Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet speed loss, can't find solution

03 Feb 2013   #11
JackalUK

Win 7 Home Premium 64
 
 

I can try, it tends to not load because the internet speed is that bad. I'll leave it load for a few minutes and see if I can get a result.


My System SpecsSystem Spec
.
03 Feb 2013   #12
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JackalUK View Post
I can try, it tends to not load because the internet speed is that bad. I'll leave it load for a few minutes and see if I can get a result.

so this is happening wireless and ethernet connected to the virgin hub have you swopped cables around and the ports on hub? new cable? it only takes a bad twisted cable to not work
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2013   #13
JackalUK

Win 7 Home Premium 64
 
 

I've changed ports on the router, moved the computer and used someone else cable and tried using a separate wireless NIC. The problems appears to persist over all the options.

Managed to get a score off of speedtest. Download 0.09 Mbps Upload 0.17 Mbps
My System SpecsSystem Spec
.

03 Feb 2013   #14
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

here is a option buy a new network card they are not much Gigabit Giga Fast Ethernet Network LAN PCI Adapter Card | eBay 4.89 free p&p install this just fit the card in and windows 7 will install driver.
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2013   #15
JackalUK

Win 7 Home Premium 64
 
 

I'll give a new NIC a bash and see if that helps.
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2013   #16
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JackalUK View Post
I'll give a new NIC a bash and see if that helps.
let me no how you get on
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2013   #17
JackalUK

Win 7 Home Premium 64
 
 

A quick update. After several suggestions of the same thing I removed some RAM sticks. I have 4x8gig sticks. I'm now down to 2 sticks and the internet is currently behaving in a favourable manner. It's not at full speed, but it's now in a usable state at around 30mb/s so down about half.
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2013   #18
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JackalUK View Post
A quick update. After several suggestions of the same thing I removed some RAM sticks. I have 4x8gig sticks. I'm now down to 2 sticks and the internet is currently behaving in a favourable manner. It's not at full speed, but it's now in a usable state at around 30mb/s so down about half.
thanks good how much is your board rated to be able to use with the cpu?

For windows 7 64-bit editions, Home Premium can use up to 16GB, Professional, Enterprise and Ultimate can use 192GB. so you may have to much ram?!
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2013   #19
JackalUK

Win 7 Home Premium 64
 
 

It's a bit of a weird one that. The manual states a max of 12gb, after doing research online for my motherboard it stated a max of 24gb. Win 7 does pick up all 32gb though. It's a first gen i7 socket 1366 motherboard. Asus P6T ASUS - - ASUS P6T

Now I'm aware of Windows limitation on home premium I'll leave 2 sticks out until I upgrade my system again.
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2013   #20
gregrocker

 

If the speed was normal after reinstall until a certain program or update was installed it might be the culprit.

This can be determined by reinstalling following these same steps to get a perfect baseline Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7.

After installing the necessary LAN driver to get online if it's not provided, then run all rounds of Important and Optional Updates after enabling Automatically deliver drivers via Windows Update (Step 3).

Then run for day or two before installing any programs - besides Flash, Java, Adobe Reader. Instead spend the time setting up your desktop, copying in files.

Once performance is confirmed with only Updates, start installing programs slowly over time with enough time in between each to test performance. This should isolate the exact Update or program that's causing the problem, you can System Restore to get before it and post back here for help resolving it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet speed loss, can't find solution




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Start up recovery can't fix problem & can't find solution on internet
windows 7 64 bit asus core i3 before i can't access windows, i do some clean up with "windows clean up" and finished. after that i hibernate my laptop. but, it became black screen , i try hit "ctrl+alt+del" no response, i wait no change, i hit power button no response too... because of that i...
General Discussion
PCI-E internet card not working well, Slow speed / Connection loss
I got a: PCI-E Wireless 802.11n 150Mbps Network Interface Card So It somewhat works but only a 2 MBPS download speed I know that my wireless network gives off 30 MBPS as my old external wireless USB was getting, but that is broke. With that broke all I have left is the internal card with...
Network & Sharing
recurring loss of internet wifi and ethernet speed
problem as above - every couple of weeks or so my internet slows to a snails pace, it usually lasts for 3 or 4 days then its back on full speed again, really cant figure this one out! Ive released ip and flushed dns! my ping is always around 10ms and my upload is always around 4mb which are...
Network & Sharing
Evening Internet Connection Loss -- Unable To Identify Source Of Loss?
I need your help!!! I got a real challenge for you! I am confused! I cannot locate the Internet connection loss source. Every night for the past 5 late evenings my Windows 7 Pro 64-bit has been losing my Internet connection on my desktop computer anywhere between 8 PM-12 AM (Last 3 nights: 11:05...
Network & Sharing
Internet speed loss
Hey there guys. So here's my problem : I've been experiencing in the last 5-6 months a progressive loss of internet speed. I've called my ISP tech support and they told me to do a reset to the modem for about 10s. It worked lol. For about 1 or 2 days -.- Then it went to it's same position...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:42.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App