Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Unidentified Public Network & Invalid IP Address

31 Aug 2009   #11
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by KyleLevell View Post
My desktop computer is connected to my router which is connected to my modem and my laptop & xbox 360 connects wirelessly to the router.
so the unidentified network is on the laptop right?

Ken


My System SpecsSystem Spec
.
31 Aug 2009   #12
KyleLevell

Windows 7
 
 

The IPCONFIG i uploaded before was the one that displays when it tells me the network cable is unplugged. I got it to the stage where it displays being connected to an Unidentified Public Network and this is what the IPCONFIG says now.

Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Kyle-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/100 VE Network Connection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-12-3F-75-DC-0F
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::103f:59fa:6e8f:afaf%11(Preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.175.175(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234885695
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-12-2D-F4-A0-00-12-3F-75-DC-0F

DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{9D965381-3014-4C61-8EDD-5014E98C1EC9}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Windows\system32>
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2009   #13
KyleLevell

Windows 7
 
 

The undefinied network is on the computer and the internet on my laptop and xbox 360 are working fine.
My System SpecsSystem Spec
.

31 Aug 2009   #14
sup3rsprt

XP, Seven, 2008R2
 
 

Try configuring an IP address manually.
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2009   #15
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

KL

Hey. the Ip address 169.254.175.175(Preferred) is a local IP of the nic. It usually results from a driver being corrupted or not installed. Does the nic have a link light and a data light (green, orange)? when the nic is working the link light should be on steady and the data light should blink when data is moving.

I would re-install the nic driver.

Ken
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2009   #16
KyleLevell

Windows 7
 
 

I have tried doing the IP manually but it did not work.

How can i find out what NIC i have to re-install it and download drivers? Is the NIC my network adapter?
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2009   #17
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

yep nic=Network Interface Card listed in device manager right click network adpaters, and properties. if no yellow triangle on it and it says working properly it has to be something else

Ken
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2009   #18
logicearth

Windows 10 Pro (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
KL

Hey. the Ip address 169.254.175.175(Preferred) is a local IP of the nic. It usually results from a driver being corrupted or not installed. Does the nic have a link light and a data light (green, orange)? when the nic is working the link light should be on steady and the data light should blink when data is moving.

I would re-install the nic driver.

Ken
Actually the 169.254.x.x IP range is for auto-configuration when it gets no IP from a DHCP server. There is no gateway set on the NIC configuration, there should be one. Try turning off third-party security software you might be running, if any.
My System SpecsSystem Spec
02 Sep 2009   #19
KyleLevell

Windows 7
 
 

Yes there is nothing wrong with the NIC in device manager but it has 2 orange lights one stays on and the other flickers. I have switched of third-party security which has made no difference. The problem has actually changed, it now comes on when i restart the computer somtimes and stays on for about 30 minutes before going of again and saying it is connected to an unidentified public network.
My System SpecsSystem Spec
02 Sep 2009   #20
KyleLevell

Windows 7
 
 

I have checked event viewer and i have noticed these messages.

Adapter Intel(R) PRO/100 VE Network Connection: Adapter Link Down
Source: E100B
Event ID: 4
Level: Warning

And this one.

Your computer was not assigned an address from the network (by the DHCP Server) for the Network Card with network address 0x00123F75DC0F. The following error occurred: 0x79. Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.
Source: Microsoft-Windows-Dhcp-Client
Event ID: 1001
Task Category: Address Configuration State Event
Level: Error

Not sure if any of this has anything to do with to.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Unidentified Public Network & Invalid IP Address




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Unidentified Public Network With No Internet Access Help!
Hey guys, I am new here and I saw how helpful you all were so I decided to ask for some help. Just today I got a new E4200 router and for some reason I can not connect to the internet. Although on my old router I could connect just fine The Network and Sharing Center Says that I am connected to...
Network & Sharing
Windows 7 HP unidentified network is public
I posted a reply on a similar topic but figured I'd start a new thread even though it seems this has been discussed a lot. I have a verizon wireless cell access point. I connect a w7hp pc to it and set it as a home network. I also have a nic in the same w7hp box connected to a local 10/100/1g...
Network & Sharing
unidentified network - public network Windows 7 64bit
Hello all, I have tried all the similar solutions to my problem but non eworks. I have just installed WIndows 7 Home 64bit. Wireless works (slooooooow). The cable from my Billion router/modem is recognised but does not work. In network and sharing centre I can see Wireless as Home...
Network & Sharing
Unidentified network - invalid IP configuration
As per a lot of other people on here, I'm having issues with connecting my desktop PC to my BigPond router. It will connect via wireless (have an installed D-Link DWA525 wireless card) but will not connect via LAN. I've changed the IP, DNS and Default gateways to the same as the other working...
Network & Sharing
please help! unidentified public network with invalid ip
Hello this is my first time posting a thread on a forum site but here we go lol I recently upgraded to windows 7 and everything was working perfect very impressed overall. I have cable internet through comcast. I had my modem plugged into a wireless router then my desktop was directly connected...
Network & Sharing
Unidentified network - invalid ip address
I'm setting up a new computer and having problems getting on the internet. The connection worked at first but was very slow. I changed Ethernet cables to see if that was the problem and now have nothing. The error that I am getting is: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:58.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App