Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: PCIe Wi-Fi class N (150Mbps) ONLY doesn't work under Win7 HP

1 Week Ago   #11
Megahertz07

Windows 7 HP 64
 
 

Success, at last.
Under device manager, I uninstalled the Qualcomm Atheros AR9485 driver. A refresh showed the needed driver.
I tried once again the CD that came with the adapter without running the setup. I searched for the drive on the CD and found one Under Win 7 64. Voila.
The only problem is that the signal is very, very weak.




Attached Thumbnails
PCIe Wi-Fi class N (150Mbps) ONLY doesn't work under Win7 HP-netsh1a.jpg   PCIe Wi-Fi class N (150Mbps) ONLY doesn't work under Win7 HP-netsh1b.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
1 Week Ago   #12
iko22

Windows 7 x64, Vista x64, 8.1 smartphone
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Megahertz07 View Post
Success, at last.
Under device manager, I uninstalled the Qualcomm Atheros AR9485 driver. A refresh showed the needed driver.
I tried once again the CD that came with the adapter without running the setup. I searched for the drive on the CD and found one Under Win 7 64. Voila.
The only problem is that the signal is very, very weak.


Signal strength should improve with time. Otherwise, use netsh to disable/enable autotuning, if that helps.

netsh interface tcp set global autotuning=disabled

netsh interface tcp set global autotuning=normal
My System SpecsSystem Spec
1 Week Ago   #13
Megahertz07

Windows 7 HP 64
 
 

Under device manager I did a search for update:
- Fist on the drive I downloaded from Tp-Link site. It did a update and worked.
- Then on the drive I downloaded from internet for Qualcomm Atheros AR9485. It did a update and worked. This is now the current driver.

The only problem now is the weak signal.
- I'm using a 1.8 / 5dBi external antenna
- Channel 1 (that may be interfering with other routers)


Attached Thumbnails
PCIe Wi-Fi class N (150Mbps) ONLY doesn't work under Win7 HP-signal1.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.

1 Week Ago   #14
Megahertz07

Windows 7 HP 64
 
 

Made some changes to the Router (MAC filter ON and Bandwidth from 20 to 40MHz)

Thank you Roy and Iko


Attached Thumbnails
PCIe Wi-Fi class N (150Mbps) ONLY doesn't work under Win7 HP-signal2.jpg   PCIe Wi-Fi class N (150Mbps) ONLY doesn't work under Win7 HP-speedtest.jpg  
My System SpecsSystem Spec
1 Week Ago   #15
Megahertz07

Windows 7 HP 64
 
 

It's working on my SSD (daily use) but can't make it work on my maintenance HDD.
My System SpecsSystem Spec
4 Hours Ago   #16
Megahertz07

Windows 7 HP 64
 
 

Now I can say it's 100% solved.

I did a Win 7 HP SP1 clean install on an old HDD. After installing all MB drivers and BEFORE any update the WN781ND and the WN821N installed without any problems.
Then I installed all the updates and everything is working fine. Then I cloned the installation to the SSD.

So my conclusion is that a Windows update prevented the proper N781ND and the WN821N installation.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 PCIe Wi-Fi class N (150Mbps) ONLY doesn't work under Win7 HP




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Can boot with Win7 DVD but once logged into Win7 CD doesn't work
I have an HP laptop nc6400 running Windows 7 SP1. I am having problems with the CD player - it doesn't recognize any CDs I put in! When I try to put in a CD, it ejects the drive and comes up with the message "Please insert a disk". I have a Win7 SP1 (burned) disk. When I put in this disk, and...
Hardware & Devices
Win7 HP 64b system restore doesn't work
First time poster here. I'm running Win7 Home Premium 64bit. When I try to do a System Restore, it seems to run to completion, reboots the system and then issues the following message: "System Restore did not complete successfully. Your computer's system files and settings were not...
Backup and Restore
Win7 doesn't work (I can't log in).
I have a problem with Windows 7, I'll start from the beginning: Using Smarty Uninstaller I removed some game yesterday. After removing I stopped the program and I removed the "remnants" with the command "Force uninstall" (do not know if this has any connection, but this was the last thing I did...
Software
Internet doesn't work on win7 machine
Hi My internet has suddenly stopped working on my windows 7 machines but it still works on my xp machines. i am connected to the network but all my windows 7 machines tell me i got no access to the internet wich i don't seem to have either. so im asking here for a soulotion. my router is...
Network & Sharing
Flash doesn't work on Win7
Hi everybody, I'm new to Win7 (64 bits build). Everything worked fine until yesterday. For some reason Flash contents (videos, etc.) cannot be played anymore, either on Firefox or on IE8. No error message is showed, the browser just freezes. I have updated both browsers and the plugins, but the...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:27.
Twitter Facebook Google+