Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Local Device Name Problem, Looses connection to Shared.

26 Oct 2009   #1
Anubis386

Windows 7 Professional 64-bit
 
 
Local Device Name Problem, Looses connection to Shared.

Running Win 7 Professional 64-bit and trying to connect to a shared RAID-5 array on my HomeServer (running Vista Ultimate 64-bit) over my LAN. On start up, my HomeServer shows up as part of the network and it allows me to connect to it. I can access the shared drive just as before and log into my HomeServer via Remote Desktop.

After a short time however, Win 7 has problems reconnecting to the shared drive giving me the error "The local device name is already in use". Connecting to my HomeServer then becomes impossible via Remote Desktop and it vanishes from the view of the Network.

I've got the shared drive mapped and setup so it logs in with the User, Pass and Domain of the HomeServer. I've tried disabling AV/Firewalls on both machines, disabled Remote Deferential Compression (or whatever its called :P) and IPv6 on my Win7 machine (already disabled on HomeServer).

Any ideas?

Cheeers guys!


My System SpecsSystem Spec
.
26 Oct 2009   #2
torrentg

7600.20510 x86
 
 

To fix this up nicely, remove the current mapping. Turn off Win 7 machine.

Go to server. Rt click computer in start menu, choose manage. Computer Management, Shared Folders, Sessions. If your Win7 computer name is in there, rt click and disconnect. Refresh (F5 key).

Boot Win7 and remap it like its 2009 and you have a large glass of bubbly to party with.
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #3
kjharve

Windows 7 RC
 
 

I am also having this problem but there isn't anything in the Sessions folder on the server. My set-up is two PCs, one on Win 7 64bit, the other on Win 7 32bit, across a wireless network.

Any help appreciated.
My System SpecsSystem Spec
.

14 Nov 2009   #4
torrentg

7600.20510 x86
 
 

You could simply try shutting all machines off, turning off the router...everything. Let it all sit for a minute or some.

Then power them all on. The error message could possibly go away by doing that.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Local Device Name Problem, Looses connection to Shared.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Problem local area connection
I have had a few issues with my windows 7 computer which I have now fixed except for the internet connection the ipconfig release & renew give me errors Loopback Pseudo-interface 1: the system cannot find the file specified" any ideas?
Network & Sharing
USB Backup Drive Looses Connection
I am using a Windows 7 32 bit PC with an external USB backup drive. Every couple of weeks the backup drive "looses connection" and no longer appears in My Computer. When I pull the power plug from the back of the external USB backup drive for a couple of minutes and plug it back into the drive...
Hardware & Devices
Local Area Connection in Device Manager Uninstalled
I have uninstalled my Local Area Connection in Device Manager and I'm I'm unsure how to re-install it. I use an ethernet cable connection, which the ethernet controller also states that there are no drivers; though that might be due to there being no local area connection. (If your wondering...
Network & Sharing
Computer lags and looses internet connection daily
I have a pretty good computer, as computers go but every day between 5-30 minutes after start-up, it begins to experience lag spikes, sharp sounds loops, and looses the internet connection regardless of how much RAM I am using. I can postpone dealing with it by restarting my computer, but it is...
Performance & Maintenance
Local Area Connection and Network Adapters in Device Manger is Missing
I need help. My local area connection is missing even the network adapters in the device manager.. While using our desktop, i noticed that the electricity flickered( once) then my internet connection disappeared.. so i had to go to network and sharing center and manage my connections. i disable...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:03.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App