Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: XP mode: no http or https coming through WAN

04 Jul 2018   #1
arnoldus

Win 7 x64 Pro
 
 
XP mode: no http or https coming through WAN

I installed Virtual PC and XP Mode again.
XP can see my LAN computers, and can access http on a LAN addresses.

It can ping WAN, it can do Windows Update, but it can not access external HTTP, HTTPS.

XP Firewall is off.
Host firewall is off as well, but no effect.
It's now in bridge mode (host's network card), and I've also tried NAT, no difference.

What can I do?


My System SpecsSystem Spec
.
04 Jul 2018   #2
samuria

win 8 32 bit
 
 

From a cmd prompt type

Tracert 194.119.131.66

Tracert Adobe.com

Post results
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2018   #3
arnoldus

Win 7 x64 Pro
 
 

Code:
C:\Documents and Settings\XPMUser>Tracert 194.119.131.66

Tracing route to cns1.uk.vianw.net [194.119.131.66]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.123.254
  2     8 ms    13 ms     8 ms  178-116-192-1.access.telenet.be [178.116.192.1]

  3     8 ms     7 ms     9 ms  dD5E0CA22.access.telenet.be [213.224.202.34]
  4    10 ms    11 ms    11 ms  dD5E0FA75.access.telenet.be [213.224.250.117]
  5    10 ms    13 ms    10 ms  4.68.72.17
  6    17 ms    21 ms    16 ms  ae-2-3212.edge6.London1.Level3.net [4.69.141.250
]
  7    17 ms    15 ms    17 ms  CLARANET.edge6.London1.Level3.net [212.113.9.106
]
  8    17 ms    15 ms    16 ms  tengige0-0-1-0-t6-ar14.router.uk.clara.net [195.
157.3.106]
  9    16 ms    15 ms    15 ms  cns1.uk.vianw.net [194.119.131.66]

Trace complete.

Code:
C:\Documents and Settings\XPMUser>Tracert Adobe.com

Tracing route to Adobe.com [193.104.215.58]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.123.254
  2    76 ms     7 ms     9 ms  178-116-192-1.access.telenet.be [178.116.192.1]

  3     9 ms     8 ms     8 ms  dD5E0CA22.access.telenet.be [213.224.202.34]
  4    10 ms    10 ms     8 ms  dD5E0FA75.access.telenet.be [213.224.250.117]
  5     9 ms    11 ms     9 ms  4.68.72.17
  6    16 ms    16 ms    16 ms  4.69.167.228
  7     *       19 ms    15 ms  4.69.167.228
  8     *        *        *     Request timed out.
  9     *        *        *     Request timed out.
 10     *        *        *     Request timed out.
 11     *        *        *     Request timed out.
 12    31 ms    30 ms    36 ms  redirect-du1.adobe.com [193.104.215.58]

Trace complete.
My System SpecsSystem Spec
.

04 Jul 2018   #4
samuria

win 8 32 bit
 
 

That shows you get out ok and shows DNS is working so what error do you get have you tried other browsers the problem is XP only runs old browsers which won't work on some sites can you reach any site?
My System SpecsSystem Spec
05 Jul 2018   #5
arnoldus

Win 7 x64 Pro
 
 

Indeed!
I kept trying my 'usual' websites, but after your comment I could access mozilla and download Firefox, which works!
Something is broken with HTTPS in IE somehow.
My System SpecsSystem Spec
05 Jul 2018   #6
samuria

win 8 32 bit
 
 

Xp and the ie that came with it is 18 years old and doesn't understand a lot of the modern web
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2018   #7
mrjimphelps

Linux Mint 18.2 xfce 64-bit (VMWare host) / Windows 8.1 Pro 32-bit (VMWare guest)
 
 

Years ago I had a friend who had XP, and he had huge problems trying to surf with IE, so much so that I couldn't even download Firefox from his computer. I went to another computer and copied Firefox to a CD, then installed it from the CD on my friend's computer. After I did that, he was able to surf the web with no problems when he used the Firefox that I installed.

I never could figure out why he couldn't surf with IE; I suspected malware, but virus scans revealed nothing.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 XP mode: no http or https coming through WAN




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Next-gen HTTP 2.0 protocol will require HTTPS encryption...
Next-gen HTTP 2.0 protocol will require HTTPS encryption (most of the time) Source A Guy
News
Wireless connects; ping and ftp okay; no http/https
Added a wireless adapter(linksys AE3000) to my Win 7 ultimate desktop and am having issues. I can connect wireless to the router(linksys E4200), have a valid IP address, can ping internal and external addresses(by IP or name), can connect to ftp sites using FileZilla, but Chrome/IE/Firefox will...
Network & Sharing
Some sites won't open with "http" but with "https"
From some days I am experiencing this strange problem in Firefox. i am unable to open some sites with the "http://" address in Firefox it don't shows any error message or anything just a blank page. but if i edit there url to "https://" sites open normally. this is really annoying. please...
Browsers & Mail
A question re. http and https
I have a long running feud with my internet provider. They have a site where i can log in to view my personal data (email, bills, etc.) and my user name and password has to be given. This is an http site! However, when you do log in on this http site you are transferred to an https site....
System Security


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:01.
Twitter Facebook Google+