Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Dual Network Problems

16 Jan 2010   #11
Peaches491

 
 

okay, so i tried that and it seems to be working. What should i put in for the primary DNS server? 192.168.1.1?


My System SpecsSystem Spec
.
16 Jan 2010   #12
RedBirdDad

W7 Ultimate 64bit W7 Premium 64bit W7 Premium 32bit WXP Home 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Peaches491 View Post
Well, here's the whole network configuration

Integrated NIC:
gigabit LAN to a small netgear switch which connects to the schools network.

PCIe NIC:
Gigabit Lan to my WNR3500. Connected to that is my NAS from Iomega.
desktop is reserved at 192.168.1.2
NAS is reserved at 192.168.1.17

As for bridging the connections, im not sure if that's the best idea. I'm not supposed to even have this router but i need it. i tried to just use a crossover to connect to it, but that wouldnt allow me to connect my laptop or anyone else's computers up to my NAS for troubleshooting purposes.
The Network Operations Manager is quite strict, because this school has alot of private data throught its networks, and if i were ever to turn on the wireless in this router, they'd kill my internet.
So it looks like the only use for the WNR3500 is to use it's switch ports?
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2010   #13
surfasb

Windows 7
 
 

Setting a static IP for the LAN NIC isn't a bad idea. I suggested turning off the routing function on the WNR3500. That turns it into just a switch and prevents it from assigning default gateways and DNSes.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Jan 2010   #14
RedBirdDad

W7 Ultimate 64bit W7 Premium 64bit W7 Premium 32bit WXP Home 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by surfasb View Post
Setting a static IP for the LAN NIC isn't a bad idea. I suggested turning off the routing function on the WNR3500. That turns it into just a switch and prevents it from assigning default gateways and DNSes.
That was my thinking as well.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2010   #15
surfasb

Windows 7
 
 

He wants to keep the WNR3500. So I'm gonna see if there are online instructions on how to turn it into a switch.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2010   #16
RedBirdDad

W7 Ultimate 64bit W7 Premium 64bit W7 Premium 32bit WXP Home 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Peaches491 View Post
okay, so i tried that and it seems to be working. What should i put in for the primary DNS server? 192.168.1.1?
You should be able to leave DNS empty.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2010   #17
Peaches491

 
 

No instructions needed. Its all working now. Thank you all for your help. reps all around. Once i removed the default gateway and specified the local ip manually, it all fell into place.

Unrelated:
I got my WEI up to 6.1!
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2010   #18
RedBirdDad

W7 Ultimate 64bit W7 Premium 64bit W7 Premium 32bit WXP Home 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Peaches491 View Post
No instructions needed. Its all working now. Thank you all for your help. reps all around. Once i removed the default gateway and specified the local ip manually, it all fell into place.

Unrelated:
I got my WEI up to 6.1!
That's great! Glad to hear you got it!

WEI of 6.1? WOW! You have a pretty intense system there.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2010   #19
surfasb

Windows 7
 
 

Well, we were going to try to provide a solution without static IPs. But if static IPs are satisfactory, then go right ahead.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2010   #20
RedBirdDad

W7 Ultimate 64bit W7 Premium 64bit W7 Premium 32bit WXP Home 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by surfasb View Post
Well, we were going to try to provide a solution without static IPs. But if static IPs are satisfactory, then go right ahead.
You may want to do that anyway. Certainly can't hurt and others may find it valuable.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Dual Network Problems




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Inconsistent networking problems, unrelated to network or network card
Hi folks, This forum has been extremely helpful for me in the past, so I'm testing your awesomeness once again. I've had an unusual networking problem for about a year and a half. When browsing the web, certain requests will just never complete, on any browser. Downloads are often...
Network & Sharing
Problems dual booting XP and 7?
This is turning out to be a right pain in the behind, My laptop came with 7HP installed, I created a new partition for XP and ran the XP CD, It got to the point of "Starting setup" then I got a BSOD. I found out I needed SATA drivers, do downloaded them and slipstreamed the CD with Nlite, same...
Installation & Setup
Problems with wireless network adapter and network connection driver
Hi, So recently I have removed a nasty zeroaccess rootkit virus(es) from my laptop. My Windows Firewall, Defender and Updates would not work (still won't), my browser kept redirecting to unrelated websites, and I was just overall having a TON of irritating issues. I installed MalwareBytes and...
Network & Sharing
Dual monitor problems
Hello all! I have a big problem in connection with dual monitors. The other day I found a "Samsung SyncMaster 152t" around the house. I decided to connect it to my comp next to the already used "Samsung SyncMaster 913n". I tested both alone, and both worked perfectly. Then I bought an adapter as...
Graphic Cards
problems with network icon and in network and sharing center
whenever i connect to the internet through dial up connection the network icon in the notification area still displays (not connected ) and when i go to the network and sharing it says not connected, ALTHOUGH i can surf the internet with no problems , AND when i insert the Ethernet cable it doesn't...
Network & Sharing
Dual gfx problems
Hi, i recently installed windows 7. the system runs smoothly however... this motherboard has two video out ports and supports surroundview which enables me to attach a ATi video card to the pci-e slot and both operating giving me 4 monitors. this feature worked fine for me in windows xp and...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:04.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App