Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Connected to Internet - Browser does not work

25 Mar 2011   #11
ktoff

windows 7 ultimate x64
 
 

Thanks, I will try that tonight. However, what I already tried is to turn the Windows firewall off and accessing the internet without any firewall at all. Result --> No change


My System SpecsSystem Spec
.
25 Mar 2011   #12
wilywombat

win7
 
 

I would go back and hard reset your router and put your settings in again as this sounds a bit strange as we are getting conflicting symptoms.
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2011   #13
ktoff

windows 7 ultimate x64
 
 

I'll try that tonight and report later on...
My System SpecsSystem Spec
.

26 Mar 2011   #14
ktoff

windows 7 ultimate x64
 
 

Ok so the problem persist: Router reset or cable does not change anything about the situation. A quick summary:

What I can do (I have the problem with the desktop):
1. Surf quickly on the Internet with my laptop through Wireless and access all router configuration sites.
2. Get a DHCP IP adress with standard gateway and DNS server with different wifi usb stick and via lan-cable
3. Access the website of our local NAS
4. Acess our local NAS through the windows network and copy and read files from there
5. Log in to Steam and download Updates with very good speed
6. Ping my router and trace websites where the adresses are resolved via tracert

What I cannot do:
1. Access the Website of my router
2. Access any Website on the Inet with any browser (Chrome/IE/FF)

A short clarification, when I say cannot access I mean it loads forever. And today I noticed that if you wait long enough (10 min+) text from a website starts appearing. I did not wait any longer, but there was no error, just not (yet) completely loaded.... Also after a couple of minutes my router asked me for a password to access the config website........

I really REALLY do not want to reinstall Windows but do you guys see another chance?
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2011   #15
ktoff

windows 7 ultimate x64
 
 

So really the title, that i apparently cannot edit, should be "Internet connection present and fast - Browser unbearably (like pre-dial-up-modem) slow"
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2011   #16
Tarka Dal

Stools
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ktoff View Post
So really the title, that i apparently cannot edit, should be "Internet connection present and fast - Browser unbearably (like pre-dial-up-modem) slow"
Have you got a spare router?
Are you on DSL or Cable
If cable connect to modem and see if that works..
Suspected router at fault...
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2011   #17
ktoff

windows 7 ultimate x64
 
 

Hi,
I am on cable. Just tried to connect it directly to the cable modem. I get a nice IP adress and evrything. Same error :-(

So at least it is not the routers fault...

P.S. Luckily I have a second computer for testing, otherwise I would scream bloody murder at my provider :-)
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2011   #18
Tarka Dal

Stools
 
 

Ok
Uninstall Browser and then re-install browser.
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2011   #19
ktoff

windows 7 ultimate x64
 
 

Done, and it doesn't change anything...

However, I just reverted my windows back by a week and now everything is back to normal. I have no clue what is wrong, but it appears that it had something to do with a faulty windows update...

Thank you guys for the help... Although this probably will stay an unsolved issue...
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2011   #20
Tarka Dal

Stools
 
 

Ok happy to help...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Connected to Internet - Browser does not work




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Browser not working but internet is connected
Ok so I have a fairly new computer that had Vista on it. I got the free upgrade and upgraded to Windows 7 Home Premium. I've been using 7 for about 3 weeks now with no problems at all. Then out of nowhere approx 3-4 days ago, the internet doesn't seem to want to cooperate. Once in a while web pages...
Browsers & Mail
Says connected to internet, but cant open browser
Hi all, for the last few days i have been having the problem of not being able to connect to the internet. only my desktop is having a problem so that eliminates the router. whether through wireless or wired, it says that it is connected in the bottom right and under network. but when i open...
Network & Sharing
Connected to internet but browser won't retrieve websites
Running Acer Aspire one, Win 7 starter, IE. While downloading Bittorrent I acquired several nasty programs. The two most insidious are v9.com and YouTube accelerator. I have tried normal uninstall but rather then removing these programs they now do not show up on the list of programs, but still...
System Security
Network connected to internet, IE and Firefox dont work, Chrome does
This happened rather suddenly. Firefox, IE & Safari time out or won't load pages, including IP of Tenda Wireless N router (connected via Ethernet). Some internet connections are working like Chrome, Norton definitions and Taxti. Others don't. Norton, Clamwin & Malwarebytes are running scans. ...
Network & Sharing
My computer is saying that it is connected but won't go to my browser.
We recently changed from dial up to a mobile hotspot device for internet services. My computer is saying that it is connected but It will not go to my browser. It gives me these trouble shooting reports: Remote device or resource won't accept the connection and the device or resource (Google) is...
Network & Sharing
IE 9 browser does not work connecting to internet
I had a previous thread about Firefox not installing. Along with that problem I mentioned IE9 is not connecting to the internet or the search function is not working. When I open IE 9 the MSN web page is there. If I enter anything in the bing search box I get a page that says, "Internet Explorer...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:38.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App