Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Strange PC behavior with network adapter

29 May 2011   #1
Sinobiah

Windows 7 Ultimate 32 bit 6.1.7600 build 7600
 
 
Strange PC behavior with network adapter

Hi all,

I've had windows 7 for about a year now on my PC and it has been running reasonably smooth. For the first time a few days ago, I connected to a LAN with someone running win xp which worked wonderfully.

I disabled my network adapter in Network and sharing center, and since then I cannot reconnect to the LAN. I have tried everything from connecting to remote desktop options, changing IP addresses etc etc. I have also done IP config which isn't much help since it doesn't give me a log to post.

I also cannot create a new LAN unless I connect to the internet in oder to use the LAN, which still doesn't work as it gives me error messages. An even stranger thing is that I do not see my network adapter in device manager. There is no such thing. And ontop of that, there is no "manage connections" option in my " Network and Sharing center ".

How do i fix this problem? I know i never uninstalled the network adapter drivers, yet diagnostics tests give me an error message which says that windows has not detected a properly installed network adapter driver. It makes sense since i did not see it in device manager.

Any help would be appreciated.

Thanks in advance


My System SpecsSystem Spec
.
29 May 2011   #2
Jacee
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Have you tried a system restore? Also, make sure 'proxy server' isn't ticked.

1) Under “Tools” in the browser tool bar select “Internet Options”.
2) In the “Internet Options” window that pops up, click the “Connections” tab at the top.
3) Click “LAN Settings” near the bottom of the “Connections” section.
4) If the “Proxy server” checkbox is marked with a check, click it to deselect/uncheck it.
5) Click “Ok” to close the “Local Area Network (LAN) Settings” window.
6) Click “Ok” to close the “Internet Options” window.
Reboot
Make sure "Proxy server" is still disabled under your LAN Settings.
Test whether internet connectivity is restored.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2011   #3
Sinobiah

Windows 7 Ultimate 32 bit 6.1.7600 build 7600
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jacee View Post
Have you tried a system restore? Also, make sure 'proxy server' isn't ticked.

1) Under “Tools” in the browser tool bar select “Internet Options”.
2) In the “Internet Options” window that pops up, click the “Connections” tab at the top.
3) Click “LAN Settings” near the bottom of the “Connections” section.
4) If the “Proxy server” checkbox is marked with a check, click it to deselect/uncheck it.
5) Click “Ok” to close the “Local Area Network (LAN) Settings” window.
6) Click “Ok” to close the “Internet Options” window.
Reboot
Make sure "Proxy server" is still disabled under your LAN Settings.
Test whether internet connectivity is restored.
Hi,

Thanks for the reply but connecting to the internet is not the issue. I am connected to the internet as we speak on my pc (the pc that I am discussing). My problem is that I cannot create a LAN (Local area network connection from one pc to another pc via a LAN cable connected to both PC's, to share files and folders).

That is what I am trying to figure out.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Strange PC behavior with network adapter




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Need help, strange behavior!
Ok, so let me start off with my spec: Windows 7 Pro X64 Intel I7 16GB Ram NVidia GeForce GTX 750ti (latest driver) liquid cooled core 1 x SSD 1 x HDD (storage)
General Discussion
Strange behavior with mom's computer
Hey all, My mom was having regular troubles with her computer over the last few months. It was always running very slow, like when you would click on the internet browser icon it would take about 30 seconds to open the browser. I did every scan possible and found nothing and finally just...
General Discussion
Strange Network Behavior
In my Notification area, my Network icon shows a small exclamation mark & states "No Internet Access". When I open the Network & Sharing Center, sure enough, there is a red X between my network icon & the globe icon. The strange part is ... I CAN get online & surf all I want w/o a problem. So...
Network & Sharing
Strange public network behavior?
My work and home networks of Vista, XP, and 7 are all happily sharing with each other, my question is about 7's public network configuration. When I am on a public network I turn off file sharing including public folders, media, etc., enable 128 bit and user passwords, but then I find I am...
Network & Sharing
Strange fan behavior
Hi! Why is the fan (only one fan in this crappy HP pavilion dv6835eo notebook) running at almost max rpm for at least five minutes during and after logon, but not otherwise? If i check the temps with HWMonitor 64 they are low, that is, under 40 degrees celcius so the fan should not be running as...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:57.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App