Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Unable to access internet in Normal Boot mode

15 Nov 2017   #21
DarcyL

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Here's another thing I've noticed acting differently since this problem started.

I run a program called Xactware on my computer. It requires its user data be stored on a mapped network drive. I often have to check that I have a connection to the drive before using the program. I do this by opening Windows Explorer and making sure there's a green connection icon on the mapped drive, instead of a red X. If I try opening the program without checking this first, I usually get an error saying, "Unable to connect to database. Reason 'Could not connect to Server 'DARCY-PC\xactware'.'"
Now since I've been having this Internet problem, this error message is slightly different. Instead of having the name of my computer, DARCY-PC, it shows an IP address instead. I assume this is related to my original problem, but I don't know for sure.


My System SpecsSystem Spec
.
16 Nov 2017   #22
DarcyL

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Please advise me of any more details you need from me to help diagnose this problem. This is my work computer and I'm feeling very handicapped without Internet access!!
My System SpecsSystem Spec
16 Nov 2017   #23
DarcyL

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by samuria View Post
The point is the tracert proved he has internet so network card etc is all working so problem must be firewall or browser is the network set to home not public
I think we can be quite sure that it's not the firewall or antivirus causing the problem. I've disabled both, as well as the Startup item 'Microsoft Security Client', followed by a reboot, and the problem persists.
My System SpecsSystem Spec
.

17 Nov 2017   #24
Layback Bear

Windows 10 Pro. 64/ version 1709 Windows 7 Pro/64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DarcyL View Post
Please advise me of any more details you need from me to help diagnose this problem. This is my work computer and I'm feeling very handicapped without Internet access!!
Can you get help from your I.T. Department at work? They probably have their settings and really don't want anybody changing them.

Jack
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2017   #25
DarcyL

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Actually, we're a small company with a total of two people in the office. I look after any necessary IT work myself.
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2017   #26
DarcyL

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Just back from holidays, so I'm working again at resolving this issue. I ran sfc /scannow through an elevated command prompt and the response says, "Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them. Details are included in the CBS.Log" Would posting that log file provide valuable information to troubleshoot this issue?
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2017   #27
Layback Bear

Windows 10 Pro. 64/ version 1709 Windows 7 Pro/64
 
 

Yes their are members that can read your logs. I'm not one of them.

Here is a tutorial by Brink that will guide you through the proper way to do a sfc /scannow.

SFC /SCANNOW Command - System File Checker - Windows 7 Help Forums

Jack
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2017   #28
DarcyL

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I've attached the SFC Scan Results from the CBS.Log.


Attached Files
File Type: txt sfcdetails.txt (268.8 KB, 1 views)
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2017   #29
Layback Bear

Windows 10 Pro. 64/ version 1709 Windows 7 Pro/64
 
 

It appears to me a untrained computer person that all the bad files were repaired.

Did you complete the sfc /scannow according to the tutorial?

Jack
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2017   #30
DarcyL

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
It appears to me a untrained computer person that all the bad files were repaired.

Did you complete the sfc /scannow according to the tutorial?

Jack
Yes, I did. The log I attached was from immediately after the first sfc /scannow I ran. I then ran the scan again, and this time it said it fixed all issues.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Unable to access internet in Normal Boot mode




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Connected to internet but unable to access web pages without Safe Mode
I have been searching everywhere for a solution to this. 9 times out of 10, none of my web browsers will be able to load anything on my laptop. skype works fine, steam works fine, i can still play MMOs, and update my antivirus and malware programs, but none of my browsers will do anything, and...
Browsers & Mail
Unable to boot up in normal mode.
Hey everyone, wondering if anyone could help me out here. When I try login to normal mode, it either freezes on the welcome screen (after login) or takes me to a completely black screen, sometimes with a cursor and sometimes without. I'm able to boot up in safe mode and safe mode with networking,...
General Discussion
No internet in normal mode but works in safe mode with networking
Hi! I'm just a new here, hope someone can help and give advice here. (Sorry if this is not the right thread to start my topic) Scenario: (this is my first time to encounter this problem) While playing facebook games last monday, my computer get BSOD and restarts. After booting up on windows,...
Network & Sharing
Canít access internet in normal mode
Hi I recently bought a new Dell XPS Ultrabook 13 with i7 processor. It worked fine for about three weeks, then all of a sudden it refuses to connect to the internet. I am still connected to my wifi network, but the network and sharing centre shows the connection as dropped between the hub and...
General Discussion
Windows 7 unable to boot in normal or safe mode
Hello guys, I've been attempting to fix my laptop for the past 4 hours and nothing seems to be working so I thought I would try my luck in this forum. Here's what's going on: When I turn it on, it loads the compaq screen, then says "windows is loading files". It then attempts to take me to...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:08.
Twitter Facebook Google+