Showing a connection to the internet but unable to browse

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 13
    Windows 7 Ultimate x64
       #1

    Showing a connection to the internet but unable to browse


    Currently I am showing that I am connected to the internet with no issues but when I open a browser or open Skype (anything requiring an internet connection) i am unable to connect. I have been looking all over the forums trying to find a solution. So far I have verified my DNS server is working ok as I can ping both the ip as well as Google in the command prompt with no issues. I have tried multiple browsers (Google Chrome, IE, and Mozilla Firefox) all with no luck. I have tried ipconfig /release and /renew with no luck. It is important to note also that I am typing this up on my laptop using the same direct connection I'm using for my PC with absolutely no issues whatsoever. I have also seen a lot of threads saying that it may be a proxy server but I triple checked in the internet options that no proxy servers were being used. After troubleshooting this for about 5 hours yesterday I decided to format my hard drive and reinstall windows 7. After completely reinstalling windows 7 I am still getting the same indications and after all this I am still unable to connect to the internet. If anyone has any suggestions it would be greatly appreciated.

    Thanks in advance.
      My Computer


  2. Posts : 13
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #2

    Reinstalling Windows 7 for a second time, no idea what is causing this issue....
      My Computer


  3. Posts : 14
    Windows 7 Professional x64
       #3

    Is there any error message in Google Chrome, IE or Firefox?
      My Computer


  4. Posts : 8,870
    Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
       #4

    curtis0722 said:
    Currently I am showing that I am connected to the internet with no issues but when I open a browser or open Skype (anything requiring an internet connection) i am unable to connect. I have been looking all over the forums trying to find a solution. So far I have verified my DNS server is working ok as I can ping both the ip as well as Google in the command prompt with no issues. I have tried multiple browsers (Google Chrome, IE, and Mozilla Firefox) all with no luck. I have tried ipconfig /release and /renew with no luck. It is important to note also that I am typing this up on my laptop using the same direct connection I'm using for my PC with absolutely no issues whatsoever. I have also seen a lot of threads saying that it may be a proxy server but I triple checked in the internet options that no proxy servers were being used. After troubleshooting this for about 5 hours yesterday I decided to format my hard drive and reinstall windows 7. After completely reinstalling windows 7 I am still getting the same indications and after all this I am still unable to connect to the internet. If anyone has any suggestions it would be greatly appreciated.

    Thanks in advance.
    This could be a few different problems.

    I would start by resetting winsock and the TCP/ip stack by pasting each command one at a time into an elevated command prompt then hit enter after each one. Reboot after running the commands then check to see if the browsers can connect or not.


    Code:
    netsh winsock reset catalog
    (reset winsock entries)


    Code:
    netsh int ip reset reset.log hit
    (reset TCP/IP stack)

    If that isn't working I'd need to see the ipconfig/all from this machine. :)
      My Computer


  5. Posts : 13
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #5

    @technofrank no errors just says connecting and never connects. Its not only with browsers either, anything that requires internet will not work (Skype, or steam).

    @Chev65 i tried both of those commands as administrator with no luck i will post my ipconfig /all shortly
      My Computer


  6. Posts : 13
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #6

    Here is my ipconfig /all
    Showing a connection to the internet but unable to browse Attached Files
      My Computer


  7. Posts : 8,870
    Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
       #7

    You are showing a valid IP and you should be online with this connection.

    Have you tried resetting the router?
      My Computer


  8. Posts : 13
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #8

    i can't reset the router because It's a shared connection with everyone in my building, so its technically not my router. But the thing is I'm typing this on my laptop using the same ethernet cord (same internet) as my desktop and it is working completely fine.
      My Computer


  9. Posts : 8,870
    Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
       #9

    We can try resetting the network stack so as to fix any potential problems with the machine but the connection appears to be working from what I can see here.

    Unzip and run the following IP reset .exe file. It will reboot your machine automatically.
    Showing a connection to the internet but unable to browse Attached Files
      My Computer


  10. Posts : 13
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #10

    Just ran the IPreset file, still same indications. I am going to talk to my landlord to see if I can get the router restarted.
      My Computer


 
Page 1 of 2 12 LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 11:23.
Find Us