Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No internet on start up.

28 Feb 2011   #1
a5hm

Windows 7 Ultimate x64
 
 
No internet on start up.

Hi everybody. Hope you can help me with an issue i am having. Every time i start my pc up i have to go to the back and take the ethernet cable out and put it into my 2nd ethernet port. Most of the time this works but some times it does not and requires an instant reboot. I know my mother board is a bit out dated and my router (Linksys wrt54gs).
Any help on this problem would be much appreciated.

P.s my brother has windows 7 also and does not have this problem on his pc, neither did i on the same pc but when i ran vista.


My System SpecsSystem Spec
.
01 Mar 2011   #2
a5hm

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Just a bit more infro regarding the issue,if i put my pc into sleep i have to change the ethernet port, but if i put it into sleep a second time both ethernet ports wont give me internet, thus requiring another reboot. I'm gonna try updating my router firmware and see if it makes a difference.
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2011   #3
a5hm

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hmm well i'm thinking at this point that i might aswell buy a new mobo as there seems to be no knowledge on the matter at hand. worth a shot anyways.
My System SpecsSystem Spec
.

03 Mar 2011   #4
richnrockville

Windows 7 Pro x64 SP1
 
 

Welcome A5hm, something leads me to believe that your ethernet cards are having their power turned off.

Got to the properties of your ethernet cards in my computer/properties, device manager and network cards. and see if the power option is checked that allows windows to
turn off the card to save power. that might be your problem.
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2011   #5
a5hm

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thank you for the reply, but as of this morning i fixed the problem. My motherboard updates did not include my chipset drivers unfortunatley, so after installing the new drivers which included an update for my ethernet ports, they are now working correctly.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No internet on start up.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Internet Explorer 11 won't start
Hi guys. I've search the forum but nothing useful shows or they were posted many months ago. There is a link to reinstall IE on here How to repair or reinstall Internet Explorer in Windows but when I run it, it says I have a newer version installed 11.0.9600.17344. I mainly use IE11 all the...
Browsers & Mail
Internet in Spurts. (Start, Accelerate, Stop. Start, Accelerate...)
The Internet connection on a fresh Windows 7 desktop is unstable. Downloads will start, accelerate and stop - working or stopping from anywhere between a second to a minute. The desktop is part of a home network with other Windows 7 devices, which all work normally. LAN connection between...
Network & Sharing
BSOD at internet and sometimes in Start up
Hello....1st of all I apologize my bad English. I have been getting BSOD on Vista, 7 32bit and now in CLEAN install 64bit I bought new ram memorys and that helped little bit 2x2gig. DDR2 and 512mb DDR2, If I take that 512mb DDR2 away from computer this will get a lot of slower and gets a lot of...
BSOD Help and Support
Internet Does not Work on Start Up
When I start my PC my Internet does not work and the icon in the taskbar has the Red cross sort of thing across it. It says something like No connectivity or something I think. However as soon as I restart my PC it starts working perfectly. Why is this happening? Why does it never start on the...
Network & Sharing
Internet slow to start
Since I installed W7 seems like it takes longer to to get to website. When I click yahoo icon on my desktop, the mouse pointer with a little circle sits there for 20 or so sec before the site comes up. It wasnt like this in vista. When I would click icon it was there right away. Any ideas?
Network & Sharing
NO INTERNET right from the start
i have a wired Ethernet cord pluged in to my router then the back of my windows 7, and windows 7 doesn't realize its even there, i switch the cord back to my xp and it works fine,,,, whats the fix???
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:38.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App