Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: no connetion on start up (run around to fix)

25 Jan 2009   #1
cteampride

windows 7 x64
 
 
no connetion on start up (run around to fix)

Windows does not auto connect the router on start up. It says the network is available, however when i try to connect manually, it says there is a problem. After troubleshooting, it says to disconnect the router and power cycle, and try again. This usually works, and i get a connection with excellent strength. Bottom line, no connection unless i physically unplug the router, plug it back in, then connect to it. It may be a driver problem idk?

It is a generic linksys router. NO WLAN security what so ever.


My System SpecsSystem Spec
.
25 Jan 2009   #2
Airbot

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Look for an updated driver for your network adapter and update it.
My System SpecsSystem Spec
25 Jan 2009   #3
limneos

Windows 7 RC 7100 32bit/64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cteampride View Post
Windows does not auto connect the router on start up. It says the network is available, however when i try to connect manually, it says there is a problem. After troubleshooting, it says to disconnect the router and power cycle, and try again. This usually works, and i get a connection with excellent strength. Bottom line, no connection unless i physically unplug the router, plug it back in, then connect to it. It may be a driver problem idk?

It is a generic linksys router. NO WLAN security what so ever.
Try also to disable IPv6 from you network adapter's properties.


Attached Thumbnails
no connetion on start up (run around to fix)-untitled.png  
Attached Images
no connetion on start up (run around to fix)-untitled2.png no connetion on start up (run around to fix)-untitled3.png 
My System SpecsSystem Spec
.

25 Jan 2009   #4
Digger

XP/win7 x86 build 7127
 
 

https://www.sevenforums.com/network-i...ot-myself.html


again not sure of your hardware... but check my post, had about the same issue sounds like
My System SpecsSystem Spec
25 Jan 2009   #5
cteampride

windows 7 x64
 
 

I disabled IPv6. Powered off, powered back on, and connected automatically. Improvement.

It will see if this is a permanent fix over the next few days, but thank you for the help: that may have done the trick.

I have an Atheros AR928x wireless card.

I checked for a driver update, but none were found, i could install a driver manually, but as of now, i dont think i need too.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 no connetion on start up (run around to fix)




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Network {No Connetion}
My icon says Not Connected-No connection are available? But yet I'm here on the same system write this message here on the same system? How can I correct this ,It says service to detect this status is disable] And when I try to turn it on nothing happens?
Network & Sharing
Laptop won't start after update, can't start start up repair either
My mother in law has a toshiba satellite p775-s7100 and this morning she told me there was a toshiba update, I was on her laptop yesterday and saw there was an update for her bios, so I'm assuming she clicked the update button and messed the update up somehow. Now when we try to boot the laptop,...
General Discussion
Computer doesn't start cant get into bios or advanced start up setting
When i got home today didn't my computer work, my girlfriend has been the last one using it. So don't know how things were just before the shutdown or anything. when i turn on the computer i get to the screen where "touch bios" is and where i can see the options like Bios settings, boot menu,...
General Discussion
Classic Start Menu: Start Button appears doubled
Switched to the XP-ish Classic Start Menu, plus Adjust for Best Performance, in the usual prescribed way, no third-party interface-modifiers. All looks & works fine except that the Start button itself looks like TWO buttons -- one atop the other and just slightly out of alignment (screenshot here)....
Customization
Wireless problem (finding my connetion)
Hi everyone! As I was looking through some Google results for solving my problem I stumbled upon this forum and wanted to be a part of it. :) Now, my problem: My new computer has a built-in wireless adapter. Both the first time and the second time I started my computer, things worked out...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:35.
Twitter Facebook Google+