Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Why is my WAN/LAN connection stops working

02 Jan 2011   #1
norparn

Windows Pro 64bit
 
 
Why is my WAN/LAN connection stops working

Why is my WAN/Lan connection stops working. all streming ports (utorrent, internet TV or Radio) are open and works Ok! But it seems to me that 30 minutes of doing nothing (just listening), watch movie etc. shuts down idle ports for IE or firefox, mail etc. This problem occures When I'm going to use my Browser, read new e-mail then is connection offline. I have to reboot my network card to go online to Internet.
Realtek - Ethenet Diagnostic Utility shows no problem. I have latest driver updated " RTL8111C_LAN_V735222009_WIN7 "
Cant find any in the windows 7 BIG manual of 1083 pages.


My System SpecsSystem Spec
.
02 Jan 2011   #2
DustSailor

Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
 
 

Go to device manager and go to the properties of your wireless. Select the power management tab and uncheck the option that allows the computer to turn it off. Then go into power management and advanced power management and scroll down to where it says wireless adaptor settings and I think you disable anything that says turn off, lower power, etc.

I am on an xp computer right now so I can be more exact when I get home later. I can give you more if this doesn't seem to work for you

Also, disable PCI express power saving in the power options
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2011   #3
norparn

Windows Pro 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DustSailor View Post
Go to device manager and go to the properties of your wire......

...... power saving in the power options
Hi DustSailor, thank's for your sollutions.
- All power savings are inaktivated or disabled, both in normal and advanced settings!
- I have tryed to installed a second wire com card (also Realtek) and exactly the same problem occures.
- I tryed to have one at the time in single operation and also both in operation at the same time. The problem still occures....
My System SpecsSystem Spec
.

02 Jan 2011   #4
DustSailor

Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
 
 

Alright, its not good to connect both at the same time, choose one that you like best, and disconnect the other. Then uninstall all previous drivers and software for your wireless card (both for both cards if you installed both). Go to the maker's website and download their driver (to the card you chose). it should ask some questions and go through a whole setup. after that, the internet should work. If you still have trouble, go to control panel > Network and Internet > Network and Sharing Center > Manage wireless networks (on the left hand side). Then right click the device you see (Should only be one) and go to properties. Make sure the boxes "Connect automatically when this network is in range" and "Connect even if the network is not broadcasting its name (SSID)" are checked. Let me know if this does it for you.
My System SpecsSystem Spec
03 Jan 2011   #5
norparn

Windows Pro 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DustSailor View Post
Alright, its not good to connect both at the same time, choose one that you like best, and disconnect the other. Then uninstall all previous drivers and software for your wireless card (both for both cards if you installed both). Go to the maker's website and download their driver (to the card you chose). it should ask some questions and go through a whole setup. after that, the internet should work. If you still have trouble, go to control panel > Network and Internet > Network and Sharing Center > Manage wireless networks (on the left hand side). Then right click the device you see (Should only be one) and go to properties. Make sure the boxes "Connect automatically when this network is in range" and "Connect even if the network is not broadcasting its name (SSID)" are checked. Let me know if this does it for you.
All above has earlier been done!
PS! I have wire connection to my router!
With Win XP Pro this card works properly and in dual connections and with same settings in W7Pro, it fails.
My System SpecsSystem Spec
03 Jan 2011   #6
DustSailor

Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
 
 

Hmm, perhaps it is a compatibility issue then. Someone else may have to help you out as I'm all out of ideas. I've heard about installing drivers and setting them into windows xp compatibility mode in windows 7, but you may have to search google to find out how.
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2011   #7
norparn

Windows Pro 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DustSailor View Post
Hmm, perhaps it is a compatibility issue then. Someone else may have to help you out as I'm all out of ideas. I've heard about installing drivers and setting them into windows xp compatibility mode in windows 7, but you may have to search google to find out how.
Hello again, this problem are strange! ASUS, Reltek, Microsoft TechNet, Win 7 Sweden forums has no sollution! It occures only in W7PRO 64bit.
The best workaround today are to use both comcard, and one at the time! When communictions goes down, disable that card and then enable next card and so on....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Why is my WAN/LAN connection stops working




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound on Laptop and Desktop Randomly Stops Working and Working
So recently the sound on my desktop and my laptop has stopped working. For seemingly no reason. I really don't understand it. I first noticed it with my desktop. The sound just randomly stopped working. But not...entirely. It's really strange and complicated what's been happening, so bare with...
Sound & Audio
SCSI to TV internet connection stops
Hi I have a Dell Latitude E6400, I am using Windows 7 with either a chrome based browser of Firefox (I get the same problem on both browsers). I am using a VGA lead to connect to my TV which was working fine until recently, if I try to stream from the internet with the VGA cable attached, the...
Network & Sharing
My mouse Usb port stops working. but starts working again after a day.
Hello! I'm using my laptop in a desktop mode. but some days when i start up the computer the mouse is on (Sees the red optical light.) But the cursor dont move when i move the mouse. when i drag the cable out and in again the ligh wont turn on. i change usb port and it works. 1-3 days later the...
General Discussion
Internet connection stops working after awhile.
I'm having an annoying issue with my internet connection. It will work fine for awhile; sometimes hours, sometimes minutes, and then I randomly won't be able to connect to anything. Windows says I'm still connected and can't find any errors, and when I try to connect to anything it gets...
Network & Sharing
Internet connection just stops and DPS doesn't run
Hi, I'm new to the forum and I have an issue. My 6 month old laptop just spontaneously stopped connecting to the internet. It says it has limited access to the network that 3 other computers all work on. I tried to diagnose it but the diagnostics says Diagnostics Policy Service isn't working. I...
Network & Sharing
Wireless connection stops abruptly
Hi, I did a clean install of windows 7 and now my Netgear WG111T wireless adapter doesn't seem to be working correctly. I am able to connect to my Linksys wrt54g router, but after 5 min it disconnects. I then usually unplug my adapter and plug it in again and the connection will work for...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:44.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App