Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: REALLY Weird network login problem

31 Dec 2014   #1

Win 7 Pro 64
REALLY Weird network login problem

I have a Windows 7 64 Enterprise system that I had changed the login password for then the system crashed later. Upon restore, the computer recognizes the old login but won't login if the network cable is plugged in.

with network cable plugged in, NEWPASSWORD works but I get an error "The trust relationship between the work station and the primary domain failed". Any other password including OLDPASSWORD do not work and the only way into the system is to use OLDPASSWORD with the network unplugged and then plug the network cable in once the machine starts booting. Odd thing is with the network unplugged, NEWPASSWORD will not work.

So how can I, A: change my password back and not have to deal with this anymore or B: do what's necessary on the 'primary domain' with our Windows Server 2012 ?

Thanks very much for any assistance :-)


My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2015   #2
Sergeant Steve

Windows 7 Ultimate x64

I'm not that clued up on Domain's but it sounds like you reset the password on an individual PC that is part of a Domain on Windows Server 2012, rather than resetting the Domain Password for that account on the Domain itself. I would try backing up all important data then try leaving the domain and rejoin it again, or just reset the password for that specific user account on the Domain using a network administrator account.
My System SpecsSystem Spec

 REALLY Weird network login problem

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
weird problem No Network Adapter in either Win 10 or 8.1
so I have a Gigabyte MB GA-287X-D3H. This has onboard NIC. It worked fine on Win 8.1, then also under Win 10. After a BIOS issue (no image on monitor display) I did a CMOS reset and finally my picture was back again. However I had no LAN connection anymore. No blinking lights and Win 10...
Network & Sharing
Weird network login issues
This issue started about 3 weeks ago, I have random local workstations on a domain who for some reason will not allow anyone to login unless PC is rebooted. We keep getting invalid username/password error, only way to get them to login is to reboot the PC. So far this appears to be random. I tried...
Network & Sharing
Weird 'unidentified network' problem.
Hi Have just installed Windows 7 Ultimate onto a friends' PC. Here (at home) all works well. I plug Ethernet cable via PC and my router/modem and get instant Internet access as expected. I return the PC to my friend's house and plug same Ethernet cable via PC and his router/modem but no Internet...
Network & Sharing
Weird network connection problem.
Hello all, i have a strange problem with my network adapter. Every time Windows is booted up, i see a yellow triangle in the taskbar, with the message it's connected to an "unidentified network". I thought it was my computer, so i looked at another computer. This PC didn't have the problem. When...
Network & Sharing
Please help,weird network problem
Hello,i was hoping you guys could help me. I am at a loss as to what causes this problem, and i have tried everything i know and nothing helps. Problem is, i have 2 windows 7 PCs connected via a router with cables on a home network, and everything seems to work except when adding new shared...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:23.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App