Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Homegroup only shows my LaCie2big NAS and WDTVLive as mediadevices

09 Apr 2012   #1
Tweetyrj85

PC W7 Home premium 64 bit
 
 
Homegroup only shows my LaCie2big NAS and WDTVLive as mediadevices

Hello,

I am having difficulties with my networkshare on Homegroup. With cable connected to my router/modem I have a LaCie2Big NAS and a WDTVLive mediaplayer. Since a few days I no longer see the two devices other than as mediaplayer devices. They are no longer displayed as other devices or computers which I can browse using explorer. Probably an easy fix, but I can't figure out what happened. I have tried several reboots, no change. I am using the ethernet cable on my desktop and wifi on my laptop. Both display the devices the same (useless) way.

Anybody can point me in the right direction?

Many thanks!

windows 7 home premium 64 bits
ICIDU 707533 N300 ROUTER


My System SpecsSystem Spec
.
10 Apr 2012   #2
Tweetyrj85

PC W7 Home premium 64 bit
 
 

I am able to browse all my devices by typing their respective network ip addresses in the explorer address bar using backslashes. But I still wonder if there is a way to show the devices in the network as before?
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2012   #3
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

I'm not too sure why your media devices stopped showing up. Maybe this Homegroup trouble shooting guide will help you find the problem.

Ultimate Troubleshooting Guide for Windows 7 HomeGroup Connection Issues
My System SpecsSystem Spec
.

10 Apr 2012   #4
Tweetyrj85

PC W7 Home premium 64 bit
 
 

Thanks, I will give that a try tomorrow and report back.
My System SpecsSystem Spec
12 Apr 2012   #5
Tweetyrj85

PC W7 Home premium 64 bit
 
 

I have given the "ultimate homegroup guide" a shot, but no joy. However I have simply made network connections which will show in explorer, so it is not really a big deal. Nevertheless, thanks again for the effort.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Homegroup only shows my LaCie2big NAS and WDTVLive as mediadevices




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Asus Ux31e laptop shows in HomeGroup but Server says Ux31e not sharing
Hello sevenforums users and gurus !! This is my first post here, so I hope I don't make to many etiquette mistakes !! My laptop (scouf-pc=Homegroup name) used to work fine connected to the Homegroup run by my generic intel i7 2600k win7 pro server desktop (adm-pc)...then I decided (I theorize...
Network & Sharing
Win7(64bit) shows 3gb RAM usable but Vista (32bit) shows full 4gb Ram
I own an old Packard Bell Easynote MX37 laptop which was running Windows Vista Basic (32bit !!). I only use it now and then and decided to get a few more years life out of it and do some upgrades. It has an Intel T2390 Pentium 1.86ghz CPU (itís a dual core). It used to have 3gb RAM (1x 1gb and...
Hardware & Devices
Win7 connection icon shows 802.11n, but ASUS utility shows 802.11ac!
Win7pro 64bit, USB-AC56 adapter plugged into USB3.0 The windows connection icon in the task tray shows an 802.11n connection. But the ASUS "WLAN Control Center" utility shows 802.11ac. Are they both trying to control the connection? ASUS is a nightmare for driver installation.
Network & Sharing
12gb ram shows in bios, only 4,6,or 8 usable shows in windows
Hi guys. I just upgraded my processor to an AMD 8350. It replaced my Phenom. This is the 3rd day the new processor has been in the computer. First two days everything went fine. Ran Prime 95 and IBT to make sure i was up and stable. This morning (3rd day) got up, turned on the computer, and now i...
Hardware & Devices
Computer shows in Homegroup, but not in Windows Media Player
Hey everyone. New to the forum. Thanks in advance for your help. I've been racking my brain on this one for hours. Hope you can steer me in the right direction. I have two Dell laptops, both running Windows 7. I have both set up on a HomeGroup and have enabled media sharing on both as well....
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:14.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App