Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Internet Access

07 Nov 2010   #11
lainieball

Windows Vista, Windows 7 Home Premium 32 bit, Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

The ipconfig/all is different on my computer. I've already ran through the troubleshooter like 40 times. It says the DHCP is enabled:

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : B8-AC-6F-BE-20-57
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

I don't know how to check if the DNS services are.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Nov 2010   #12
Fayla

Windows 7 Professional 64 Bit SP1
 
 

Start menu > then in the search box type: services.msc, click it to load it

Once it's loaded, check that both of those services are running.

Quote   Quote: Originally Posted by lainieball View Post
The ipconfig/all is different on my computer. I've already ran through the troubleshooter like 40 times. It says the DHCP is enabled:

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : B8-AC-6F-BE-20-57
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

I don't know how to check if the DNS services are.
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2010   #13
lainieball

Windows Vista, Windows 7 Home Premium 32 bit, Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : B8-AC-6F-BE-20-57
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

This says the DHCP is enabled. I do not know how to check the DNS Servers. Also I have ran through the troubleshooter many times.
My System SpecsSystem Spec
.

07 Nov 2010   #14
lainieball

Windows Vista, Windows 7 Home Premium 32 bit, Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Sorry. Reposted.
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2010   #15
Petey7

Windows 7 Professional SP1 64-bit
 
 

Some modems have to be configured to work with routers. Check to see if your modem is one of them.
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2010   #16
lainieball

Windows Vista, Windows 7 Home Premium 32 bit, Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Quote:
Start menu > then in the search box type: services.msc, click it to load it

Once it's loaded, check that both of those services are running.
Ok I did that. It showed everything is started and set to automatic.
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2010   #17
Fayla

Windows 7 Professional 64 Bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by lainieball View Post
Quote:
Start menu > then in the search box type: services.msc, click it to load it

Once it's loaded, check that both of those services are running.
Ok I did that. It showed everything is started and set to automatic.
So, your networking services are running and everything is set to auto. Your Vista machine is on auto too? but only it picks up the correct settings and connects online.

Manually defining a default gateway should not cause a conflict message, as either the address points to the correct place, or not. Now trying to give two computers a same IP address-- that creates conflicts. Since everything is on auto, those settings should be blank (namely default gateway and DNS.) For testing purposes only, you should go into the settings of one of the Windows; 7 Computer's network card and manually define the default gateway and DNS server-- using the same address(es) seen on your Vista machine. Then try to ping a website.

I still haven't seen your Vista computer's ipconfig info :/

A last resort would be to try system restore the 7 computers to a day before you set up this connection sharing stuff.
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2010   #18
lainieball

Windows Vista, Windows 7 Home Premium 32 bit, Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82562V 10/100 Network Connection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-9B-05-A4-C8
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::f162:a656:405d:ef8%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 74.194.238.107(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.252.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, November 07, 2010 6:22:18 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, November 08, 2010 8:25:36 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 74.194.236.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 172.24.120.39
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 208.180.42.100
208.180.42.68
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enable

We added the DNS and default gateway but to no avail. . .
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2010   #19
kegobeer

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Have you looked to see if there is a link light on the Windows 7 PC's NIC?
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2010   #20
lainieball

Windows Vista, Windows 7 Home Premium 32 bit, Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Yes they are both on. Just did a restore on one, (back to before first router went out) but didn't solve the problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Internet Access




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Dial Up ICS Error:Access Type No Internet Access With Yellow Triangle
Hi, i am a newbie when it comes to Windows networking particularly Internet Connection Sharing (ICS). A week ago i turned my Win 7 HP Laptop into wireless router which is on EVDO 3G dial up using the windows (ICS) to connect my second Win 7 Dell laptop which was successful. Unfortunately, i...
Network & Sharing
Frequent internet access dropping - "Limited Internet Access"
First things first, these are my computer specs. Operating system: Windows 7 Ultimate 64 bit System Manufacturer: Gigabyte Technology System model: GA-770TA-UD3 BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG Processor: AMD Phenom II X4 955 Processor...
Network & Sharing
Frequent internet access dropping - "Limited Internet Access"
First things first, these are my computer specs. Operating system: Windows 7 Ultimate 64 bit System Manufacturer: Gigabyte Technology System model: GA-770TA-UD3 BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG Processor: AMD Phenom II X4 955 Processor ~3.2GHz Memory: 4096MB RAM Display: ATI Radeon HD...
Network & Sharing
No access to Internet - Limited access for both wired and wireless
Hi i am new here My Original post is here - No access to Internet - Limited access for both wired and wireless - Microsoft Answers I have seen most of the threads going un-answered so i feel that i can get help from here! I just accessed wireless internet on another laptop! So i am sure we...
Network & Sharing
Internet Access = Can't browse / No Internet Access = Nice Browsing ??
When my computer says Internet Access, I am having trouble browsing. Most pages do not load. Right now, It says no internet access for over 15 minutes and I am able to brose so much better and still going on downloading around 400 kb/s. How can this be? Why would it be? (I am on a wired...
Network & Sharing
Win7 x64 Crashes on Internet Access or File Access
Hi all, So i'm writing this from Safe Mode with Networking as that seems to be the only way to keep the system stable. I was working on my computer last night with zero problems. I shut it down and then today I have the following symptoms. Once i boot, i can open folders on the desktop and...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:25.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App