Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Strange network problem driving me insane

04 Oct 2010   #1
Louisville15

Windows 7 Professional x64
 
 
Strange network problem driving me insane

Hey guys, I'm going crazy with this networking issue that I'm having and I have tried asking a few forums for help. I noticed these were a lot more active so I thought I would ask here as well. Here is a link to another thread I started (instead of typing out everything that I have tried again):

Network help

If anyone could help out, it would be greatly appreciated!


My System SpecsSystem Spec
.
04 Oct 2010   #2
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

The WRT54G has at least 12 different versions, they usually require firmware updates in order to work correctly with Windows 7. You also have the option of using the tomato firmware or the DDwrt firmware but you need to google around for them.
My System SpecsSystem Spec
04 Oct 2010   #3
Louisville15

Windows 7 Professional x64
 
 

We have the latest firmware for the router. Also, this problem does not happen with any other device on the network (3 laptops, 1 other PC, 2 360s).
My System SpecsSystem Spec
.

04 Oct 2010   #4
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

I highly suggest you try the tomato or the DDwrt firmware. We get complains about that router all the time but there are so many different versions so it's very important that you use firmware that is made specifically for your version number.

Doesn't matter if the problem is confined to just one machine.
My System SpecsSystem Spec
04 Oct 2010   #5
Louisville15

Windows 7 Professional x64
 
 

Why does it only happen to my connection though? It's very hard to convince others in the family to let me take the internet down, which will inconvenience everyone else, just to troubleshoot my problem.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2010   #6
Louisville15

Windows 7 Professional x64
 
 

I got a new router (WNDR3700) and it didn't fix the problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Strange network problem driving me insane




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound crackling is driving me insane.
Based on my research, I appear to be another victim of windows 7 sound glitches. My specific problem seems to only happen when playing music. Or, at least, I have yet to truly notice it while playing a game or watching video. I've been trying to find a solution for a couple of weeks, including...
Sound & Audio
Browser issue driving me insane
I could just be dumb but when I type in the address bar to go to a site i have to click the green arrow to be able to go to the sire rather than be able to hit the enter/return key. Is there any way to fix this so that every time I want to change pages I dont have to keep clicking the green arrow...
Browsers & Mail
BSOD's driving me insane!
Hi! I'm new one here and I have huge problem. In july BSOD's started to show up. I didn't bothered about it. Then I figured out that when I'm looking videos on youtube. So I didn't watch movies on youtube anymore. But then problem appeared again in December! I played Counter-Strike but suddenly...
BSOD Help and Support
Help Required... Driving me insane!!!
Hello everybody! Firstly i'm new here (so hi, hope you're all well and all that!) and also new to Windows 7. I have a second hand ASUS Eee PC netbook, running W7 Starter. I recently installed Skype and can't seem to get the built in webcam to work. I keep getting the "This device can perform...
Hardware & Devices
WMP12 Album Art driving me insane
Sup boys! This is my first thread over here. I am no noob to computers, or forums. My computer is running better than ever coming from XP, with one exception. I take pride in my music collection. It is small, but everything is just the way I want it. All tags are tagged in WMP and my PPC...
Media Center
Windows explorer lag driving me insane
I have looked and found a few references to problems similar to mine on these forums but no solutions. Apologies if i have missed any. I have a clean install of the retail version of W7 HP 32bit on a W7 formatted HD (300gb velociraptor). I have a pretty fast system with 4gb ram, E8500 CPU and...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:26.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App