Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet Problems

21 Apr 2011   #11
whest

XP, Vista, W7 64bit Home Premium
 
 

I cant answer the first question - maybe your ISP could or if you want to go to the Westnet site and get their phone number from their website and give them a ring and see what guarantee they will give you for a good connection also find out whether your router is compatible.
Did you move to a new location since the slowing, as the further you move from the local exchange the slower the speed.

Support for Wireless Networks - Internet - MyHelp
More links at the bottom of the page on how to setup a wireless network

another link explaining dropouts etc :
Broadband - MyHelp Home - MyHelp


My System SpecsSystem Spec
.
21 Apr 2011   #12
Vatec

Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

I've read all this but should I get 300kilobytes 4.6km from the exchange
My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2011   #13
whest

XP, Vista, W7 64bit Home Premium
 
 

You should get the original speeds - ( 6-7Megabits and 600-700kilobytes ) - if you didnt change the configuration before it slowed to 300kb - so you must of done something - if you believe its totally to do with your ISP see what they have to say. All I can suggest is to do a system restore back to when it was working properly - if you thnk this will help (you can always reverse it) reasons - something you installed or updates - assuming its fixed when you reinstall updates etc install them one at a time, and make sure the router is running at speed- but firstly, contact you ISP because if you bought in with a cheapy ISP they might be trying to get away with it or are unaware they have a problem.
If your 100% sure its your ISP at fault dump them for westnet - i pay $69.95 / month 50gb peak/50 gb off peak speeds up to 8gb.
My System SpecsSystem Spec
.

21 Apr 2011   #14
Vatec

Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

Im with westnet lol
My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2011   #15
whest

XP, Vista, W7 64bit Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Vatec View Post
Im with westnet lol
Well thats good news - for mind after a lot of thinking - the distance from the exchange may have a lot to do with it - I m a lot closer probably 2km or less - if someone would just explain how you got those really fast speeds it might help solve the problem - was it off peak when you ran the test?
My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2011   #16
Vatec

Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

Yes about 11am
My System SpecsSystem Spec
28 Apr 2011   #17
Vatec

Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

Found the problem, our RIM limits us to 3mbps
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet Problems




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
AT&T Internet Problems
I have AT&T DSL with filters on all my jacks and Iíve constantly had trouble with losing the connection off and on all day long. This has been going on for over 2 years but AT&T does not show any problems on their lines and a tech came out (August 2013) and didnít find anything on the lines going...
Network & Sharing
Serious problems with internet.
hi, sorry if this is a dupe post but i really can not be bothered reading through 15k of threads. anyway, since i got win7 ultimate iv been having really bad internet problems. the problem isnt the internet, because i can connect to steam and websites perfectly. but when i try to connect to a...
Network & Sharing
Internet Problems!!
My internet worked fine until about 9 days ago when i installed Norton. Now, I can't get internet pages to load completely without having to refresh the page several times. This happens in Firefox and IE....Chrome won't load anything. I unistalled the Norton, emptied cookies, checked drivers for...
Browsers & Mail
Internet Problems
Hello, I just got a new Dell Inspiron 580 Desktop and I'm having problems connecting to the internet wirelessly. I have a Trendnet TEW-423PI Adapter. When I try to connect, I cannot open the webpage. What's weird is that the computer cannot find any problems and it says it's "connected." It also...
Network & Sharing
Problems with Internet
Hello, I am currently having problems with my internet on only this PC, I really don't want to reformat because that takes forever. I have tried Fix7 or something. Tried scanning with KIS and uninstalled that to see if that was the problems I also reset the router to reconfiger is mostly...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:48.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App