Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: LAN disconnects all the time

14 Mar 2017   #11
samuria

win 8 32 bit
 
 

From PCHF System Scans run wireless test and minitoolbox post results wireless tests all networks but you must run as administrator


My System SpecsSystem Spec
.
14 Mar 2017   #12
gaseabra

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by torchwood View Post
Sometimes dissabling IPV6 works

Roy
Unfortunately it didnīt, but thanks anyways.
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2017   #13
gaseabra

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by samuria View Post
From PCHF System Scans run wireless test and minitoolbox post results wireless tests all networks but you must run as administrator
My Wireless card is deactivated since I donīt use it. Results for MiniToolBox are attached as txt.


Attached Files
File Type: txt MTB.txt (35.6 KB, 3 views)
My System SpecsSystem Spec
.

14 Mar 2017   #14
gaseabra

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Set my card speed to 10Mbps Full Duplex and it worked. No disconnections. Only my LAN is limited to 10Mbps.

Set it back to 100Mbps Half Duplex. No disconnections. I think Iīll leave it at that until time for a format comes.
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2017   #15
samuria

win 8 32 bit
 
 

There are a lot of errors and thing not loading but not being in english I cant understand what they are
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2017   #16
gaseabra

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Most of them refer to the software from my internet banking I have removed. Nervemind that. A temporary solution is in place until I have enough time for a format.

Thanks for all you guys' help.
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2017   #17
johnhoh

Win7 pro x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gaseabra View Post
Set my card speed to 10Mbps Full Duplex and it worked. No disconnections. Only my LAN is limited to 10Mbps.
To further check into a potential lan hardware issue, you might check bios a couple times to see if it always negotiates a 1Gbps connection or not. I had some wierd firefox issues a while back then one day I noticed while in bios that the lan adapter was connecting at only 10Mbps, so since the cables were fine I got a pci-e adapter and disabled the onboard lan and the problems went away...
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2017   #18
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by samuria View Post
There are a lot of errors and thing not loading but not being in english I cant understand what they are
Hmm samuria mate there is the Google translator option for that Google - however having just tried it it has a max of 5000 characters so it would need several copy / pastes to see the whole document (notepad)
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2017   #19
gaseabra

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by johnhoh View Post
To further check into a potential lan hardware issue, you might check bios a couple times to see if it always negotiates a 1Gbps connection or not. I had some wierd firefox issues a while back then one day I noticed while in bios that the lan adapter was connecting at only 10Mbps, so since the cables were fine I got a pci-e adapter and disabled the onboard lan and the problems went away...
My BIOS is very poor, thereīs no possible options for that. Anyways, the problem was solve with 100Mbps Half Duplex option and itīs working faster than ever before.

Thanks for the answer.
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2017   #20
Fred Sanity

Windows 7 Professional 64 bit
 
 
Lan Disconnects all the tims

I had the same issue and it would not be fixed.
I checked the CPU usage and discovered it was constantly running at 50% even when it was supposed to be idle. I discovered a Windows Font Cache program (common to Windows 7) was using all the CPU space. Once I removed it and got the idle usage down to 3% I discovered the net stopped disconnecting. I appears it drops out due to the CPU being overloaded - problem solved.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 LAN disconnects all the time




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
External HDD disconnects/reconnects every time I use it
I have a Hatchi external HDD that does NOT have its own power source, plugged into my Gateway DX4830 Win 7 home premium 64 bit desktop's USB 2.0. I think it might do the same thing on my crappy old laptop, but don't use it enough to remember nor care. Every time I go to use anything in the HDD...
Hardware & Devices
Internet Disconnects
So heres the deal. Ive recently upgraded from windows XP 32 bit to Windows 7 64bit, this ofcourse means Ive formatted my harddrives and made a clean install. But now Ive realised, that whenever I try to download a large file which takes several minutes, my computer will disconnect from the router...
Network & Sharing
Warcraft 3 disconnects all the time
Hey, so I've got this problem, that whenever i try to play Warcraft 3 Frozen Throne in battlenet, i get disconnected after about, 1-10minutes, and I am able to join into a new game right away, and tried with skype, that it wont disconnect me from there, so it isnt about my internet, right? Things...
Gaming
Repetitive disconnects
I'm running Win7 Business on a work network, Server 2003 w/ Active Dir. I work in the imaging business, and work off of directories stored on a SAN on our network. If I have an explorer window open to a folder, every few minutes the folder will automatically reload...during that time it appears...
Network & Sharing
Networked Printer Disconnects After Time
I have a small network, three computers - one printer attached to a Windows XP Home box via USB. That printer is shared among the other boxes. One machine I just put Win7 RC on it, connected it (via the instructions I found here in the forum from Jimbo, I believe) and it worked. Hooray. After a...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Đ Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:20.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App