Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WAN Port not working on Linkskey Broadband Router LKR-604

3 Weeks Ago   #1
dlwmacgregor

Windows 7 Pro 64-bit SP1/Windows 10 Dual Boot
 
 
WAN Port not working on Linkskey Broadband Router LKR-604

I need some network assistance.


I have never used the WAN port on the Linkskey.
I set it up as a network switch.
Up until the USB printer port failed this was the config...

LAN Port 1 - ZTE wireless router (ISP connection to Internet)
LAN Port 2 - This PC
LAN Port 3 - Basement PC
LAN Port 4 - Lorex DVR

After Brother printer USB port failed...

LAN Port 1 - ZTE wireless router (ISP connection to Internet)
LAN Port 2 - This PC
LAN Port 3 - Brother LAN connection
LAN Port 4 - Lorex DVR

Basement PC now has no connection.
Need to move ZTE wireless router connection to WAN connector so I can connect basement PC to LAN port 1.


Thanks in advance.
Doug




Attached Thumbnails
WAN Port not working on Linkskey Broadband Router LKR-604-status.jpg   WAN Port not working on Linkskey Broadband Router LKR-604-wan-setup.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
3 Weeks Ago   #2
iko22

Windows 7 x64, Vista x64, 8.1 smartphone
 
 

Use the WAN router address to connect to the Internet, and use the LAN router address to connect to the Computer "basement PC".
My System SpecsSystem Spec
3 Weeks Ago   #3
dlwmacgregor

Windows 7 Pro 64-bit SP1/Windows 10 Dual Boot
 
 

My System SpecsSystem Spec
.

3 Weeks Ago   #4
iko22

Windows 7 x64, Vista x64, 8.1 smartphone
 
 

I dont know what an "Internet splitter" is.

You will still need a modem to connect to the ISP via Broadband .
My System SpecsSystem Spec
3 Weeks Ago   #5
dlwmacgregor

Windows 7 Pro 64-bit SP1/Windows 10 Dual Boot
 
 

Please read what I have connected to LAN Port 1.


Thank you.
My System SpecsSystem Spec
3 Weeks Ago   #6
iko22

Windows 7 x64, Vista x64, 8.1 smartphone
 
 

Quote:
Basement PC now has no connection
How many LANs do you have now?
My System SpecsSystem Spec
3 Weeks Ago   #7
dlwmacgregor

Windows 7 Pro 64-bit SP1/Windows 10 Dual Boot
 
 

Please read my original post.
I have decided to buy the Netgear 8-port unmanaged switch.
Thank you.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WAN Port not working on Linkskey Broadband Router LKR-604




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Adding a Broadband Router
I just replaced my wireless hub with another one from Rogers Canada. It has one RJ-45 port whereas my old one had 4. I have a spare LinksKey LKR-604 broadband router and I would like to attach it between my PC and the ZTE wireless hub. I know the easiest way would be to go Wifi but for the...
Network & Sharing
Port forwarding not working between Router & seperate Modem
On Thursday (technically it's Friday now in the UK) I was setting up a Synology DS414 for my Church. No problems setting it up, works fine for both PC & Mac over local LAN, however it has a method of setting up Port Forwarding via UPNP or manually via a small and select list of routers. This is...
Network & Sharing
router not passing port scan after opening port
1. Is this a wired or wireless connection issue? wireless 2. Who is your Internet Service Provider (ISP)? Charter 3. What type of Broadband connection are you using? Cable 4. What is the exact Make and Model of your Modem, Router or Modem/Router Combo Netgear WNDR3800, Cisco DPC3008
Network & Sharing
Just got broadband on laptop, why do i need a router? i use ethernet
Hi folks, i just got a broadband connection via an ethernet cable but keep reading routers are essential for security, i never use wireless so what kind of router do i need for best security. I also never have anything else using my connection , it's always just me. Thanks
Network & Sharing
Getting only half the broadband speed being sent to router
Hi All I know I am lucky to have a 100mb internet connection (virginmedia) But I speed test and only get about 47mb (This is using my PC hard wired directly to the superhub).HOWEVER, when I run my PC in SAFE MODE WITH NETWORKING I get around 102 to 104mb ( which is great if I only used safemode)....
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:27.
Twitter Facebook Google+