Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Cant connect to the internet

16 Jun 2009   #1
jonneymendoza

windows 7
 
 
Cant connect to the internet

Hi. i have recenyly installed the latest RC build of windows 7 and i am having problems connecting to the internet via from my speedtouch bebox router i got from my ISP BeThere Uk.

The specs of my pc are below:

ASUS P6T deluxe Socket 1336 Mobo
3GB DDR3 Ram
Nvidia 260GTX card
Intel i7 920 2.6GHZ Nehalem
Seasonic m12 600W PSU
Lian LI full tower PC-A7010 case
Thermalright Ultra Extreme aka TRUE
Enermax 120mm fan.

On the small taskbar icon at the bottom right side of the screen, i clicked on the lan settings and on it it says that i do have a internet connection but states how the network is unknown?

i cant browse the net at all but i can access my router. i have found a small temp fix for it by going into my LAN hardware settings and disabling and enabling it again and it works! The thing is, i have to do this EVERYTIME i reboot

i have vista 64bit installed on a different hdd and i am able to connect to the internet straight away after a reboot.

Any ideas? i tried manually installing the vista drivers for the network card but no joy. i am connected to my router via wired ethernet connection.

thanks in advance


My System SpecsSystem Spec
.
16 Jun 2009   #2
srq2625

Win7 Ultimate, x64
 
 

Start up a cmd process, running as administrator and execute

Code:
ipconfig /all
and post the results.

Do you have Photoshop installed? I had much the same issue and discovered that CS3 installs the Bonjour service. If you have that running, set the startup to "Automatic (Delayed)" and it will solve this issue.

Filling out your system specs will also help in solving your problem.
My System SpecsSystem Spec
16 Jun 2009   #3
BoyGTA

Win7 x64
 
 

Hey srq, I have same problem and I just installed CS3. How could I unable this "bonjour.."?

I went to Start-click right on computer-then to services, but there isn't any Bonjour.. service.

Btw, my win is in spanish.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Jun 2009   #4
srq2625

Win7 Ultimate, x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by BoyGTA View Post
Hey srq, I have same problem and I just installed CS3. How could I unable this "bonjour.."?

I went to Start-click right on computer-then to services, but there isn't any Bonjour.. service.

Btw, my win is in spanish.
Orb -> Config -> Services

Look at the list of started services, sort in alpha order. There should be one at or near the top with a very strange name ... something like

Code:
##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762##
That's the service. Open properties on this thing, set the start property to "Automatic (Delayed)" and close the prop dialog. When next you reboot, your problem should be solved. It was/is for me.
My System SpecsSystem Spec
16 Jun 2009   #5
BoyGTA

Win7 x64
 
 

Yep, worked. Thank you alot for your support.
My System SpecsSystem Spec
16 Jun 2009   #6
jonneymendoza

windows 7
 
 

yea i have cs3 installed and infact ever since i installed it last sunday, come monday morning i could no longer log into the internet!

what is this Bonjour service all about? cant i disable it or does cs3 need it?

must be that then. i will give it a go. thanks
My System SpecsSystem Spec
16 Jun 2009   #7
srq2625

Win7 Ultimate, x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jonneymendoza View Post
yea i have cs3 installed and infact ever since i installed it last sunday, come monday morning i could no longer log into the internet!

what is this Bonjour service all about? cant i disable it or does cs3 need it?

must be that then. i will give it a go. thanks
While it's a little dated, I think this page (John Nack on Adobe: CS3 doesn't install spyware) might provide the answers needed. After reading that, I think I will either disable that service or completely remove it rather than let it run - mostly because I have no need or desire to access any Version Cue servers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Cant connect to the internet




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
USB Internet dongle is taking a long time to connect to Internet
1. Is this a wired or wireless connection issue? Wireless via USB modem/dongle 2. Who is your Internet Service Provider (ISP)? Tata Docomo 3. What type of Broadband connection are you using? don't know 4. What is the exact Make and Model of your Modem, Router or Modem/Router Combo -...
Network & Sharing
Can't connect to internet "Windows was unable to connect to this netwo
Hello guys, I have just finished my very first computer build and am rather happy with most things. Unfortunately I am having problems connecting to the internet. I have a temporary dongle in place and because it's my only option for about a month I kinda need it to work. When I first...
Network & Sharing
CAN connect to internet, CAN'T connect to router
I'm trying to connect to either of two routers I have. With either one I can connect to internet (obviously... I'm typing this). I can NOT connect to the router itself to update the firmware or change the settings. The URL to connect to each: Netgear WGR614v6, http://192.168.1.1 or...
Network & Sharing
I cannot connect to my ROUTER but i can connect to internet.
1. Question: Help please, so i don't know what the problem is but i want to portforward my port and i've tryed hunders of gateways cmd ---> ipconfig i know that but it just says ''Page could not be found'' So do you have any suggestions how can i fix this? I'm using D-Link DWA-125 Wireless N 150...
Network & Sharing
not able 2 connect to internet through broadband connect
i have bsnl broadband connection.whenever i tried to connect it through my win 7 it gives me error 651 with pppoe.. I am on a wired connection through a modem,..modem is workng well with win xp..but not with win 7.
Network & Sharing
No apps connect to MY internet, but connect fine on my neighbours net?
I am trying to use limewire, couterstrike, bitcomet etc, but nothing apart from firefox/I.E. and windows live messenger can connect to MY internet. everything workd perfectly on my neighbours internet, when accessed from my own laptop. Please help me. Thanks.
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:16.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App