Network map shows switch that does not exist


  1. Posts : 2
    Windows 7 Ultimate x64
       #1

    Network map shows switch that does not exist


    Hi guys. I am usually pretty good with these things as I have been networking for years and I am currently studying a Bachelor of Information Technology, but this one has be baffled.

    As you can see in the image below, the network map shows my PC---Switch---Router/modem---Internet. The problem is that the switch has only appeared recently and I have not installed any switches, nor do I have a need for one as my PC is the only device wired to the router, all others are WiFi. I have looked everywhere for a solution to this both on my computer and on the internet and have come up blank

    The other problem is that I had my 2 PCs (Main in office and one connected to TV in lounge room) and laptop all set up so they could each access the other device's shared file through the Home Group, however now I can not see or access the other 2 from my main PC, but I can see and access the Main PC from the other 2 (TV system and laptop). While all this is happening, if you look at the bottom of the image, you will see that the TV system is in the 'The following discovered devices cannot be placed in the map' section...... This has me totally confuzzled

    Any help here is appreciated guys, thanks !!


      My Computer


  2. Posts : 2
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #2

    UPDATE: After having the main PC off for a while and turning it back on tonight, it seems the other computers are now visible in the network section of the side panel (see first pic below). The other systems in the side panel didn't disappear until the last few days and the system has been turned off and on many times lately with no change.....until today. DAMMIT CIA....STOP MESSING WITH MY STUFF !!!



    Also there are now more devices in the 'The following discovered devices cannot be placed in the map' section. The non-existent 'Switch' is also still there . I may try changing the network cable between the router and the PC and see if that gets rid of it, but I have my doubts. The second pic shows all the other devices now in the 'The following discovered devices cannot be placed in the map' section.



    But somehow they are all showing up under 'Computers' under the 'Network' section of the control panel. I'm lost lol.

      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 00:42.
Find Us