Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win 7 internet connection problems!!

01 Jan 2010   #11
chadychad

win 7
 
 

I've just noticed in my device manager that i have no driver installed for my ethernet controller!! I've got them for my network adaptor but the ethernet one has a warning triangle by it!! could this be my problem and where would i find the driver for this??


My System SpecsSystem Spec
.
01 Jan 2010   #12
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

The router is compatible so that isn't the problem.

There is no official Windows 7 driver support for your abit board as yet. I can do a better search if I had the exact name and number of your mobo. Yes you need the eithernet driver for your board. The Vista one may work it's hard to say for sure.
My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2010   #13
chadychad

win 7
 
 

all i've got for my mobo is AB9 QuadGT! What numbers would you want off it? I should be able to open it up and see if there is any model number on it tomorrow.
My System SpecsSystem Spec
.

01 Jan 2010   #14
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

There are a few versions of that board so getting the number may help us to track down some NIC drivers that might work.
My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2010   #15
chadychad

win 7
 
 

ok, thanks, i'll get the info and post them tomorrow. I'll also install the ethernet controller driver from vista and see if that helps.
My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2010   #16
MarkH

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chadychad View Post
Hi there,

I'm having big problems with my connection and have looked for 3 weeks now and tried all the fixes. Still got this problem with either my adaptor or something!! Someone please help me!!
Iíve installed win 7 64 bit on a formatted hard drive as my only operating system, That is all Iíve done. I can connect to the internet but only get a web page up about 5% of the time. I have tried to ping Google and get a 50 to 75% packet loss. I've looked at the bytes sent and received and I seem to be sending more than receiving!! my router connectivity lights are flashing all the time. I've tried resetting Winsock, ip renew/release, updating drivers and using a fixed ip address. My knowledge is limited about these things and Iíve gone as far as i can with out some help! My network adapter is on an abit quad gt board and i'm using a netgear router. I've also changed my lead to rule this out!! I have 2 other pc's at home, 1 running vista, connects fine and 1 running win 7 (laptop) and this runs fine!!
Please can someone help its driving me mad!!

Many thanks in advanced,

Forgot to say that I have also tried turned all firewalls off as well!!

Chad
Are you running Kaspersky Internet Security ? This attaches an NDIS Internet Filter to the adapters and this stopped mine from working correctly. I removed the Filter in the adapter Properties and it now works fine.
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2010   #17
chadychad

win 7
 
 

not running any security at all. It was a fresh install on a formatted disc. thats all i've done!! i've got some ipconfig details if this helps, also some details of me pinging my router.


Attached Files
File Type: txt NIC problems.txt (6.0 KB, 14 views)
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2010   #18
chadychad

win 7
 
 

I've got my mobo number now, its a :-
AB9QGUC1002645 v 1.00
My System SpecsSystem Spec
04 Jan 2010   #19
BigGuy

Windows XP & Windows 7
 
 

I had a similiar problem due to Security software. It took away 20-30% of my bandwidth.

Here's a couple of things to do....

1. Make sure your network drivers and Router firmware are updated.
Check your Router settings

2. Go into SAFE mode (hold F8 at boot)and see if the issue still occurs. If not, it is probably an application that is being loaded at start in normal mode.

3. First things to look at are security software. Remove any security software althogether and see if you still get bandwidth issues. If yes, add them back in one by one to see which one impacts. If you just have the one software, check the settings to see if is has some type of network or web shield. You don't really need a firewall other than your Routers.

4. Look at all running processes under Task Manager and END process one by one (the ones that you can) to see if any of them cause the problem.

5. Windows 7 manages TCP/IP settings automatically, so there is very little to tweak. It tends to be an application using bandwidth resource (uTorrent, Skype, Antivirus, Antispyware, or any network application that may be running in the background.) It maybe a matter of elimination
My System SpecsSystem Spec
04 Jan 2010   #20
markolarko

Windows 7
 
 

Please see my query above

https://www.sevenforums.com/network-s...tml#post482364

- which relates to the same Realtek Device operating under the same W7 64bit environment. This worked fine under 32bit on same hardware, I think it may be a 64bit driver problem that somehow gets it self in a twist after a while. My connection has been very erratic. I have now reverted to version 7.3.522.2009 which seems more stable than 1127...
Please let me know if you find the fault!!

I also kept getting the message that the cable was faulty - I did notice the connection lights went out and changed the cable which worked fine but then got the same messages again.

I just get the feeling that it is sort of random and definitely the driver.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win 7 internet connection problems!!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Internet Connection Sharing: Problems
Hey guys, Recently I have a problem. I'm running Win7 x64 on my desktop, my motherboard has 2 LAN ports, one connected to my school intranet (and internet subsequently), and the other connected to my brother's laptop (Win7 32-bit). I enabled internet connection sharing @ my school LAN, to...
Network & Sharing
Wireless Internet Connection Problems
Hi, as the thread title indicates I can't connect my desktop to the internet. This happened a few months ago when we set up the system and after going through all the solutions(and then some!) suggested on multiple sites I found a post on a website that came up with the solution. All I can remember...
Network & Sharing
Network and Internet connection problems - Please Help
OK here is the story. I've been having connection problems for the last year, it's really annoying and so hard to understand whats happening. The internet connection is my dads, he lives in the garage beside me. He's with talk-talk fibre optic. The small modem type thing that connects is in...
Network & Sharing
Internet connection problems
Hi there, I am having problems with my internet conenction, it keeps randomly dropping every so often, and then comng back up. I do fair amount of online gaming, and obviously this causes problems when I am in th emiddle of a game, and then suddenly I drop the connection. It happens both on...
Network & Sharing
Wireless Internet Connection Problems
Hello, Iv recently bought a new PC with Windows 7, but im having problems with my wireless connection. It connects fine to the router but it can take anything up to 30 minutes to load a web page. Im currently using the BTHomeHub 2.0 router with a Belkin F5D7050 wireless network...
Network & Sharing
Problems with Internet connection
I have Windows 7. Anytime I try and use IE 64 it says: Internet Explorer cannot display the webpage The 32 bit one works fine. Right now, Firefox works, but anytime I update it, it also cannot display any pages. I have to keep doing a system restore to take it back before the update so...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:00.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App