Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Extremely slow networking with one specific PC

30 Sep 2011   #11
Maguscreed

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

internet and network are two totally different things, windows even sees them as two completely separate things.


My System SpecsSystem Spec
.
30 Sep 2011   #12
ultralame

XP, Vista, W7, all flavors
 
 

Understood. But if we are trying to determine if this is a NIC/hardwre error or a software problem.

Most of the posts here have suggested that it's a hardware problem. Since I have 7Mb upload over the NIC to the internet, but only 200kb upload over SMB, I think this means there is a software situation.

On top of that, I just transferred 800+ MB relatively quickly to the same machine that can't copy files over SMB using a different program.

So, and I may be going out on a limb here, I think that there's something messing with my windows file sharing, not my NIC.
My System SpecsSystem Spec
30 Sep 2011   #13
ultralame

XP, Vista, W7, all flavors
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by maxseven View Post
Ok, but do you ping perfectly? Takes only a minute or two to check.
(I thought I replied to this, but it must not have posted...)

I just ran ping both locally to my client and on the client. No problems, <1ms response time on all tries.

I have a code-source program running on the "server". I used that to transfer 800MB of data within 20-30 seconds to the same client that gets 26kB/s over SMB.

So I think the problem is with Windows Networking.
My System SpecsSystem Spec
.

30 Sep 2011   #14
maxseven

Windows 7 Home Premium 64bit 6.1 Build 7601 (SP1)
 
 

I agree--it seems not to be a hardware problem then!
My System SpecsSystem Spec
06 Oct 2011   #15
ultralame

XP, Vista, W7, all flavors
 
 

No answers here. I am going to try and repost with a better headline and more info in the first post. Maybe I can get some help on it...
My System SpecsSystem Spec
06 Oct 2011   #16
Maguscreed

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

My System SpecsSystem Spec
06 Oct 2011   #17
ultralame

XP, Vista, W7, all flavors
 
 

I'll give that a shot.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Extremely slow networking with one specific PC




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Extremely slow internet?
Hi, I just reinstalled windows 7 a few days ago. My internet became really really slow after that, with download speed of <1 Mbpsd. Before it was 70 Mbps. Does anyone know how to fix this?
Network & Sharing
Extremely slow LAN connection between 2 W7 PCs
I have 2 computers connected through a Linksys SE2500 (http://www.linksys.com/en-apac/products/switches/SE2500/). It's either CAT 5e or 6. There is 20 feet of cable total, maybe. The 2500 is connected to another router. The PCs are W7 home and W7 pro. Working off the home PC to the pro PC is...
Network & Sharing
Can a Windows 7 repair fix a very specific networking problem?
I'll start by listing three posts over the past two years that give a LOT of background here: https://www.sevenforums.com/network-sharing/209320-laptop-can-no-longer-access-shared-printer-files-home-network.html...
Performance & Maintenance
CD RW EXTREMELY slow read
Sony Optiarc 24x SATA AD-7280S-OEM (No driver updates that I could find on the Sony site.) Took 45 minutes to install Company of Heroes'tov last night! When I try to check the POI or DMA, There is no listing in Device driver under IDE, that allows me to check. This is in win 7 What...
Hardware & Devices
extremely slow shutdown
Hi i have windows 7 ultimate, I am now facing some wierd problem from last week when my expansion drive 500gb Seagate is connected computer takes too long time to shutdown. But i don't why my drive to be disconnected during shutdown is there any that i can try to figure out the problem what had...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:34.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App