Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can't connect to internet through LAN

26 Sep 2010   #1
alaskan12

Windows 7 Ultimate x86
 
 
Can't connect to internet through LAN

Hello I'm having trouble connecting to the internet through my LAN connection. It says that im in an "Unidentified Network" and gives me this auto assigned ip address: 169.254.49.252.
I have a Striker II Formula mobo with the nvidia 780i chipset and I'm running Windows Ultimate x86.
I've done the following to try and fix it but nothing works:
Disable Bonjour services
Upgrading router firmware
Reinstalling network drivers
Reset router
netsh winsock reset cmd
ipconfig /release and ipconfig /renew cmds
Disable receive side scaling in advanced options on nvidia network card
Reinstalling OS

Thats all I can think of on the top of my head but there is probably more.
Here is what my ipconfig /all looks like:

Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Dillon>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Dillon-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : gateway.2wire.net

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
Description . . . . . . . . . . . : D-Link DWA-552 XtremeN Desktop Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1B-11-F3-9D-DD
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3104:5452:1c50:104d%14(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.199(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, September 26, 2010 11:52:06 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, September 27, 2010 11:52:05 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 251665169
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-14-2C-6F-3E-00-1F-C6-3E-2E-F3

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet #
2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1F-C6-3E-33-F4
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::7072:8dee:41f7:c664%13(Deprecated)

Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.198.100(Tentative)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1F-C6-3E-2E-F3
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2cef:8e6b:e368:31fc%11(Preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.49.252(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234889158
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-14-2C-6F-3E-00-1F-C6-3E-2E-F3

DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{72836271-C9A4-42AB-8517-DF3096FB7628}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{7E5176CF-2F76-4E2B-898A-29A27DB7EF39}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.gateway.2wire.net:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Please help me get this fixed. Its annoying only being able to use wireless.


My System SpecsSystem Spec
.
26 Sep 2010   #2
Crispy

Windows 7 Ultimate x64 Service Pack 1 (Build 6.1.7601)
 
 

Have you tried to manually configure your IP address and DNS?
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2010   #3
alaskan12

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Crispy View Post
Have you tried to manually configure your IP address and DNS?
Yes and it doesnt help
My System SpecsSystem Spec
.

27 Sep 2010   #4
SouthParade

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Try right-click on the connection icon and select Troubleshoot Problems. It will disable and later enable the interface, you may do the same 'manually'.
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2010   #5
alaskan12

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SouthParade View Post
Try right-click on the connection icon and select Troubleshoot Problems. It will disable and later enable the interface, you may do the same 'manually'.
Just tried this and doesnt work.
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2010   #6
SouthParade

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Sorry about that.....
A crazy thought: are you sure Internet is available at the router at all? Sometimes ISPs connections go belly up temporarily. Suggestion: try connecting some other computer (borrowed laptop??)
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2010   #7
DirtRider

Windows 7 Pro 64 bit
 
 

Control Panel - All Control Panel Items - Network and Sharing Center


Setup a new connection - Connect to the Internet
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2010   #8
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Take a look at this video to see if it gives you some ideas.

YouTube - How To Fix "Unidentified Network" Through Ethernet/Wireless In Vista
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2010   #9
DirtRider

Windows 7 Pro 64 bit
 
 

It is most likely not identifying it as it was not setup in any of the network groups. You would need to define what group the internet connection belongs to. SO setup a new group and see if this works as I have defined above. Normally it asks you what group the connection should belong to when it detects a new connection
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2010   #10
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

It looks to me like you have a working wireless connection but the wired connection is not so good.

You will want to remove bonjour completely from your system.
To fix ...
Run MsConfig

Under the Services tab uncheck the service called either bonjour or> "##Id_String1.6844[... and then a bunch of numbers]" by Apple

After that. Navigate to C:\Program Files\Bonjour
2. Rename the mdnsNSP.dll file in that folder to mdnsNSP.old
3. Restart your computer
4. Delete the Program Files\Bonjour folder

Reboot the machine then use the ipconfig /release then ipconfig /renew commands.

It's also possible that your 780i chipset got hosed somehow which can cause the eithernet connection not to work, I have the same chipset and have fixed this problem before by clearing the cmos, but be sure and reset all the bios settings to how they were before the cmos clear.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't connect to internet through LAN




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
USB Internet dongle is taking a long time to connect to Internet
1. Is this a wired or wireless connection issue? Wireless via USB modem/dongle 2. Who is your Internet Service Provider (ISP)? Tata Docomo 3. What type of Broadband connection are you using? don't know 4. What is the exact Make and Model of your Modem, Router or Modem/Router Combo -...
Network & Sharing
Can't connect to internet "Windows was unable to connect to this netwo
Hello guys, I have just finished my very first computer build and am rather happy with most things. Unfortunately I am having problems connecting to the internet. I have a temporary dongle in place and because it's my only option for about a month I kinda need it to work. When I first...
Network & Sharing
CAN connect to internet, CAN'T connect to router
I'm trying to connect to either of two routers I have. With either one I can connect to internet (obviously... I'm typing this). I can NOT connect to the router itself to update the firmware or change the settings. The URL to connect to each: Netgear WGR614v6, http://192.168.1.1 or...
Network & Sharing
I cannot connect to my ROUTER but i can connect to internet.
1. Question: Help please, so i don't know what the problem is but i want to portforward my port and i've tryed hunders of gateways cmd ---> ipconfig i know that but it just says ''Page could not be found'' So do you have any suggestions how can i fix this? I'm using D-Link DWA-125 Wireless N 150...
Network & Sharing
not able 2 connect to internet through broadband connect
i have bsnl broadband connection.whenever i tried to connect it through my win 7 it gives me error 651 with pppoe.. I am on a wired connection through a modem,..modem is workng well with win xp..but not with win 7.
Network & Sharing
No apps connect to MY internet, but connect fine on my neighbours net?
I am trying to use limewire, couterstrike, bitcomet etc, but nothing apart from firefox/I.E. and windows live messenger can connect to MY internet. everything workd perfectly on my neighbours internet, when accessed from my own laptop. Please help me. Thanks.
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:25.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App