Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win7 RC Unidentified Network

23 Jun 2009   #11
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
networking

Quote   Quote: Originally Posted by Renzokucant View Post
ohhhh kay, this might help you guys alot.
my IP for my computer is .1.2
my gf's laptop that im using is .1.3
my ps3 is .1.50

now the netgear router is what my computer is plugged into and her computer has a wireless card for the router.
now
we setup passwords for the router enabling the SSID because her laptop card is stupid and couldnt find the SSID when it was hidden even though i typed it in there for it to find. so we set up a i believe it is a WEP key the router, i manually inserted that key into her laptop which might explain why she has net on this laptop and i dont, because i downloaded the windows 7 RC days after we setup this WEP key for the computers. im not sure how that would effect my computer tho because im not trying to connect wirelessly.. but it was just a thought

as far as dhcp is concerned, no i dont have to log on with any passwords to get internet access. always been plug n play for me
So since the reboot have you had any problems?
Ken


My System SpecsSystem Spec
.
23 Jun 2009   #12
Renzokucant

Windows 7 x64
 
 

im takin this time that my computer is working with the internet to gather information, under Local Area connectino status IPv4 connectivity is labeled as Internet and IPv6 connectivity is labeled no network access.
under details
DHCP enebled: Yes
my ip address is still 1.2 for my desktop like always
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2009   #13
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
inet problem

Quote   Quote: Originally Posted by Renzokucant View Post
im takin this time that my computer is working with the internet to gather information, under Local Area connectino status IPv4 connectivity is labeled as Internet and IPv6 connectivity is labeled no network access.
under details
DHCP enebled: Yes
my ip address is still 1.2 for my desktop like always
How old is the router? IP6 is relatively new.

Ken
My System SpecsSystem Spec
.

23 Jun 2009   #14
Renzokucant

Windows 7 x64
 
 

since my restart i havent had any problems, but i thought that yesterday and when i came home it wasnt working again, with nothing changed other than restarting.
now since restarting i have updated the driver on my realtek tab under device manager, removed my antivir program.
the router itself is a few years old, but i havent really had any problems with it but a few mind boggling situations that me and my friend ultimately realized were fixed by simply updating the router itself through thier website. (one of those simple solutions)
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2009   #15
srq2625

Win7 Ultimate, x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Renzokucant View Post
ohhhh kay, this might help you guys alot.
my IP for my computer is .1.2
my gf's laptop that im using is .1.3
my ps3 is .1.50

Do you have all four client boxes (your desktop, your lappie, your GF's lappie, and the PS3) on and connected to your router?

If yes, what's the IP for your laptop (see your original post for reference).

Are there any other "clients" attached to your router, for example, a printer server?

Quote:
realized were fixed by simply updating the router itself through thier website.
I'm guessing this means you've updated the firmware of the router?
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2009   #16
Renzokucant

Windows 7 x64
 
 

interesting note, under network infrastructure teh device is labeled
Residential Gateway, under properties i can check settings, and the settings shows that there is 1 service in the list
its listed as Teredo, and it is checked
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2009   #17
Renzokucant

Windows 7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by srq2625 View Post
Do you have all four client boxes (your desktop, your lappie, your GF's lappie, and the PS3) on and connected to your router?

If yes, what's the IP for your laptop (see your original post for reference).

Are there any other "clients" attached to your router, for example, a printer server?


I'm guessing this means you've updated the firmware of the router?
my desktop is 1.2 her laptop is 1.3 the ps3 is 1.50. my desktop is on and connected (for now) her laptop is on and connected as well and the ps3 has remained off for days.
nothing else connected to it
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2009   #18
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
inet trouble

Quote   Quote: Originally Posted by Renzokucant View Post
since my restart i havent had any problems, but i thought that yesterday and when i came home it wasnt working again, with nothing changed other than restarting.
now since restarting i have updated the driver on my realtek tab under device manager, removed my antivir program.
the router itself is a few years old, but i havent really had any problems with it but a few mind boggling situations that me and my friend ultimately realized were fixed by simply updating the router itself through thier website. (one of those simple solutions)
Do you only loose connectivity when idle? My router is a bit old also so it doesn't like IP6. I get regular errors in event log (more than 2000) but no trouble with connecting. I will keep an eye on this thread but if something pops up PM me. I live on line.

Ken
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2009   #19
srq2625

Win7 Ultimate, x64
 
 

Your reference to Teredo (see this Teredo tunneling - Wikipedia, the free encyclopedia) brings to mind this thread - https://www.sevenforums.com/network-i...nt-viewer.html

Maybe IPv6 is the issue? Awww he beat me to the punch!
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2009   #20
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
ip6

Quote   Quote: Originally Posted by srq2625 View Post
Your reference to Teredo (see this Teredo tunneling - Wikipedia, the free encyclopedia) brings to mind this thread - https://www.sevenforums.com/network-i...nt-viewer.html

Maybe IPv6 is the issue? Awww he beat me to the punch!
IP6 can certainly be the cause of many, many errors in event viewer but doesn't usually error out.

PS only beat you by abt 30 seconds

Ken
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win7 RC Unidentified Network




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Fresh install of Win7 *unidentified network/no network access*
I've freshly installed Windows 7 Enterprise 64 bit on my system that previously had Ubuntu installed, and prior to ubuntu had win7 ultimate installed. With the fresh install of win7, I receive an unidentified network/no network access issue. Heres a list of things ive tried: - reset the...
Network & Sharing
Unidentified Network - No Network Access - Win7 64bit
For some time now my internet would be fine for 1hour after booting up my computer and then the network would then fail to be recognized. I have followed multiple tutorials on the internet, with countless suggestions, where other people have had the same problem. Some seem to fix the problem for a...
Network & Sharing
Unidentified network on win7
Hi all for a couple of days I cant connect my other computer to internet it allways said unidentified network.I have two computers one laptop ( working internet ) and desktop pc ( not working).I have google it and try many solution but I cant fix the problem. This is my ip config all ...
Network & Sharing
Unidentified Network, Clean Win7 install, tried several NICs
Okay, so here's the deal. I recently built a new computer and proceeded to install Windows 7 Ultimate x64. After installing the drivers for the built in Realtek NIC the computer connects (wired connection) to an Unidentified Network (which also is set to public) and therefor no internet access....
Network & Sharing
Vista to Win7 - unidentified network
Hi, This is my third day struggelig with this problem. I've searched around and realize there are many with the same issue. Ever since I migrated to windows 7, I can not get my laptop to connect to the internet. The error message is "Unidentified network" and when I perform a diagnosis is...
Network & Sharing
Win7 unidentified network with proxy
Hello. I have a windows xp proxy running squid and another machine with windows 7 64bits. Ip address of proxy is 130.210.69.1 and win 7 is configured with: Hello. I have a windows xp proxy running squid and another machine with windows 7 64bits. Ip address of proxy is 130.210.69.1 and win 7...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:13.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App