Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: no ethernet controller, no internet connection

05 Aug 2009   #21
ghettoeffect27

windows 7
 
 

It tells me that there is no network interface on the machine. How do I check my BIOS settings?


My System SpecsSystem Spec
.
05 Aug 2009   #22
ghettoeffect27

windows 7
 
 

Well I know how to enter the BIOS mode but I just cant find where it tells me if the LAN is enabled or not
My System SpecsSystem Spec
05 Aug 2009   #23
ghettoeffect27

windows 7
 
 

Ok, So im in the BIOS setup and in the Onboard Devices There are two things: One says Onboard Marvell PCIE NIC [Enabled]. And the other one says Onboard Lan Boot Rom [Disabled]. Does this mean that its a Marvell PCIE NIC ethernet now? So which driver am i supposed to install for this.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Aug 2009   #24
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Ghettoeffect,

Your BIOS settings for the device are correctly set like that. It does mean that you have a Marvel Yukon PCIE (PCI-Express) ethernet LAN controller. I would uninstall the device in device in Device Manager and try the Marvel drivers Dwarf posted above.
My System SpecsSystem Spec
05 Aug 2009   #25
ghettoeffect27

windows 7
 
 

I tried to install what Dwarf directed me to for the Marvel driver but it says: Install error, The INF file you selected does not support this method of installation
My System SpecsSystem Spec
05 Aug 2009   #26
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Did you download the correct 32-bit or 64-bit driver and use the method below to install it?

Device Manager - Install Driver - Vista Forums


We seem to have conflict here. Your BIOS says Marvel, but your TA690G AM2 motherboard specs say Realtek. Are you absolutely sure this is the model number for your motherboard? If you would, double check on the motherboard itself for a small white sticker with the model number on it. Be sure to also look for a revision number if there is one. Sometimes there are different revisions of the same motherboard made with slight differences.
My System SpecsSystem Spec
05 Aug 2009   #27
ghettoeffect27

windows 7
 
 

Yes, I have used the method in the link, but it says it cant find the driver in that folder. And I have double checked and it only says TA690G AM2 on the motherboard. I cant seem to find a revision number. I remember I used to have realtek audio and realtek ethernet when I had windows xp, because I installed the drivers right from the CD I got with the motherboard. Did something change the ethernet controller? This is giving me a headace. Is it possible to just get another ethernet card nd put that in my computer?
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2009   #28
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Yes, you can do that. Be sure to get one from a reputable manufacturer such as NetGear and ensure that you have the correct drivers supplied with it.

You could try my method described in my earlier link here again. This time, make sure that you are logged into your machine in an account with administrative credentials and not a standard account. The account you created when first installing W7 will be fine, as this is an administrative account.

In the meantime, I believe that there is another way to install the driver, again from the Device Manager. I shall look into this once I am back on my own machine in about 6 or 7 hours.
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2009   #29
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Ghettoeffect,

As a test, uninstall the network device in Device Manager and restart the computer to see if it may properly detect it afterwards.
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2009   #30
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Should really have thought of that. In many cases, uninstalling a device which is not behaving as it should and then restarting your system can often correct problems if Windows is able to automatically reinstall the driver correctly.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 no ethernet controller, no internet connection




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Unable to connect with my internet connection through Wifi or Ethernet
Hi folks, the machine is Samsung NP300e5a, installed with windows7 64bit. Unable to connect with my internet connection by any means, wifi or ethernet. One of the senior member of this forum sent me a link of drivers. I uploaded all the drivers again and again. The laptop has no error message in...
Network & Sharing
No Internet Connection/Ethernet Port Lights are not working
Hello, My gaming tower is showing no network connection and I cannot connect to the internet at all. I have tested my ethernet wires and internet connection on my laptop, they are working fine. My lights in my ethernet plugin are not coming on at all on the towerr. I read that by using the CMD...
Network & Sharing
USB internet connection works, Ethernet internet connection does not
OK. I'm trying to switch from wireless to a faster(?) ethernet cable based internet access. I use a Dell Optiplex 755, 32 bit OS, Windows 7. I'm the utilizing Comcast high speed internet supplier, a LinkSys E4200 wireless router, a LinkSys WUMC710 (wireless-ac universal media connector; with...
Network & Sharing
Unidentified Network, No Internet Access on Ethernet Connection
I just returned home from college, and am unable to connect my computer (Windows 7 Home Premium 64-bit, custom build) to the home network via ethernet. My computer attempts to identify the network for a while, then gives me the yellow error triangle that usually indicates the modem (Toshiba...
Network & Sharing
Bridge internet connection over ethernet from wifi
My desktop is connected to a wifi network and I need to bridge to another via ethernet. I have started by selecting each network and I bridge the 2 connections, creating a bridge, but the other computer still doesn't have internet connection. Is this possible (I would think so) and if so, what...
Network & Sharing
unable to connect to internet or find connection, ethernet, please help!
i installed windows 7 beta version 7057 today with 7048 which i had before and 7057 i am having a problem connecting to the internet (or finding a connection at all) the desktop computer is dual booted with xp, and is hooked up via ethernet to my router if i boot into xp, internet works...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:17.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App