Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Network card - Ethernet not plugged in

13 Sep 2009   #121
Mushroom

W 7
 
 

have a look at this picture

Network card - Ethernet not plugged in-mad-network-card.png

Network card - Ethernet not plugged in-kk.png




My System SpecsSystem Spec
.
15 Sep 2009   #122
Mushroom

W 7
 
 

Hey guys bought a NEW PCIe Network card everything seems to work i'm able to play games download and so on but one issue now is Cant use my Expensive sound card.


Mother board is EVGA X58 e760 Classified edition
take a look at the picture shows you the slots on my board.

Network card - Ethernet not plugged in-11636-evgax583xsliclassifiedflat.jpg




Network card takes PCIe Due to me not having PCI Zzz
Sound card Takes PCIe

Sound card - Creative X-FI Titanium Fatality champion series
Network card - intel(R) Gigabit CT desktop adapter


My System SpecsSystem Spec
15 Sep 2009   #123
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Mushroom View Post
Hey guys bought a NEW PCIe Network card everything seems to work i'm able to play games download and so on but one issue now is Cant use my Expensive sound card.


Mother board is EVGA X58 e760 Classified edition
take a look at the picture shows you the slots on my board.

Attachment 28095




Network card takes PCIe Due to me not having PCI Zzz
Sound card Takes PCIe

Sound card - Creative X-FI Titanium Fatality champion series
Network card - intel(R) Gigabit CT desktop adapter
You can run the PCI-E sound card in a regular PCI slot you know.
My System SpecsSystem Spec
.

15 Sep 2009   #124
dood

Win7/XP
 
 

Just read this whole thread...
From you you have gone thru, you definately have some hardware conflicts.
Checkout what resources its using (mem range/IRQ)

Have you (as previously suggested) cleared your CMOS? Load DEFAULTS or 'OPTIMIZED'? (Sorry..I'm unfamiliar with your mobo) This may sort out any IRQ/resource conflicts.

Also review the windows settings.
Go to device manager and check out your IRQ settings. and look for conflicts.
(Yes..two devices CAN use the same IRQ, but depending on the devices can cause problems)

right click device manger..choose VIEW--> RESOURCES BY TYPE
Open INTERUPT REQUEST(IRQ)

Then REVIEW The nic may be sharing an IRQ with another device.
Move it. Either in the bios or move it to a different slot.

Good luck!
My System SpecsSystem Spec
25 Sep 2009   #125
Mushroom

W 7
 
 

Hey guys i'm back Bought a PCIE Network Card internet been smooth for 2 weeks 2 Slight problems though

My mother Board is a EVGA X58 e760 2nd classified Version Have a look at picture Network card - Ethernet not plugged in-11636-evgax583xsliclassifiedflat.jpg Thats my motherboard


ok now problem is i have to take out my Sound card which is a PCIe sound card (Creative X-Fi Soundblaster Titanium Champion series) To put in my new network card which is PCIe cause there is no PCI slots and the other slots well... are PCIex8 and 16's any solution?

Another problem. I tested out my motherboards network card again hope it works so i can use my sound card but it seems to be giving me all kinds of problems. when its enabled and the coord is plugged in i randomly get BSOD's Constant Network disconnects AND "Ethernet Cable is not plugged in: i dont no what i did to cause this issue cause well its a brand new system.

OH one more thing i seem to be getting alot of these scattered with in my Event viewer

Performance power management features on processor 5 in group 0 are disabled due to a firmware problem. Check with the computer manufacturer for updated firmware.

It rangers from Processor 0 to 7

Thanks


My System SpecsSystem Spec
26 Sep 2009   #126
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Sounds like you need to update the BIOS and install mobo drivers.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
26 Sep 2009   #127
Mushroom

W 7
 
 

i have updated the BIOS thats the thing..


i was reading up on the Processor problem and some guy called the issue "artifacts" saying something related to Graphics driver
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2009   #128
Loose

windows 7
 
 

This is defiantly a Realtek NIC Win 7 bug too many people are having this problem to ignore it (drivers maybe?) this is how I "fixed" the problems I had. Go to the advanced tab in the Realtek controller properties in network adaptors in device manager & adjust the "Speed & Duplex" from Auto Negotiation to 10 mbps full duplex. I know it's not a true fix & my router shows amber lights but at least I'm not getting the dreaded "cable not connected" issue & yes I've tried new cat 6 cables & a different router. Oh & if your've got duel NIC's dont forget to change both. I should be running 100 mbps full duplex & green liights but I'll just wait for a driver or Win 7 fix.
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #129
Mushroom

W 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Mushroom View Post
Hey guys bought a NEW PCIe Network card everything seems to work i'm able to play games download and so on but one issue now is Cant use my Expensive sound card.


Mother board is EVGA X58 e760 Classified edition
take a look at the picture shows you the slots on my board.

Attachment 28095




Network card takes PCIe Due to me not having PCI Zzz
Sound card Takes PCIe

Sound card - Creative X-FI Titanium Fatality champion series
Network card - intel(R) Gigabit CT desktop adapter
You can run the PCI-E sound card in a regular PCI slot you know.

Motherboard doesnt have a PCI slot
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #130
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Mushroom View Post
Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Mushroom View Post
Hey guys bought a NEW PCIe Network card everything seems to work i'm able to play games download and so on but one issue now is Cant use my Expensive sound card.


Mother board is EVGA X58 e760 Classified edition
take a look at the picture shows you the slots on my board.

Attachment 28095




Network card takes PCIe Due to me not having PCI Zzz
Sound card Takes PCIe

Sound card - Creative X-FI Titanium Fatality champion series
Network card - intel(R) Gigabit CT desktop adapter
You can run the PCI-E sound card in a regular PCI slot you know.

Motherboard doesnt have a PCI slot
It has one.
As well as one or two PCIe

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Network card - Ethernet not plugged in




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Plugged In Ethernet Cable Not Detected
Today an issue popped up with my network connection, when I plug in an ethernet cable to my laptop, it still shows as no cable detected. I have a Dell Insipron 1750 with a Marvel Yukon 88E8040 ethernet controller. It's not a cable issue, as I plugged it in to another computer and it works just...
Network & Sharing
Network speed and ethernet cable questions with wifi card question
Debating on going wireless or not: Have an Asus M4A87TD EVO that has RTL8111E PCIe Gigabit LAN controller featuring AI NET2. So Gigabit, Im thinking at least 100/1000. I am wire into my router which puts out high speed and low ping to wireless. Standard Ethernet cables supply the data pipeline, not...
Network & Sharing
an ethernet cable is not properly plugged in or might be broken
I own a toshiba satellite C655-S5061 with win7x64 sp1 ultimate installed on it. My internet (wired) connection used to work fine until yesterday. Troubleshooter says "an ethernet cable is not properly plugged in or might be broken", Tried a repair install, updated drivers, reinstalled drivers...
Network & Sharing
Prevent Network Card shutdown on ethernet cable removal
I need to know if this is a Windows 7 issue... I am running software which is licensed through my network card ID. I have recently bought a new laptop, running Windows 7 for the first time. Unless there is a network cable plugged in, I have no access at all to my card and so the software does...
Network & Sharing
Unique Problem Ethernet cable Not plugged in
Ok i recently installed from win xp home 32 bit, to win 7 proffessional 64 bit (i reformatted) and after installing all my drivers i notice that the internet is listed as disconnected, i try the troubleshoot option, and it tells me that my ethernet cable is not plugged in properly/broken. now the...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:47.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App