Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Connects, but no Internet

25 Nov 2009   #11
AHWagner

Windows 7 Home Premium
 
 

in CMD, when I type "ping google.com" or "ping www.google.com" I get this:

"Ping reequest could not find host google.com. Please check the name and try again."

But if I ping 74.86.229.157 I get an average of 57ms.


My System SpecsSystem Spec
.
25 Nov 2009   #12
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

Go to Start > Run, and type services.msc. Scroll down to DNS Client and male sure it's started and set to Automatic.
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2009   #13
AHWagner

Windows 7 Home Premium
 
 

It is started and automatic.
My System SpecsSystem Spec
.

25 Nov 2009   #14
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

See if Network Storage Interface service is also running.
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2009   #15
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

Well,. lets go out on a limb here,.

Download CCleaner:
CCleaner - Download

and do the scan,. do not do the registry section.

Open IE8,. go to Tools > Internet Options,. click the Programs tan and choose manage Add-ons.

What''s listed here?
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2009   #16
AHWagner

Windows 7 Home Premium
 
 

Network Store Interface Service is started and automatic.
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2009   #17
AHWagner

Windows 7 Home Premium
 
 

I've already ran CCleaner multiple times before making this thread. I have no add-ons installed in IE.
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2009   #18
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

Can you shutdown and restart just for the heck of it?
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2009   #19
AHWagner

Windows 7 Home Premium
 
 

Yeah, I'll reboot the laptop and see if it works.
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2009   #20
AHWagner

Windows 7 Home Premium
 
 

Okay, rebooted, entered WEP key and still nothing.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Connects, but no Internet




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
NEW PC connects to network but NOT internet
***I have looked thru the forum and have not been able to find my specific issue, although many seem to have similiar problems*** Hello everyone, I have a brand spanking new Gateway DX-4840 desktop computer. It has an Intel core i5 cpu, 650 @ 3.2Ghz, 6GB ram, 64 bit OS. It still has the 'new...
Network & Sharing
NEW PC connects to network but NOT internet
Hello, i currently installed windows 7 X64 on a new PC, i installed the last updated realtek lan driver and the internet appears to be connected, but nothing works, i can't open any site, i can't use Utorrent or Skype or anything, just nothing works. sometimes the browser works for just few...
General Discussion
internet connects without setup or wep
just got a new reberbished computer running windows 7 professional x64 turned it on and it connects to internet straight away didnt have to set up or anything? basicly just worried that its connected to my internet and didnt ask me for a wep key? tried to make a new connection but it didnt pick...
Network & Sharing
Wireless/3G connects, but no internet.
Hello everyone, A coworkers mother recently came to me with her son's (coworkers brother) laptop saying it wont connect to the internet. She said it started happening when he installed drivers for his printer. He uses a Virgin Mobile 3g broadband usb adapter for internet, and for the...
Network & Sharing
internet connects late..!!
hi, i'm using windows 7 32-bit as OS in my compaq sg3540il pc.......my problem is when i switch on the modem, the internet doesnt connect as soon as i get the link in my modem......everythin is correct,ip address and all........But my pc connects approx after 15-20 min...I'm very much irritated by...
Network & Sharing
Bluetooth connects but no internet
I'm not sure what's going on. I try to troubleshoot my network connection and it comes up with "unexpected error" and error code 0x80131700.Even if I tried to restore I get a failure, so something is deffinatly wrong. I search and tried everything I could with no resolve. Wifi is working but when...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:03.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App