Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config

23 Jul 2011   #11
dgsnaveen

Windows 7 Ultimate x64
 
 
My Problem is ""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config

Hi All,

I am Naveen from INDIA even i'm facing the same problem I Don't know how to add a post or question to the forum i'm new ""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config i'm using assembled computer HDD:- 500GB RAM:- 4GB MB:- Intell DG41RQ i'm using windows7 64bit ultimate version and from the day i installed i'm facing this problem , after powering on my computer in the system tray it shows no internet access or unidentified network then open network and sharing center > change adapter settings > disable it > restart computer > open (IE8) browser > diagnose the connection > then slowly it connects it is very frustrating as i have to do it daily every time i connect to the internet,

*There is no router its Ethernet cable plugged into the NIC on the motherboard.*

* I Did most of the steps which are performed by "muxmer" User.

Tried the following steps :-
1) Did unplugged and replugged the ethenet cable many times.
2) Uninstalled and reinsatlled the drivers
3) Did a ipconfig release and renew no go..
4) Friends LT connects without any problem in my room (Windows Xp)
5) My desktop at my friends room also the same problem
6) When checked with the drivers it shows absloutely fine and updated.

Please someone help me in resolving this issue. looking out for Help with lots of hope.

Thanks in advance.


My System SpecsSystem Spec
.
20 Dec 2011   #12
liviuanutian

windows 7 ultimate x86
 
 
enable Flow Control

that thas done the job for me

in the advanced tab of your NIC proprierties in device manager

I had this problem after installing WIN7 on my onl nForce3 250

I also disabled the IPv6 after reading some posts but I don't think it had any effect.

anyway...that did it for me...enable Flow Control RX at value !
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
"Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration - Win7
Hi. So I came back to my desktop after a weekend away, and all of a sudden my wired network has changed to "Unidentified Network" with no network access. I have never had a single problem with this before and I've tried several fixes that do not do a thing. I live in a dorm and am plugged directly...
Network & Sharing
"Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration.
Howdy folks. Just moved back onto campus for the year and already running into some problems. I'm able to connect to the wireless internet in my dorm just fine, but it's just god awful, so I've always used a wired connection. When I try that now though, it always comes up as "Unidentified Network"...
Network & Sharing
""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config "
i Recently bought and hp windows 7 computer 64 bit and it was fine but two weeks later it does this it was working few hour ago and now it saids this ""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config" what does that mean? i couldnt fix it, i turned off the router, modem did a pc recovery...
Network & Sharing
"local area connection" doesn't have a valid ip configuration?
Yesterday and today, my computer randomly disconnected to the internet and when I tried to troubleshoot the problem, it fixed the internet connection and told me that: "local area connection" doesn't have a valid ip configuration What does this mean, why is this happening. I know it's not a...
Network & Sharing
"Local Area Connection" doesn't have a valid IP config
I got that message when I did the basic troubleshoot for my connection. The internet was working earlier this morning, and has been working for the past few months, but when I got back home today it just, seemingly randomly, stopped for no reason. Yes, I know there have been lots of people...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:53.
Twitter Facebook Google+