Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Network card - Ethernet not plugged in

03 Sep 2009   #41
Kari

 

Quote   Quote: Originally Posted by Mushroom View Post
...
I'm connected to a Router/homenetwork using a REALTEK PCIe GBE Family Controller and computer specs are in my profile.
...
Quote   Quote: Originally Posted by lordofbahamut View Post
The fact that I live on campus and connected to the UNi server, I dont think I know what kind of router the uni use and even if i know, it is impossible for me to fix it....
You mentioned in your first post you are connected to a Router / Homenetwork. If this is the case, knowing what Router you have could help to find an answer to your problem.

If you just plug yourself to the wall and further to your University network, then it is not important.

Kari


My System SpecsSystem Spec
.
03 Sep 2009   #42
Mushroom

W 7
 
 

ummm two completely different people he just started posting in my thread due to same issue
My System SpecsSystem Spec
03 Sep 2009   #43
Kari

 

Quote   Quote: Originally Posted by Mushroom View Post
ummm two completely different people he just started posting in my thread due to same issue
MUSHROOM, I AM REALLY SORRY. THAT WAS MY BAD!

Really I should read more carefully! I am sorry, hope you didn't take it too seriously.

So back to the topic. What make and model your router is?

Kari
My System SpecsSystem Spec
.

04 Sep 2009   #44
Mushroom

W 7
 
 

Router - Netcomm NB5Plus 4 ADSL 2
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2009   #45
Kari

 

OK, I found what I was looking. Your router allows one computer to be connected with USB. It requires drivers from accompanying CD.

Could you try connecting your PC to router with USB. If this same issue continues, we at least know the fault is not in the NIC. If, however, everything works fine we know fault is in the NIC.

Kari
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2009   #46
Mushroom

W 7
 
 

yeah tried that already didn't work. I say its a windows 7 x64 bug.. because ALOT of people are having similar if not the same problem so... must have been an update or something that made networks crap. Majority of the time i get Ethernet cable is not connected some times my network card card just vanishes from the Device manager list. so yeah i dunno TRIED everything uninstalling photoshop itunes bonjour Changing drivers updating drivers disabling Ivp6 but some times i get a good run.. where the internet / network card seems to stay on for a few hours but then "ethernet card is not connected"
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2009   #47
Kari

 

All that is left I can think is to check your chipset drivers are up to date, and maybe try to install Realtek NIC drivers in Vista compatibility mode.

I'm sorry, can not think anything else.

Kari
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2009   #48
Mushroom

W 7
 
 

Yep chip set drivers should be up to date dl'ed from my MB website..still no luck with the connection it seems to be stable if i am ONLY using web browser but if i start playing games like 2-3 mins in internet dies..
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2009   #49
lordofbahamut

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Mushroom View Post
Yep chip set drivers should be up to date dl'ed from my MB website..still no luck with the connection it seems to be stable if i am ONLY using web browser but if i start playing games like 2-3 mins in internet dies..
I understand your pain ... I think i will try the x86 soon before futher comment about this >.<
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2009   #50
Mushroom

W 7
 
 

Everything is fine when i am just using Mozilla firefox no msn vent and stuff running just Mozilla firefox.. but when i load up a game and start playing online 2-3 mins in Net drops out reverting to "Ethernet Cable not plugged in" so my guess its something with the bandwith or the amount going out/in i dunno maybe the guru's can add some 2 cents
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Network card - Ethernet not plugged in




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Plugged In Ethernet Cable Not Detected
Today an issue popped up with my network connection, when I plug in an ethernet cable to my laptop, it still shows as no cable detected. I have a Dell Insipron 1750 with a Marvel Yukon 88E8040 ethernet controller. It's not a cable issue, as I plugged it in to another computer and it works just...
Network & Sharing
Network speed and ethernet cable questions with wifi card question
Debating on going wireless or not: Have an Asus M4A87TD EVO that has RTL8111E PCIe Gigabit LAN controller featuring AI NET2. So Gigabit, Im thinking at least 100/1000. I am wire into my router which puts out high speed and low ping to wireless. Standard Ethernet cables supply the data pipeline, not...
Network & Sharing
an ethernet cable is not properly plugged in or might be broken
I own a toshiba satellite C655-S5061 with win7x64 sp1 ultimate installed on it. My internet (wired) connection used to work fine until yesterday. Troubleshooter says "an ethernet cable is not properly plugged in or might be broken", Tried a repair install, updated drivers, reinstalled drivers...
Network & Sharing
Prevent Network Card shutdown on ethernet cable removal
I need to know if this is a Windows 7 issue... I am running software which is licensed through my network card ID. I have recently bought a new laptop, running Windows 7 for the first time. Unless there is a network cable plugged in, I have no access at all to my card and so the software does...
Network & Sharing
Unique Problem Ethernet cable Not plugged in
Ok i recently installed from win xp home 32 bit, to win 7 proffessional 64 bit (i reformatted) and after installing all my drivers i notice that the internet is listed as disconnected, i try the troubleshoot option, and it tells me that my ethernet cable is not plugged in properly/broken. now the...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:17.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App