Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Another Strange Internet Connection

24 Mar 2010   #1
Clee

Windows 7 Home Premium
 
 
Another Strange Internet Connection

So I upgraded from Vista to Win7 Home Premium and recently I have been having connection issues with my router and to the internet. The strange thing is that when i turn on my computer, everything works fine, but after a while, i lose connection. If open a Browser i get a 'page cannot be displayed' and a Exclamation mark pops up in the 'network and sharing center' and the computer shows im not connected to the internet anymore.
Turning off the router does nothing. I have to restart my computer and then the router and the internet is back. However, after a time, ranging from 30 seconds to a couple hours, it dies again.
I found that the only thing that helped was when i turned off my wireless card and restarted the router for the internet to connect correctly. When i had my wireless connection on, restarting my router didnt change anything.

I have a wrt54gs and my laptop has a dell integrated wireless card. I tried updating the drivers and still no change.

Ive read previous posts and Ive tried the things should have helped.
1. I turned off ipv6
2. changed my group to work.
3. Ive tried to turn off my firewall (Mcafee) and it still persists.
4. I read about openDNS and put it in the primary and alternative thing but I dont think i did it right...

Im new to these forums and these sorts of issues. If anyone can help it'll be appreciated. its very frustrating as I dont know reasons behind it.


My System SpecsSystem Spec
.
24 Mar 2010   #2
manhunter2826

Windows XP - Now Windows 7 Home Premium (64-bit).
 
 

were the updated drivers specific to Windows 7 or generic drivers or those of Vista? What security type are u using and can u try an alternative type. Any problems with a fixed wired Ethernet connection (I suspect all is fine there? )
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2010   #3
Clee

Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by manhunter2826 View Post
were the updated drivers specific to Windows 7 or generic drivers or those of Vista? What security type are u using and can u try an alternative type. Any problems with a fixed wired Ethernet connection (I suspect all is fine there? )
There were no drivers for win 7 and apparently vista drivers work, so i used that. I updated the firmware of the router as well.
The security is a WPA-Personal.
The ethernet is the same as the wireless. Once the router stops connecting, the ethernet is the same.

Even as i type this, the internet crashed, and i had to restart my wireless card to regain connection.
My System SpecsSystem Spec
.

24 Mar 2010   #4
manhunter2826

Windows XP - Now Windows 7 Home Premium (64-bit).
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Clee View Post
Quote   Quote: Originally Posted by manhunter2826 View Post
were the updated drivers specific to Windows 7 or generic drivers or those of Vista? What security type are u using and can u try an alternative type. Any problems with a fixed wired Ethernet connection (I suspect all is fine there? )
There were no drivers for win 7 and apparently vista drivers work, so i used that. I updated the firmware of the router as well.
The security is a WPA-Personal.
The ethernet is the same as the wireless. Once the router stops connecting, the ethernet is the same.

Even as i type this, the internet crashed, and i had to restart my wireless card to regain connection.
In a way the fact that it also affects the Ethernet connection is a good sign, in terms of problem solving. I understand the wireless being flaky but the Ethernet too? Were there any problems with this router under Vista. I know that some routers are not compatible with Windows 7 but very unlikely to be a Linksys
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2010   #5
Clee

Windows 7 Home Premium
 
 

I assume that its Win 7. Because every time I turn off my wireless it comes back, but when i leave my wireless on, the disconnection persists. Under Vista there was no problems and im not sure what in Win7 is making this all chaotic.
The router I use is compatible with Win7.

I just turned off my wireless and after 10 minutes it came back, it abruptly keeps disconnecting to the internet whenever my comp (win7) is on the network.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Another Strange Internet Connection




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
USB internet connection works, Ethernet internet connection does not
OK. I'm trying to switch from wireless to a faster(?) ethernet cable based internet access. I use a Dell Optiplex 755, 32 bit OS, Windows 7. I'm the utilizing Comcast high speed internet supplier, a LinkSys E4200 wireless router, a LinkSys WUMC710 (wireless-ac universal media connector; with...
Network & Sharing
LAN connection without internet stops wireless internet connection
Well I've fiddled around and searched to no avail ... I have some form of conflict between my main wireless network and a LAN I use for file transfer and streaming. The attached PDF file illustrates the setup. Basically, the wireless network is fine by itself. Music streams from the...
Network & Sharing
Internet connection is strange after installing wifi usb stick
Hello everyone, I wanted to create a wifi hotspot using wifi usb stick connected to my desktop. So I connected it, installed drivers (Rlink or RaLink, basically chinese noname) and tried to set up the hotspot. It worked, but my android phone was stuck at "Obtaining IP address". So I installed...
Network & Sharing
Internet acting strange - can't port forward - no ipv6 internet access
Hey guys I have a really frustrating problem right now and I was wondering if anyone could help me. Very recently, my forwarded ports stayed closed (even though I've definitely opened them from the router page) and configuring a static ip gets really random. I'm using a Belkin wireless...
Network & Sharing
Wireless network connection lost internet connection
Hi everyone, I work in an office where we have a main desktop computer which is connected to the internet via a Time Warner modem. The modem is connected by cable to a netgear wireless router, and up until today there have been no problems connecting to the internet from the laptops that use the...
Network & Sharing
Strange Connection Problem
Hi folks. I wasn't sure where to post this but I think it must be a software problem. I'm running a self build system that I've had for a few weeks now. A week or so ago I had a lengthy session in Chrome Browser using Google Wave. I then closed Chrome and opened Firefox to do something else...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:42.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App