Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Connection problems

10 Feb 2011   #1
thejawos2009

windows 7 home premium 32
 
 
Connection problems

I have been having problems with my mobile broadband connection for some time and have ran out of ideas on what it can be.I am currently using three network and use a huawei ZTE dongle.I dont use the three connection screen to connect to the internet as it takes so long its amazing so i use the dial up on the bottom right hand side of my screen and use 1.3G.After a small amount of time,anywhere between 10-30 mins the connection stops and the little computer scree icon changed to show me the internet is no longer connected.However when i click on the icon it still shows me 1.3g is connected and if i try to disconnect it , it refuses and still shows as connected.Even if i remove the dongle,it shows connected.So every few minurtes the only way i can re-connect is by re-starting my computer,its starting to drive me mad! I have spoke to network three about this and we have changed the dongle incase this was the problem.This has not changed anything other than make it happen more often.I have checked for all updates on my laptop and done these and checked settings.I really cant understand what the problem can be.Does anyone have this same problem or know what it can be??
I have been to control panel services and checked remote access manager and this is still showing as started :-/


My System SpecsSystem Spec
.
10 Feb 2011   #2
Maguscreed

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

I'm thinking a power management problem may be behind this as I've seen something similar before with external inet devices.
Try changing the power profile to always on, as a simple starter.
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2011   #3
thejawos2009

windows 7 home premium 32
 
 

Thanks for your reply.I have tried to do this after reading your advice but am having problems .Can you give me a step by step guide :-/ sorry im not great at all of this :-(
regards
My System SpecsSystem Spec
.

10 Feb 2011   #4
Maguscreed

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

power options are located in the control panel.
Click it then click change plan settings next to balanced (which should be the default)
Then click change advanced settings.
A little box with a bunch of items will appear. The first thing we want to do is make sure wireless devices are set to maximum performance.
Then go to usb and expand it, and make sure usb suspend is disabled.
Click apply, click ok then restart to make sure the settings take effect.

If both of those settings are already set the way I suggest we'll try something else. Pretty sure usb sets to suspend enabled by default though.
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2011   #5
thejawos2009

windows 7 home premium 32
 
 

Hi thanks for that.All the settings were ok however i had to change the usb suspend as it was enabled.Have restarted the laptop and havent noticed any change as of yet :-/
regards
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2011   #6
Maguscreed

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

I'm in the process of looking for a updated driver/software for that dongle but not having much luck, are there any specific model numbers associated with it?
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2011   #7
thejawos2009

windows 7 home premium 32
 
 

Hi the dongle says on it,ZTE HSUPA USB STICK model MF112,Hope this helps.My internet hasnt gone off as of yet so fingers crossed the previous advice you gave me has worked but will give it abit more time lol
Thanks
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2011   #8
Maguscreed

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

http://mymobile.three.co.uk:8080/mbb...F112/main.html

There is info on the device. I would suggest using the uninstall tool before reinstalling the software downloaded on the right side of that page. Hopefully you will find the included software managing the connection better after that. Since it's apparently not working properly for you now.
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2011   #9
severedsolo

Windows 10 Pro x64
 
 

I have exactly the same dongle, and had the same problem. I managed to fix it by using Revo to remove the 3connect software, which also removed the driver, then reinstalled.
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2011   #10
thejawos2009

windows 7 home premium 32
 
 

thanks will try that and let you know how i get on
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Connection problems




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Problems with connection on new PC
So I got new PC few weeks ago, had troubles installing windows but finally fixed that, however there is one issue that remained even though I got new windows 7 copy. Whenever I boot PC it can't connect to network for some 5-10 minutes, it keeps trying and I get connection for something like 2...
Network & Sharing
Connection problems
The machine has been connecting fine, then one day it decides not to anymore. All other machines, wired or wireless, are fine. It is a secure network. Win 7 Pro, fully up to date. I can't open Networking and Sharing. It doesn't matter where i try to open it from. The icon on the toolbar bottom...
Network & Sharing
Connection problems
hey guys, I am a new member here...I gotta admit, I find this web TRULY USEFUL :) I am running Win7 coz my Compaq didn't let me install XP :( Currently I have 2 problems with my Win7 and I make 2 threads for them. First is about connection. It seems that I have a prob with ad-hoc network (comp to...
Network & Sharing
VPN Connection Problems
Hello All, I am trying to setup an outgoing VPN. When I try to connect I get the following message "Your account does not have permission to use this connection. Usually, this is because you are logged in as Guest" "error 5: Access Denied" My user account is setup as an Administrator....
Network & Sharing
Connection Problems
I recently upgraded to 7 from Vista, and ever since I've had internet connection problems nonstop. My system specs are: System Manufacturer/Model Number: HP-Pavilion/KT372AA-A2L a6518f OS: Windows 7 Home Premuim (student upgrade from Vista Home Premuim) CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:31.
Twitter Facebook Google+