Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win7 Loosing internet connectivity after Reboot

05 Jan 2010   #11
aem

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

lol, i don't think we were expecting to see that. Can you change the view to Details and do another screenshot. Something is not right about all this. That said i believe your wireless connection is the unidentified network. Righ-click it and disable. If you haven't already. Then restart your machine. Screenshot both before restart and after.


My System SpecsSystem Spec
.
05 Jan 2010   #12
awjm

Windows 7 Ultimate
 
 

Now it gets more confusing

My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2010   #13
aem

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

That actually looks abit better awjm. Now the LAN looks like it's not configured with the correct IP setting. what is the setup of it? auto detect IP?

Can you do a ipconfig /all and show us. I'm thinking you are missing something.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Jan 2010   #14
awjm

Windows 7 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by aem View Post
That actually looks abit better awjm. Now the LAN looks like it's not configured with the correct IP setting. what is the setup of it? auto detect IP?

Can you do a ipconfig /all and show us. I'm thinking you are missing something.
yeah, its set to auto detect ip

My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2010   #15
aem

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

From that it looks like you may have an issue with DNS. I'm not sure if the suffix of "lan" would work. Have you manually put in any settings at all? The DNS suffix normally is the ISP's DNS details. Do you have a third party software for this LAN adapater, if so, can you uninstall it?.

Also go into Device Manager and check if you have any drivers issues, any yellow exclamation marks. Pls do screenshot.
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2010   #16
awjm

Windows 7 Ultimate
 
 

Im almost ready to re-install windows
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2010   #17
aem

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

That would have been my last suggestion.
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2010   #18
awjm

Windows 7 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by aem View Post
That would have been my last suggestion.
Can the problem be based in the ADSL modem ? cause if i re-install and this still happens that would be sad
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2010   #19
aem

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

Well i'll be frank with you, i think you have an issue with your internet setup, done through either your modem or your network adapter. If you have a software that configures your adapter to connect to the internet this needs to be looked at, i preferred removed, and use the build-in w7 utility. If your adapter cannot work without this software, then you obviously need to install it BUT you will need to know the settings to configure it with. Do you have all the details from your ISP?

If it's your modem, then try do a cold reset and see if it can obtain your ISP's IP setting through DHCP.
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2010   #20
awjm

Windows 7 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by aem View Post
Well i'll be frank with you, i think you have an issue with your internet setup, done through either your modem or your network adapter. If you have a software that configures your adapter to connect to the internet this needs to be looked at, i preferred removed, and use the build-in w7 utility. If your adapter cannot work without this software, then you obviously need to install it BUT you will need to know the settings to configure it with. Do you have all the details from your ISP?

If it's your modem, then try do a cold reset and see if it can obtain your ISP's IP setting through DHCP.
Cold reset as in hit the reset button on the modem ? i have plugged it out for 5mins and still nuttin, i dont have anything that handles the connection.

And why was this not a problem when i was wired to my linksys
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win7 Loosing internet connectivity after Reboot




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Randomly loosing power to all USB ports than forced to reboot.
This is going on since about 2 months now. A wrong mouse move and everything stops. All USB ports loose power. I am web developer and frequently working with js, so my first thought was acceleration , or combo between Skype and Adobe Suite. Wrong. Changed wireless mouse many time. Changed...
Hardware & Devices
Network connectivity but no internet after reboot
Looking for some help. I'm running 7 Home Premium 64bit on an HP box we got about a month ago. Lately, when I restart the system, I can't get any internet connection. I can access shares on my home network, so the nic is working and I'm getting an ip address from my router. If I disable and...
Network & Sharing
Internet connectivity problem, affects wired internet but not wireless
I am having Internet connectivity issues that only affect my computer and only affect it when I'm using a wired connection as opposed to a wireless connection. I would just use the wireless except that it's too weak here at my house especially in the room where I'm working and thus it's slow...
Network & Sharing
loosing internet connection 3-5 mins after starting system.
Hi, About 3 to 5 minutes after starting my system I loose internet connection. I click on the wireless signal bar in the task tray and disconnect and reconnect to the internet and from then on it works fine! I'm using the linksys wusb600n wireless adapter and have the latest 64 bit drivers for...
Network & Sharing
Loosing internet connection... Help
I have been using Windows 7 on a new hard drive for around 2 months now on my PC and have had no problem with connecting to the internet. I am using a netgear DGN2000 ADSL2 + modem router and like i say i have had no problem with the internet then suddenly i would be on the internet then connection...
Network & Sharing
How to reinstall Win7 without loosing settings?
My Vaio Laptop after running Ashampoo Maic Defrag, wont start, repri option on win 7 install CD wont work, cant find a problem, so I figure taht like with XP you can reinstall the system but I can not find a way to do it without lossing all my settings, any ideas ? a bad way to start the year,...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:16.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App