Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet gets cut

17 Nov 2009   #1
Viratuss

Win7 x64 Ultimate
 
 
Internet gets cut

Hi!

I recently installed Win7 and I'm kind of pleased but I've got a very disturbing issue. Whenever I try to download something my internet gets cut for some reason. I read that there are several others who've got the same problem. I wonder if there is any solution to this problem? It complains about my network adapter. My internet goes down and I have to restart my computer most of the time in order to get back online.

I've got the same problem as mentioned here "http://windows7forums.com/windows-7-support/811-internet-problems.html". The person in question got it solved by installing the latest drivers. I've got the latest drivers (from MSI's site) for my card. My "ethernet card" is attached to my mainboard so I'm not really sure what to look for if I wanted to install the ethernet drivers separate. But my mainboard is K9N SLI, from MSI.

I really want to see this solved. Please help!


My System SpecsSystem Spec
.
17 Nov 2009   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Viratuss View Post
Hi!

I recently installed Win7 and I'm kind of pleased but I've got a very disturbing issue. Whenever I try to download something my internet gets cut for some reason. I read that there are several others who've got the same problem. I wonder if there is any solution to this problem? It complains about my network adapter. My internet goes down and I have to restart my computer most of the time in order to get back online.

I've got the same problem as mentioned here "http://windows7forums.com/windows-7-support/811-internet-problems.html". The person in question got it solved by installing the latest drivers. I've got the latest drivers (from MSI's site) for my card. My "ethernet card" is attached to my mainboard so I'm not really sure what to look for if I wanted to install the ethernet drivers separate. But my mainboard is K9N SLI, from MSI.

I really want to see this solved. Please help!
V
Hi and welcome

Can we get some info from you. what mobo, what model, ram, etc

Can you type device manager in search>go to the networking tap. look to see if your driver is there and if it has a yellow triangle on it.

Also look for any 'unknown' devices with yellow

thanks

Ken J+
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2009   #3
MxChris

Windows 7 Pro
 
 

I have the Asus p5b-plus with the Atheros L1 gigabit adapter and I'm on Windows 7 64 bit. I was getting frequent disconnects when transferring large files over the network or downloading torrents. This required me to run through the troubleshooter each time to allow it to work temporarily again.

I fixed this by going into the driver properties panel> Advanced> Task Offload> Off. After it reset I was running fine.
My System SpecsSystem Spec
.

17 Nov 2009   #4
Viratuss

Win7 x64 Ultimate
 
 

Thanks for answering.

@MxChris

Are you refering to all the "Large send Offload" that is under the driver properties? I can't find anything with the name "Task Offliad".

Edit:

I've tried turning it off and it didn't help.
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2009   #5
Viratuss

Win7 x64 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Viratuss View Post
Hi!

I recently installed Win7 and I'm kind of pleased but I've got a very disturbing issue. Whenever I try to download something my internet gets cut for some reason. I read that there are several others who've got the same problem. I wonder if there is any solution to this problem? It complains about my network adapter. My internet goes down and I have to restart my computer most of the time in order to get back online.

I've got the same problem as mentioned here "http://windows7forums.com/windows-7-support/811-internet-problems.html". The person in question got it solved by installing the latest drivers. I've got the latest drivers (from MSI's site) for my card. My "ethernet card" is attached to my mainboard so I'm not really sure what to look for if I wanted to install the ethernet drivers separate. But my mainboard is K9N SLI, from MSI.

I really want to see this solved. Please help!
V
Hi and welcome

Can we get some info from you. what mobo, what model, ram, etc

Can you type device manager in search>go to the networking tap. look to see if your driver is there and if it has a yellow triangle on it.

Also look for any 'unknown' devices with yellow

thanks

Ken J+
Hi and thanks!

Well I've got a AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.20 GHz, 4,00 GB RAM. The NIC is integrated within the mainboard and is a Nvidia chipset.

The drivers are there and are working. There is an unknown device, but it's a USB port så I doubt it has got anything to do with this I'm afraid.

I've tried everything from looking for a better driver, but since I don't know exactly what to look for when the card is integrated and all, I don't wanna mess things up even more than things are. I've also tried puting off power save for PCI Express, I read somewhere that it could help. And finally, I tried to turn off the "Task Offload" thingy. It didn't help. :/
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2009   #6
Viratuss

Win7 x64 Ultimate
 
 

It seems that this is not so uncommon after all. I've consulted google and read on several forums of people experiencing similar problems with loosing their connection and being forced to run troubleshoot or rebooting their computer in order to get back online. None of them had this problem before they switched to Win7. Sadly I'm one of them. I know there is nothing wrong with my computer because my laptop has got the same issue and none of them has ever done anything like this before.
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #7
Viratuss

Win7 x64 Ultimate
 
 

Help please..
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #8
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Viratuss View Post
Help please..
Are you using homegroup for networking?

Ken J+
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #9
Viratuss

Win7 x64 Ultimate
 
 

Yes, it's homegroup.
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #10
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Viratuss View Post
Yes, it's homegroup.
I assmumed it was. Homegroup has a whole series of problems with it. It uses IPv6 and IPv6 has been shown to cause random drops, dl slowdowns, share probs etc. You can use workgroup and make the change fairly easily.

All it take is to go into networking and set up a new network using workgroup. After you finish getting it set up you can go back and delete the homegroup and disable the IPv6

Hope this helps

\Let us know if you need help with any of this


Ken J++
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet gets cut




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet
I've been battling this particular issue for a couple of weeks now without much success. I have a custom built desktop where my WIFI connection will deteriorate to the point where internet (and gaming over Steam, etc...) will be either painfully slow or unable to load pages at all. Windows claims...
Network & Sharing
BSOD Randomly while perusing internet or sitting idle on internet
Not really sure how else to describe when it happens, because it's just started doing it. I'm never doing anything major and, a few minutes ago, was simply sitting on open webpages on Chrome. Thank you for your help!
BSOD Help and Support
Internet acting strange - can't port forward - no ipv6 internet access
Hey guys I have a really frustrating problem right now and I was wondering if anyone could help me. Very recently, my forwarded ports stayed closed (even though I've definitely opened them from the router page) and configuring a static ip gets really random. I'm using a Belkin wireless...
Network & Sharing
Internet sharing via Virtual Wifi miniport drops internet access
Hi All, I have established a Virtual Wifi Miniport and would like to share my laptops internet via the Miniport. Whenever I connect my android phone with this access point, it works perfectly for a few minutes and then all of a sudden there is no internet on the phone. The phone remains connected...
Network & Sharing
Internet Explorer - Temporary Internet Files - Disk Space Usage
How to Change Disk Space to be Used by Internet Explorer "Temporary Internet Files" Temporary Internet Files is where Internet Explorer stores copies of webpages, images, and media of sites that you have visited in Internet Explorer for faster viewing later in Internet Explorer by not having to...
Tutorials
Internet Explorer - Empty Temporary Internet Files folder when closed
How to Set Internet Explorer to "Empty Temporary Internet Files folder when browser is closed" The Temporary Internet Files folder is the cache folder where copies of webpages, images, and media are saved at for faster viewing in Internet Explorer. By default, the Temporary Internet Files...
Tutorials


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:03.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App