Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE8 Issue

07 Mar 2009   #1
natri23

Windows 7 build 6956
 
 
IE8 Issue

I did try Win7 7000 and 7048 and got the same problem:
Whenever I open IE8, it needs from 1 to 3 seconds to "Connecting" b4 let me work on it.
I have no idea if you got this too...You can be sure that I dont have any addons or stupid settings that cause this problem



And even the same problem with Notepad


My System SpecsSystem Spec
.
08 Mar 2009   #2
Digger

XP/win7 x86 build 7127
 
 

I had this problem as well, but didnt have in-depth time to go thru it and suss it out. Starting IE with no add-ons didnt work, so it wasnt an addon/toolbar or something trying to load ( it seemed) in IE slowing it down. Since a fresh i have yet to have that problem.

Pay close attention to what you install. Namely things like spyware apps, virus scanner, etc... not that ONE specific app is the culprit, but possibly a bad cocktail of them. I have used the same apps mostly over and over on installs, just different combos on each install.

At the time i was running avast with MBM, adaware, and spybot... in my case i'm thinking the "immunize" may have caused my slowdown... but like i said, didnt have time to find out for sure.
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2009   #3
Chappy

Vista Ult 64bit - Windows 7 Ult 7264 64bit
 
 

Try using the Compatibility View option, I've found that almost ALL of IE8's page connection or "Cannot display page" errors can be fixed simply by using Compatibility View.
Click the "Page" menu and it's in there.
My System SpecsSystem Spec
.

10 Mar 2009   #4
natri23

Windows 7 build 6956
 
 

It's actually not a problem with any page. It's just a little slow responding when opening IE8
My System SpecsSystem Spec
10 Mar 2009   #5
davehc
Microsoft MVP

Vista and now 7 in 32 and 64 bit.
 
 

I would not consider that a complaint or issue as such. IE, like other browsers, has security settings. It is probably checking those before proceding. I do not care to try it, but if you reduce the security level to 0, and knockout the Phishing filter, you might eliminate the delay?
My System SpecsSystem Spec
10 Mar 2009   #6
natri23

Windows 7 build 6956
 
 

Oh. I did turn off the whole system security including Windows Defender, Windows Firewall...but it is not actually helpfull
My System SpecsSystem Spec
10 Mar 2009   #7
woodyard

Windows 7 7600
 
 

I had the same problem once. Try disabling Java plug-In 2 SSV Helper in IE.
My System SpecsSystem Spec
10 Mar 2009   #8
natri23

Windows 7 build 6956
 
 

I also have it but already disabled
My System SpecsSystem Spec
10 Mar 2009   #9
Digger

XP/win7 x86 build 7127
 
 

what AV and spyware apps are you running....
My System SpecsSystem Spec
10 Mar 2009   #10
natri23

Windows 7 build 6956
 
 

Kaspersky AntiVirus but it is also disabled. Just open when I need it
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE8 Issue




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Boot issue, 0xc0000098 ci.DLL file issue
OK so I hope this can be a quick fix and thanks for your help. * Randomly computer didn't start, get something telling me that the ci.dll file is missing or corrupt and error 0xc0000098 * safe mode and last know good configuration both result in bsod * Tried a few things, disconnect all...
BSOD Help and Support
net start command line issue - 64bit issue?
I am trying (in vain) to issue a net start command "net start - "C:\Program Files (x86)\uTorrent\utorrent.exe", on the command line. The error message is "the filename, directory name or volume label syntax is incorrect". I believe the 3 details are correct, as i am looking at the utorrent.exe file...
General Discussion
HP Multi Print/Scan Issue Re Install Issue?
I have an HP M1522 NF multi function peripheral attached to a PC running Windows 7. I needed to re install the drivers and software the other day but now it will only install the printer drivers and not the scanner drivers or any of the accompaying software?
Hardware & Devices
jpeg permission issue / possible encryption issue
Hello, I am new to the forums and have looked around just about everywhere I can think of for a similar topic and thus far have been unable to locate any help. If this has been previously covered, please point me in the direction and I will read up. So as for my issue.... I was running...
General Discussion
Interesting connectivity issue, just a browser issue
Opps, maybe not so unique since I just noticed an ENTIRE forum for browsers...perhaps moving this is appropriate...if so, please do. I will be reading up in there. Its interesting because I can't find any mention of it anywhere on this site. Specifically browser connectivity is lost after a...
Network & Sharing
8800GT Driver issue? Or maybe its a bios issue.
Hi all. I'm not sure where to start with this issue, it's bit spread out but it all started while I was gaming and the game froze and then the computer crashed. The freezing happened every once in a while, but the crashing had never happened. During the restart I see...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:00.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App