combination.

If this solves the issue we will need to open some ports to allow access with the security in place.
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2010   #28
0141607

Windows 7 Starter 32 Bit
 
 

I'm running Eset NOD32 AV but no luck even when it is disabled
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2010   #29
Barman58

Windows 10 Pro x64 x3, Ubuntu
 
 

OK ESET is fully win7 compatible so there should not be any issue there

The only thing I can put this down to is the Driver for the dongle - the only real difference between a working and non working system is Vista against win7.

saying that, I had a similar issue with a T-Mobile dongle on win7 in January - I traced that to a clash with other software I re-installed win7 and installed the dongle to a clean system and it worked - you have already done this with the re-install, so that is not an option here.

I will see if there is any recent driver release for the dongle - meanwhile you could try giving the meteor help people a call or email , to maybe have them look at your options.

If you could post back with the full manufactures model number for the modem, that will help to trace a driver
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2010   #30
Barman58

Windows 10 Pro x64 x3, Ubuntu
 
 

Hello Again

I've d a trawl around the net looking at the driver situation for the Huawei E180, which is I assume the unit you have from Meteor, and there is mixed information. Meteor states that the modem is win7 compatible but posts on Huawei's forums and others are bemoaning the lack of drivers for win7

Is it possible to take the laptop and the dongle into a meteor retail store or similar for them to check ?
we're at the stage in diagnosis where substitution is the next step - though as the modem works in vista it should be OK.

One thing I haven't seen mentioned is the USB ports on the Sony - do other USB devices work? have you tried the dongle in all the available ports on the laptop?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Internet Access - Please, Please, Please Help




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Dial Up ICS Error:Access Type No Internet Access With Yellow Triangle
Hi, i am a newbie when it comes to Windows networking particularly Internet Connection Sharing (ICS). A week ago i turned my Win 7 HP Laptop into wireless router which is on EVDO 3G dial up using the windows (ICS) to connect my second Win 7 Dell laptop which was successful. Unfortunately, i...
Network & Sharing
Frequent internet access dropping - "Limited Internet Access"
First things first, these are my computer specs. Operating system: Windows 7 Ultimate 64 bit System Manufacturer: Gigabyte Technology System model: GA-770TA-UD3 BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG Processor: AMD Phenom II X4 955 Processor...
Network & Sharing
Frequent internet access dropping - "Limited Internet Access"
First things first, these are my computer specs. Operating system: Windows 7 Ultimate 64 bit System Manufacturer: Gigabyte Technology System model: GA-770TA-UD3 BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG Processor: AMD Phenom II X4 955 Processor ~3.2GHz Memory: 4096MB RAM Display: ATI Radeon HD...
Network & Sharing
No access to Internet - Limited access for both wired and wireless
Hi i am new here My Original post is here - No access to Internet - Limited access for both wired and wireless - Microsoft Answers I have seen most of the threads going un-answered so i feel that i can get help from here! I just accessed wireless internet on another laptop! So i am sure we...
Network & Sharing
Internet Access = Can't browse / No Internet Access = Nice Browsing ??
When my computer says Internet Access, I am having trouble browsing. Most pages do not load. Right now, It says no internet access for over 15 minutes and I am able to brose so much better and still going on downloading around 400 kb/s. How can this be? Why would it be? (I am on a wired...
Network & Sharing
Win7 x64 Crashes on Internet Access or File Access
Hi all, So i'm writing this from Safe Mode with Networking as that seems to be the only way to keep the system stable. I was working on my computer last night with zero problems. I shut it down and then today I have the following symptoms. Once i boot, i can open folders on the desktop and...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:30.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App