Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Uggh... Telnet login issues....

14 Jan 2011   #1
Jkeith247

Windows 7 Home Premium
 
 
Uggh... Telnet login issues....

Ok,

So, I am trying to login to windows 7 home premium via telnet server. I have telnet enabled.... I get to the login screen, type my user name and skip the password (because there is none on this machine) and it says "login failed". I have tried adding the users to the telnet service but for some reason microsoft disables the local user snapin for home premium. How do I set up users for telnet server?

Thank you in advance for your help!


My System SpecsSystem Spec
.
15 Jan 2011   #2
Jkeith247

Windows 7 Home Premium
 
 

bump
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2011   #3
seth500

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Go to Control Panel > Programs and Features > Turn Windows features on or off and turn on Telnet Client and/or Telnet Server . Click OK , then restart the computer.
My System SpecsSystem Spec
.

23 Aug 2011   #4
vahnx

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Yes... the service is running but there is no way to create a telnet server user in Windows Home Premium to my knowledge. Wonder why Microsoft would make it a Professional/Ultimate only feature and still allow us to enable the server.













However I did just notice:

My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2011   #5
seth500

Windows 7 Ultimate x64
 
 

One of the many things I sometimes don't understand myself...and I would bet the premium doesn't have the built in administrator account as well...what happens when you use passwords?


Attached Thumbnails
Uggh... Telnet login issues....-1.png  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Uggh... Telnet login issues....




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Login Issues With New OS
Just installed windows 7 on my Acer Aspire before I left home However I dont believe I ever enabled the password protection on it as the HD is Empty and I have as yet to put any info on it. Last Night I was on all night this morning I cannot login because the password is enabled how do I boot...
General Discussion
User Login Issues
Hi all. Not sure where to put this. My problem is I cant login my username. I have two user on the computer, my father and myself. When I click my icon and type the password, it starts to load and hesitates then pops me back to the login screen to either both our icons or just my fathers so...
General Discussion
Login Issues
I know this doesn't count specifically as a 'crash', but I have a very irritating problem that started on my PC last night; I cannot log into my profile anymore. There are no errors, it just won't log in. I had previously enabled 'verbose login' using UWT (I like to see exactly what my PC is...
BSOD Help and Support
Login Issues
Using build 7100 64 bit. My rig consists of a core i7 920, sli 285s, and 6 gb ocz ram.I have noticed that since I installed the build, the time that it takes to go from me typing in my password to desktop is getting considerably longer. It's up to about 3-5 minutes now which is ridiculous....
Performance & Maintenance
Login Issues
Hi, I've recently installed Windows 7 RC1, and for the most part I'm finding it very nice indeed. I do have one main issue with it though, I can't login to the iTunes store within iTunes and I can't login to windows live using either Windows Live Messenger or Windows Live Mail. I can login to...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:41.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App