Belkin N600DB Wireless Router Loses Connectivity


  1. Posts : 114
    Windows 7 64-bit SP1 (VM)
       #1

    Belkin N600DB Wireless Router Loses Connectivity


    Hi everyone

    Sorry this isn't directly related to Windows 7 but just wondered if anyone else has this problem.
    I have recently got a new N Wireless Router (Belkin N600DB).

    I had no problem setting it up and it connects to the internet perfectly.

    The only annoying thing that happens, once in a while it loses internet connectivity (both Wireless and Ethernet connections) and then the connection altogether randomly. This lasts only for about 30 seconds to a minute and then gains internet connectivity again. Its almost like the router restarted unexpectedly?

    I have noticed that this happens usually when more than 5 devices are connected and can have a gap of about 30 minutes before it happens again, although it is not always continuous. So it usually occurs about 3 times a day.

    I know that this is very unlikely to be a problem with my ISP becuase my previous G Wireless Router had no drop out problems as mentioned above.

    I think it might be either a minor bug in the firmware or something hasn't been configured correctly. I checked and I can confirm that I have the latest firmware version from Belkin.

    Any ideas?
    I have access to the router webpage so I can provide any information that might be useful.
      My Computer


  2. Posts : 13,576
    Windows 10 Pro x64
       #2
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 08:25.
Find Us