DNS server not responding

Page 2 of 2 FirstFirst 12

  1. Posts : 9
    Windows 7 Ultimate x64
       #11

    Thankyou for the advice, I attach a copy of the results. As my nick suggests, I'm no racer in this sort of thing, but I would like to resolve this without a format. The computer is connected to the internet some applications work OK. P2P, fetches my email but I can't read it as neither FifeFox or IE will connect.
    DNS server not  responding Attached Files
      My Computer


  2. Posts : 8,870
    Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
       #12

    One2OldFart said:
    Thankyou for the advice, I attach a copy of the results. As my nick suggests, I'm no racer in this sort of thing, but I would like to resolve this without a format. The computer is connected to the internet some applications work OK. P2P, fetches my email but I can't read it as neither FifeFox or IE will connect.
    Is there some reason why the local host loopback address is showing up where the DNS server IP's should be?

    Are you typing 127.0.0.1 into the IPv4 DNS property settings for some reason?

    I should be seeing a proper DNS address show up there like Google at 8.8.8.8 and 8.8.4.4
      My Computer


  3. Posts : 9
    Windows 7 Ultimate x64
       #13

    chev65 said:

    Is there some reason why the local host loopback address is showing up where the DNS server IP's should be?

    Are you typing 127.0.0.1 into the IPv4 DNS property settings for some reason?

    I should be seeing a proper DNS address show up there like Google at 8.8.8.8 and 8.8.4.4
    Many thanks for your time and trouble.
    I found that the address was 127.0.0.1 I have hooked off for them to be assigned automatically, afraid that didn't help.
    I'm wondering if the router that I am using needs to be reset. I have not made any changes prior to this
    I have to take a rest for a couple of days as my dance card is quite full. Back again in a couple of days or so.
    Thanks again. O2OF
      My Computer


  4. Posts : 9
    Windows 7 Ultimate x64
       #14

    Problem solved!!

    Couldn't leave things alone. :)

    Many thanks for all your help. I think that the router was causing the problem. After allowing automatic dns address seeking, then a delayed restart, modem/router/PC all is well.
    Thanks again.
    O2OF
    Last edited by One2OldFart; 16 Sep 2013 at 05:02. Reason: typo.
      My Computer


  5. Posts : 1
    Windows 8 32-bit
       #15

    Used the ipconfig/all in cmd and got this:

    Microsoft Windows [Version 6.2.9200]
    (c) 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\lu-0030>ipconfig/all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : P12013-LU-0030
    Primary Dns Suffix . . . . . . . : balwynhs.vic.edu.au
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    DNS Suffix Search List. . . . . . : balwynhs.vic.edu.au

    Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
    Physical Address. . . . . . . . . : 20-68-9D-2C-16-F5
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Ethernet adapter Ethernet:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . : balwynhs.vic.edu.au
    Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82579LM Gigabit Network Connecti
    on
    Physical Address. . . . . . . . . : 3C-97-0E-65-16-9E
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Wireless LAN adapter Wi-Fi:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6205
    Physical Address. . . . . . . . . : 60-67-20-F7-46-0C
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::8093:1434:3d64:50e3%12(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.20(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, 24 November 2013 11:17:16 AM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, 24 November 2013 4:38:16 PM
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 257976096
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-18-A4-D5-78-60-67-20-F7-46-0C

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 61.9.133.193
    61.9.134.49
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter isatap.{1FFAEDCD-8525-4D5F-A863-7EA2CF677838}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6ab8:3440:2eb7:876a:8c88(Pref
    erred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3440:2eb7:876a:8c88%18(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . : ::
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    Any suggestions?
      My Computer


  6. Posts : 4
    Windows 7
       #16

    Hi everyone, I have a DNS error, sometimes with the message: "your computer appears to be correctly configured, but the device or resource (DNS server) is not responding".

    I am not using a regular modem, I am using some kind of USB connection device with a chip in where the internet comes through the air, there is no cable connection to the house, and the internet is associated with the house. It is a specific compatability problem with one laptop/notebook.

    I have already spent about 10 hours trying various solutions and speaking to the company's staff, so I am getting pretty desperate. I would like to post the IP config all report below incase anyone can use that to make an suggestion. Thanks.
      My Computer


  7. Posts : 4
    Windows 7
       #17

    Huawei - mobile broadband is the USB broadband thing with no compatibility with the laptop. That's the one. Obviously, I am on a different laptop at the moment. Thanks for any help.

    Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.
    C:\Users\lum41904>ipconfig /all
    Windows IP Configuration
    Host Name . . . . . . . . . . . . : UKW2LJQ5RZW1
    Primary Dns Suffix . . . . . . . : ihs.internal.corp
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    DNS Suffix Search List. . . . . . : ihs.internal.corp
    ims.local
    Mobile Broadband adapter Mobile Broadband Connection 2:
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : HUAWEI Mobile Connect - Network Adapter
    2
    Physical Address. . . . . . . . . : 58-2C-80-13-92-63
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 186.11.232.16(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.224
    Default Gateway . . . . . . . . . : 186.11.232.1
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 172.18.150.35
    172.18.236.99
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
    Ethernet adapter Local Area Connection* 11:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Juniper Network Connect Virtual Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-FF-10-90-31-0A
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Tunnel adapter isatap.{C5DA9A10-E4F8-43C0-A1DF-484F8091E9E2}:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Tunnel adapter 6TO4 Adapter:
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2002:ba0b:e810::ba0b:e810(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 172.18.150.35
    172.18.236.99
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
    C:\Users\lum41904>
      My Computer


  8. Posts : 4
    Windows 7
       #18

    The 2 computers that are connected successfully to the internet do NOT have selected "obtain an IP automatically" and "obtain DNS server address automatically".
    Instead they have selected "use the following IP address" and "use the following DNS server address".
    Below these the IP address, subnet mask and default gateway options and DNS server options are all left blank.
    In the computer that is NOT connected to the internet, I tried to replicate this as a possible solution, but it won't let me. It says I have to have an IP address.
      My Computer


  9. Posts : 4
    Windows 7
       #19

    Today I purchased 3 more USB/dongle type devices and none of them work with my computer, but they all work with another computer. So the problem is one of compatibility with all such devices, not just with the one specific device.

    I can connect my computer to a wireless network arriving by cable to the house. When I visit someone else's house that is. But not with my main computer at my main home which doesn't have such a network because there is no cable to the house.
      My Computer


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 08:19.
Find Us