Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: asusz77sabertooth network takes 3 minutes to connect

1 Week Ago   #1
1964vwbus

windows 7 64 bit ultimate
 
 
asusz77sabertooth network takes 3 minutes to connect

Hello I have a slow to connect issue. The computer boots ok but once its to the desktop, it hangs meaning I cant click and open most things. Desktop computer running win7, avast, ccleaner, superantispyware.
MOdem router combo is arris sbg6950. Cable is specktrum internet. ONboard nic card with updated driver. Ethernet cable used to connect. I have specifically removed the bluetooth wireless card just to make sure thats not the issue. While the network is taking its time to connect(blue circle), I cant open most anything. STart button works but try to open event viewer and no go ..........until the net connects. I have ran combofix, ccleaner, superantispyware, done an avast boot time scan. I have tried cmd in run as admin with ipconfig /release and it tells me it cant cause theres no adapter in the permissable state. Also have tried flush dns which I think has worked. Only assuming it has to do with network so I posted here.
forgot to add it works fine in safemode with networking!


My System SpecsSystem Spec
.
1 Week Ago   #2
1964vwbus

windows 7 64 bit ultimate
 
 

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>ipconfig /release

Windows IP Configuration

The operation failed as no adapter is in the state permissible for
this operation.

C:\Windows\system32>ipconfig /all output

Error: unrecognized or incomplete command line.

C:\Windows\system32>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : camel-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82579V Gigabit Network Connectio
n
Physical Address. . . . . . . . . : 74-D0-2B-29-2C-40
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : ::2839:d985:9562:8ad0(Preferred)
Temporary IPv6 Address. . . . . . : ::4d16:1e39:6fb7:e7f7(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2839:d985:9562:8ad0%22(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.125.120(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.125.100
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 443863083
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-19-6B-1A-02-74-D0-2B-29-2C-40

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 209.18.47.63
209.18.47.61
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{44EF3B03-47B7-48E7-A845-C92D140FFFF8}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 9:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Teredo Tunneling Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Windows\system32>
My System SpecsSystem Spec
6 Days Ago   #3
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

This is mostly due to software running in background with a delayed start in the service.msc or need to trigger. Nothing really wrong like a malware. Now you have to find the culprit. I got the same time to time and mine for exemple, is the GPU software it use to overclock settings.
My System SpecsSystem Spec
.

5 Days Ago   #4
samuria

win 8 32 bit
 
 

You dontrun muti security as they will mess each other up and can cause your problem you say win7, avast, ccleaner, superantispyware. and you have run combofix which can screw up your system unless its run with expert instructions
My System SpecsSystem Spec
Reply

 asusz77sabertooth network takes 3 minutes to connect




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Dell N5050 takes 10-15 minutes to connect to wireless.
Good afternoon, The Dell N5050 Windows 7 laptop my partner has takes in the region of 10 to 15 minutes (sometimes longer) to connect to the Internet (BT) and has been like this for months. If she clicks the wireless icon in the right hand system tray it doesn't show her wireless in the...
Network & Sharing
Win 7 takes 15 minutes to boot
Windows 7 , starts very slow – takes about 10 to 15 minutes to boot up . TaskManager shows zero percentage of CPU usage and 20 percentage of memory usage . If I launch a fair size program like Microsoft Word , the CPU goes up to 1% for a second and then returns to zero. The ram goes up to 21% of...
Performance & Maintenance
Excel Saving to network drives takes over 5 minutes for any size file
My excel takes minutes, up to 5 or more, to save to a server. The file size is irrelevant, and windows explorer shows not responding. . . What am i missing for services that keeps network connections active or at least able to be opened in less than 5 minutes. Closing a file without...
Network & Sharing
I can connect to computer in network for only a few minutes
Hello, So I want to connect with my laptop (win 7) to pcA (win 7). After I boot my laptop i can connect to pcA. But after 10-20 minutes, I can't connect anymore to pcA. After I boot I also can connect to pcB (win 7). And after 10-20 minutes I can still connect to pcB. pcB can always connect...
Network & Sharing
Network connection takes 2 minutes to connect
If this is in the wrong forum, please direct me to the right one. I am new here so forgive me... I have a network of about 300 computers. Mostly XP Pro. I have about 10 or so Windows 7 Pro machines. Of those, at least 4 have the problem I am about to describe. I will do my best to give as much...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:44.
Twitter Facebook