Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Slow Network Performance

15 Jul 2009   #21
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
the not slow any more network

Quote   Quote: Originally Posted by mufaa View Post
I am always downloading something or the other. The speeds have always remained invariable. In fact, i had downloaded a large demo last night when my bros PC was shut off. And right now, i am at it on another demo with my bros PC turned ON and the speeds are the same.
sound like your bros computer isnt doing anything untoward. probably just was a loose cable or connection just be glad its gone.

Ken


My System SpecsSystem Spec
.
15 Jul 2009   #22
mufaa

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
sound like your bros computer isnt doing anything untoward. probably just was a loose cable or connection just be glad its gone.

Ken
Please read the post below it!! It's not gone yet.
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2009   #23
mufaa

Windows 7
 
 

I have a wireless NIC, and it accesses the network as fast as it should, with UltraVNC completely smooth. What the hell...my wired LAN is screwed. This is a weird problem.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Jul 2009   #24
seeingwhite

Win7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mufaa View Post
I have a wireless NIC, and it accesses the network as fast as it should, with UltraVNC completely smooth. What the hell...my wired LAN is screwed. This is a weird problem.
You have probably already tried this, but have you replaced all your ethernet cables (not just unplug them and plug them back in)? They often go bad. I just replaced one today, in fact, that was reducing my gigabit NIC speeds over the LAN on one computer by approximately 99%. It still worked but speeds were awful.
My System SpecsSystem Spec
16 Jul 2009   #25
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
sometimes slow

Quote   Quote: Originally Posted by mufaa View Post
Alright, confirmed. If my bros PC is on, the network access is fine. If it's turned off, the lan wire is connected to the router, the network becomes slow. Now, what the hell could be the problem! It's as if my bros PC is 'helping' my PC to coupe with the network access speed. I don't think its the router. Has to be a setting in Windows.
Ok with bro's on ok, off not, whatabout unplugged? OK?

Ken
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2009   #26
mufaa

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by seeingwhite View Post
You have probably already tried this, but have you replaced all your ethernet cables (not just unplug them and plug them back in)? They often go bad. I just replaced one today, in fact, that was reducing my gigabit NIC speeds over the LAN on one computer by approximately 99%. It still worked but speeds were awful.
I had two extra lan wires, which i replace it with mine and my bro's old wires with no avail.

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Ok with bro's on ok, off not, whatabout unplugged? OK?

Ken
Bro's ON = Okay, Off = Not okay, Unplugged = A-Okay.


It's as if my PC is taking juice from my bro's PC to access the network card. It's absolutely weird. It has to be a network setting or such. But nobody did a thing.
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2009   #27
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
on again off again

Quote   Quote: Originally Posted by mufaa View Post
I had two extra lan wires, which i replace it with mine and my bro's old wires with no avail.



Bro's ON = Okay, Off = Not okay, Unplugged = A-Okay.


It's as if my PC is taking juice from my bro's PC to access the network card. It's absolutely weird. It has to be a network setting or such. But nobody did a thing.

Wonder if you are not looking in the wrong place. could it be you bros' has something like wake on lan enabled or something weird abt data? just a thought

Ken
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2009   #28
mufaa

Windows 7
 
 

I did check his NIC settings. Wake up option was turned off. And rest of the settings were normal, at default.

But what i don't understand is...why is his PC affecting mine?! There is absolutely no connection. Why the presence of his PC on the network speeds up my access? What's the connection. Is it the router? Or the XP machine? Argh.
My System SpecsSystem Spec
19 Jul 2009   #29
mufaa

Windows 7
 
 

My middle brother returned from our home country to find that he has the same problem! He also has Windows 7 on his laptop. With my bros PC on or unplugged from the router, his wireless transfer is normal, otherwise it's extremely slow.

Wow. So this is a Win 7 problem..all of a sudden? Is it the router? Or the XP machine?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Slow Network Performance




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
very slow startup and slow performance over all
its about 6 months i m using the same window, but now it starts really slow and over all performance of my system is also down. i have dell n5110 i5 with 4gb ram, and please i dnt want to reinstall window :( also i am using selective startup Any suggestions?
General Discussion
Slow Network performance after wake from Sleep
Hello all I am having an issue with slow Network performance after my machines wake from sleep. After a fresh boot of my machines I achieve 30 - 40MB/s (Wired) or 10 - 14MB/s (Wireless N) from my Nas, however, when I resume my machines from Sleep the Network performance falls to 10 - 20KB/s...
Network & Sharing
Slow Performance, Slow Boot-up - Cause Undetermined!
Hello everyone, I have done a lot of research on Google as well as on this forum to find a solution to my problem. Unfortunately, people who have posted on the forums have SIMILAR but not the exact problem as I have. I would like to take this opportunity and explain exactly whats been going...
Performance & Maintenance
W7 Slow Boot Time and Overall Slow performance
Hi new to these forums and I'm hoping someone can help me out here. I formated my HDD and did a clean install (W7 7100 build) but I'm noticing slow boot times and slow performance compared to Vista x64. W7 boots at least 10secs slower and programs tend to lag (aren't as snappy compared to...
Performance & Maintenance
network performance slow transfers
Hi all, I have a notebook Toshiba a200. Since i installed win7 32 or 64 ( it doesn't matter currently 32 bit) i've been having problems with transfering files from my desktop pc ( win7 64) to my notebook. Speed is sooooo slow!! it doenst matter what is do. search google, performed actions...
Network & Sharing
Slow Network performance
I have searched through some of the threads and there seems to be an issue with the realtek drivers, but I am wondering if anyone has any other ideas. I am currently running build 7237 and everything runs great except if I copy something across my network. I have attached a picture that shows...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:02.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App