Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 Server not Found! PLEASE HELP!

14 Apr 2011   #11
Raithwal

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by 2xg View Post
WZC is another term for WLAN Auto Config in Windows 7 or Vista.
Quote:
Post# 2 - disable the Wireless Zero Configuration (WZC) or WLAN Auto Config for Vista/7 from Control Panel's Services.
WLAN autoconfig is disabled


My System SpecsSystem Spec
.
14 Apr 2011   #12
2xg

Win7 & Win8 64bit
 
 

Have you also done all my suggestions in Post# 7?
Quote:
Next thing to do is to remove your wireless software, enable WLAN Auto Config Sevice back, let's see if your windows can handle the WZC.
Connect to your SSID and see if you're able to connect.

If that didn't work then uninstall your Wi-Fi Adapter from Device Manager and reinstall it using the new driver that you may download from the manufacturer's site. Reinstall the wireless software again and make sure to disable the WLAN Auto Config Service.
Another thing.....Disable the problematic Wireless Network Adapter's any power saving mode setting from Device Manager, locate the Network Adapter=> Wi-Fi Adapter=> Properties.
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2011   #13
Raithwal

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by 2xg View Post
Have you also done all my suggestions in Post# 7?
Quote:
Next thing to do is to remove your wireless software, enable WLAN Auto Config Sevice back, let's see if your windows can handle the WZC.
Connect to your SSID and see if you're able to connect.

If that didn't work then uninstall your Wi-Fi Adapter from Device Manager and reinstall it using the new driver that you may download from the manufacturer's site. Reinstall the wireless software again and make sure to disable the WLAN Auto Config Service.
Another thing.....Disable the problematic Wireless Network Adapter's any power saving mode setting from Device Manager, locate the Network Adapter=> Wi-Fi Adapter=> Properties.
By remove the wireless software you mean uninstall the drivers for it?
My System SpecsSystem Spec
.

14 Apr 2011   #14
Raithwal

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

[QUOTE=2xg;1346599]No worries, these things can happen and we'll just continue troubleshooting.

Pls. verify that your wireless setting is set to DHCP and that Obtain DNS server address automatically is enabled.
http://windows7themes.net/how-to-ena...windows-7.html

Next thing to do is to remove your wireless software, enable WLAN Auto Config Sevice back, let's see if your windows can handle the WZC.
Connect to your SSID and see if you're able to connect.

If that didn't work then uninstall your Wi-Fi Adapter from Device Manager and reinstall it using the new driver that you may download from the manufacturer's site. Reinstall

I've disabled thw WLAN autoconfig and removed my wireless software and re-enabled WLAN autoconfig but I have no connections available now. I can't connect. I'm going to uninstall from device manager and download the wireless software from the manufacturer's site.
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2011   #15
Raithwal

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

I've reinstalled the with drivers from the manufacturers site, and it's working. I'm able to browse the internet. I just hope it says that way.
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2011   #16
2xg

Win7 & Win8 64bit
 
 

Good job on following the directions and great progress it is. Let's hope that resolves your issue.
Quote   Quote: Originally Posted by Raithwal View Post
I've reinstalled the with drivers from the manufacturers site, and it's working. I'm able to browse the internet. I just hope it says that way.
Pls. keep us posted.
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2011   #17
Raithwal

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by 2xg View Post
Good job on following the directions and great progress it is. Let's hope that resolves your issue.
Quote   Quote: Originally Posted by Raithwal View Post
I've reinstalled the with drivers from the manufacturers site, and it's working. I'm able to browse the internet. I just hope it says that way.
Pls. keep us posted.
Ok now, over the course of a day after the problem seemed to be resolved, I had no problems with networking for about 8 hours. Then I randomly started getting "Server not Found errors", Connection timeouts, Limited access status and periods where it said "no connections available".
My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2011   #18
Raithwal

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by 2xg View Post
Good job on following the directions and great progress it is. Let's hope that resolves your issue.
Quote   Quote: Originally Posted by Raithwal View Post
I've reinstalled the with drivers from the manufacturers site, and it's working. I'm able to browse the internet. I just hope it says that way.
Pls. keep us posted.
After buying new wiring to my modem the problem seems to be officially resolved! No problem with my internet for weeks.
My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2011   #19
2xg

Win7 & Win8 64bit
 
 

Thanks for the update. Glad that everything is sorted out.
Quote   Quote: Originally Posted by Raithwal View Post
Quote   Quote: Originally Posted by 2xg View Post
Good job on following the directions and great progress it is. Let's hope that resolves your issue.
Quote   Quote: Originally Posted by Raithwal View Post
I've reinstalled the with drivers from the manufacturers site, and it's working. I'm able to browse the internet. I just hope it says that way.
Pls. keep us posted.
After buying new wiring to my modem the problem seems to be officially resolved! No problem with my internet for weeks.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 Server not Found! PLEASE HELP!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Receive "Server Not Found" error when trying to load websites.
I receive this error regardless of the browser I'm using but I am connected to the internet; I can connect to steam and update games for example. The issue is tied solely to the inability to load websites. Mine is the only computer on the network that is displaying the issue. Any help resolving...
Network & Sharing
Need fix for server not found win 7 64 please
Iv got this issue with fire fox and ie server not found iv changed my proxy setting and reinstaled ff tryed troubleshoot and some other settings in win cant seem to get it taken care of iv been tryn to deal with the DNS and iv had no luck im gettn frilustrated any help would be appreciated thanx.
Browsers & Mail
Problems with random 'Server Not Found' errors & event viewer warnings
So while I'm browsing the internet, every so often I get a random Server Not Found message. It happens less than a second after I click the link so it's like an instant timeout. And once in a while, warnings show up in my event viewer like this: ...
Network & Sharing
DNS Server not found (Anak)
Hi Everyone, I have been trying to hardwire network my old XP Pro SP3, and my new win7 systems. I am on the win7 system now. Hardware consists of: Network Everywhere NR041 Cable/DSL Router, and Westell 6100-15 DSL Router The usual Cat-5 Cables I can get both PC's to see each other,...
Network & Sharing
DNS Server not found
Hi everyone, I'm having troubles connecting to the internet wirelessly and using a Ethernet cable, when I troubleshoot I get "DNS Server not responding". I'm not very good with computers, but just incase here is my ipconfig /all; Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . ....
Network & Sharing
DNS issues - Server Not Found - Solution! (kind of)
I have three computers on my home network, 2 with Windows 7 RC and one XP computer that I use as for file storage, all behind a Linksys Router, then connected to the internet via cable modem. I have been pulling my hair out with slow web browsing, and intermittent "Server Not Found". Firefox takes...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:33.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App