Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Onboard LAN and external NIC card not working

03 Sep 2012   #1
jberenyi

Windows 7 X64 Home Premium
 
 
Onboard LAN and external NIC card not working

I have an ASUS P7P55D motherboard that does not show my onboard LAN in device manager. I suspect its dead. I then proceeded to install a PCI type network adapter card in one of the available slots and it was recognized by the OS with drivers installed. I connect the cable which I tested to be working fine on my laptop and it shows the led's working on the card but I still have no network capability. Is it possible to have both the onboard LAN and external NIC not work because of a chip issue, etc.? This is the first I have ever seen both not work. If I need a new board...fine...but I just don't want to waste my money if it can be fixed. BTW, I did check my BIOS and everything is enabled properly.


My System SpecsSystem Spec
.
03 Sep 2012   #2
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

If you can post a screen shot of the ipconfig/all from this machine it might be helpful.
My System SpecsSystem Spec
03 Sep 2012   #3
jberenyi

Windows 7 X64 Home Premium
 
 

IPCONFIG /ALL shows all media is disconnected. I found out my board is still under warranty So I'm starting the RMA process. I even did a wireless card with no happy results. Something is defintely dead regarding the Realtek chip I believe
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Onboard LAN and external NIC card not working




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Switching between onboard sound and external sound card
First, let me say that I am a sound novice! I recently started a vinyl ripping project. My onboard sound does not support 24 bit depth recording at 96 kHz sampling rate, so I purchased an external USB card with phono preamp. It works just fine for my project. But as long as external sound card...
Sound & Audio
Realtek network card not working with external sound card installed
Hi all, I recently bought a relatively expensive sound card on Amazon and after the second boot of my PC with the card installed and working my on board LAN card decided to not work throwing error: "This device cannot start. (Code 10)" The card IS enabled in the BIOS and I HAVE disabled the...
Hardware & Devices
Onboard video not working after trying new video card
I bought a new msi gt 620 video card and plugged it into my pci 2.0 slot, fan started spinning up, and my monitor gave the message no signal. So I removed the card and plugged the dvi cable back into the mobo graphics, which I have been using to this point, and again got the no signal message....
Hardware & Devices
Onboard graphics card not working after BIOS update!
Hello all! Please help me. I purchased motherboard with the manufacturer number of MB.G0409.005 (MB.G0409.005 GATEWAY MOTHERBOARD DESKTOP BOARD SOCKET AM2) on 2/3/12. I had put it into my system and then proceeded to install upgrades from the Gateway website. I saw there was a BIOS update...
Graphic Cards
New MB - use onboard graphics or old card?
I have a Gigabyte GA-MA785GM-UD2H motherboard on order. The onboard graphics are AMD HD4200 which I believe are pretty good. I also have a nVidia GeForce 8400 GS which I bought when I upgraded to a HD monitor. Simple question which should I use when the new MB is installed?
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:32.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App